Gitanas Nausėda: reikia didinti paramą Ukrainai ir tęsti sankcijų Rusijai ir Baltarusijai politiką

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/gita... 2022-11-03 19:00:00, skaitė 264, komentavo 5

Gitanas Nausėda: reikia  didinti paramą  Ukrainai ir tęsti sankcijų Rusijai ir Baltarusijai politiką

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitiko su Graikijos Ministru Pirmininku Kyriaku Mitsotakiu.

Prezidentas su Premjeru aptarė dvišalius santykius, bendradarbiavimą NATO ir ES, paramą Ukrainai, ES išorės sienų apsaugą ir nelegalią migraciją, poreikį kaip galima greičiau ES mastu spręsti energetikos rinkos klausimus.

„Pastarieji Kremliaus režimo veiksmai raketų ir dronų atakomis naikinant civilinę gyvybiškai svarbią Ukrainos infrastruktūrą yra dar vienas sunkių karo nusikaltimų įrodymas. Turime tęsti karinę, politinę, humanitarinę paramą Ukrainai ir padėti jai atremti barbarišką Rusijos karinę agresiją. Turime tęsti sankcijų Rusijai ir Baltarusijai politiką, parengti naują tikslių ir veiksmingų sankcijų paketą. Savo ruožtu, turime  stiprinti NATO rytinio flango gynybinius pajėgumus“, – teigė Prezidentas.

Pasak šalies vadovo asmenys, atsakingi dėl karo nusikaltimų privalo būti patraukti atsakomybėn, o tam geriausiai pasitarnautų specialiojo tribunolo Rusijos agresijai prieš Ukrainą tirti įsteigimas.

Prezidentas pažymėjo, kad Europos Sąjungos lygiu būtina stiprinti kovą su Rusijos mėginimais perrašyti istoriją ir vykstant karui prieš Ukrainą primesti totalitarinių režimų naratyvus.

Šalies vadovas pasveikino Graikijos siekį tapti regioniniu energijos šaltinių transportavimo centru, kuris užtikrintų alternatyvius tiekimo maršrutus, prisidėtų prie visos Europos Sąjungos energetinio saugumo stiprinimo.

Prezidentas pažymėjo, kad būtina kuo greičiau sutarti dėl konkrečių europinių priemonių, pagal šį spalį pasiektus Europos Vadovų Tarybos sutarimus sprendžiant aukštų energijos kainų klausimą.

President.lt inf.