Pentagonas patvirtino, kad JAV inspektoriai yra Ukrainoje ir tikrina ginklus, kuriuos naciai perparduoda banditams

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.zerohedge.com/geop... 2022-11-03 12:01:00, skaitė 358, komentavo 1

Pentagonas patvirtino, kad JAV inspektoriai yra Ukrainoje ir tikrina ginklus, kuriuos naciai perparduoda banditams

Dviejuose "Associated Press" ir "Washington Post" pirmadienį ir antradienį paskelbtuose reportažuose patvirtinta, kad Jungtinės Valstijos yra dislokavusios savo karinius batus Ukrainos konflikte. Svarbiausia, kad šie kariai vykdo užduotis, nesusijusias su ambasadų apsauga. 

Teigiama, kad amerikiečių kariai atlieka JAV ginklų slėptuvių "patikrinimus" po to, kai praėjusią savaitę Valstybės departamentas ir Pentagonas pristatė naują JAV tiekiamų ginklų sekimo planą, kuriuo siekiama užtikrinti atskaitomybę už milijardus dolerių vertės ginklus ir šaudmenis, perduotus Ukrainos pajėgoms beveik nuo karo pradžios prieš aštuonis mėnesius.

"Nedidelė dalis JAV karinių pajėgų Ukrainoje neseniai pradėjo vykdyti patikrinimus vietoje, siekdamos užtikrinti, kad Ukrainos kariai tinkamai atsiskaitytų už Vakarų suteiktus ginklus, pirmadienį Pentagono žurnalistams sakė aukštas JAV gynybos pareigūnas", - atskleidė AP/WaPo pranešimas.

Pentagono pranešime patvirtinta, kad šiam "nedideliam" karių kontingentui buvo patarta neatlikti patikrinimų "arti" fronto linijų

Pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, kad galėtų pateikti naujausią karinę informaciją, nenorėjo pasakyti, kur vyksta patikrinimai ir kaip arti mūšio fronto JAV kariai priartėja. Pareigūnas sakė, kad JAV personalas negali atlikti patikrinimų "arti fronto linijų", tačiau teigė, kad jie vyksta ten, kur leidžia saugumo sąlygos.

Jau įvyko "keli patikrinimai", kuriuos prižiūrėjo JAV gynybos atašė ir Ukrainos sostinėje įsikūrusio JAV gynybinio bendradarbiavimo biuro komanda. Ataskaitoje pabrėžiama, kad "JAV prezidentas Džo Baidenas (Joe Biden) atmetė bet kokį JAV pajėgų kovinį vaidmenį Ukrainoje". 

Tačiau akivaizdu, kad, nepaisant Baltųjų rūmų sprendimo atmesti "kovinių" pajėgų dalyvavimą, tai yra galbūt neišvengiamo "misijos išplitimo" pradžia, kaip buvo pastebėta kitose konfliktų zonose (pvz., Sirijoje). Jei JAV kariai tikrina Ukrainos ginkluotę ir amuniciją, o Rusija šiuo metu tikriausiai taikosi į visas Ukrainos karines bazes, Amerikos kariai ir turtas atsiduria Rusijos taikiklyje, todėl labai padidėja tikimybė, kad JAV ir Rusija gali įsivelti į tiesioginį šaudymo karą.

Antradienį paskelbtame tolesniame pranešime laikraštis "The Washington Post" pateikė tokią informaciją

JAV stebėtojai asmeniškai patikrino tik apie 10 proc. iš 22 000 JAV Ukrainai atsiųstų ginklų, kuriems reikalinga speciali priežiūra.

JAV pareigūnai, kalbėję su anonimiškumo sąlyga, kad galėtų pateikti anksčiau viešai neskelbtų detalių, teigė, kad Ukrainoje vykstant, jų teigimu, "super karštam konfliktui", skuba diegti naujas priemones, skirtas stebėti ginklus, kurie, kaip manoma, kelia didesnę diversijos riziką, įskaitant "Stinger" raketas "žemė-oras" ir prieštankines raketas "Javelin".

Nacionalinės saugumo tarybos atstovė Adrienne Watson sako, kad ukrainiečiai noriai bendradarbiauja kaip partneriai ginklų atskaitomybės srityje ir įgyvendina priemones, užtikrinančias tinkamą saugojimo grandinę. "Nors pripažįstame, kad kovos veiksmai yra nenuspėjami, Jungtinės Valstijos ir Ukraina bendradarbiavo siekdamos užkirsti kelią neteisėtam ginklų pergabenimui nuo šių metų pradžios, kai prasidėjo tolesnė Rusijos invazija", - sakė ji.

Kaip ir anksčiau Sirijos atveju, tikėtina, kad Baltieji rūmai ir Pentagonas savo pareiškimuose spaudai kruopščiai vengs pripažinti tokias formuluotes kaip "batai ant žemės"...

Oho... JAV batai ant žemės Ukrainoje? Sprendimų problemoms, kurias patys sukūrėte, pristatymas... kad galėtumėte sukurti daugiau problemų ir atnešti daugiau "sprendimų"... Skalaukite, kartokite. https://t.co/zbQpsid5LK
Alex (Sasha) Krainer (@NakedHedgie) lapkričio 1, 2022

Ši iniciatyva iš esmės laikoma Bideno administracijos pastangomis nuraminti respublikonų pyktį Kongrese, nes vis garsiau pasigirsta skundų dėl neatsakingo "laukinių Vakarų" būdo, kuriuo Pentagono ginkluotė buvo platinama Ukrainoje, kaip prieš kelis mėnesius pabrėžė net CNN. 

Šią savaitę Suomija buvo viena pirmųjų Europos šalių, užfiksavusių Vakarų tiekiamos ginkluotės plitimą už Ukrainos sienų ir patekimą į nusikalstamų grupuočių rankas, kaip išsamiai aprašėme anksčiau. "Ginklų, kuriuos [įvairios šalys] siuntė į Ukrainą, taip pat rasta Švedijoje, Danijoje ir Nyderlanduose", - Suomijos federalinio nacionalinio tyrimų biuro vadovą Christerį Ahlgreną citavo nacionalinis transliuotojas "Yle".

Rusija jau seniai perspėjo, kad atakuos Ukrainoje rastas užsienio ginklų siuntas, transporto konvojus ir sandėlius... tačiau kiek laiko praeis, kol Rusijos pajėgos nusitaikys į amerikiečių karinius inspektorius, esančius už fronto linijos? Kuo ilgiau užsitęs malantis konfliktas, tuo didesnė tokio pražūtingo scenarijaus tikimybė, tyčinė ar ne.

* * *

Nors šiuo metu Ukrainos konfliktą pagrįstai galime vadinti Rusijos ir JAV-NATO "tarpiniu karu", visi požymiai rodo, kad nuolat pereinama prie tiesioginio konflikto. Dabar, kai patvirtinta, kad Pentagono "inspektoriai" dirba Ukrainoje (ypač be jokio Kongreso balsavimo), tikimasi, kad Baltieji rūmai griežtai neigs, jog tai reiškia bet kokį Vašingtono tiesioginio dalyvavimo eskalavimą... nepaisant akivaizdaus pavojaus, kad amerikiečių kareiviai atsidurs "pavojuje", t. y. po Rusijos bombomis.