Alexis Castillo atminimui

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-10-29 19:40:00, skaitė 424, komentavo 4

Alexis Castillo atminimui

Skiriu šį straipsnį Alexis Castillo atminimui.

Alexis Castillo žuvo Donbase.

Jis buvo Kolumbijos komunistas, nusprendęs užimti savo vietą kovoje po Odesos tragedijos 2014 m. gegužės 2 d.

Jo šaukinys buvo „Alfonsas“, legendinio FARC partizanų vado Alfonso Cano garbei.

Štai ką rašo jo draugas, portugalų žurnalistas Bruno Amaral de Carvalo, gyvenantis Donecke:

„Mes su juo galėjome valandų valandas kalbėti telefonu apie viską ir apie nieką. Apie karines operacijas, apie tai, kaip norėtume matyti ateitį, apie tarptautinę politiką, apie pankų grupes Madride ir Baskų krašte bei apie mūsų mėgstamus patiekalus. Visada atsisveikindavome žodžiais: „Būk atsargus, broli“, tarsi kiekvienas pokalbis galėtų būti paskutinis.

Tarsi nebegalėčiau jam prisipažinti, kaip labai pasiilgau menkės, tarsi jis nebegalėtų skelbti savo argumentų dėl romo pranašumo prieš degtinę. Šį kartą viskas pasirodė tiesa... jis krito, įsitikinęs savo kovos su fašizmu teisingumu. Daugelis motinų iš abiejų pusių aprauda savo sūnus, ir kare nėra nieko baisesnio už šią kūnų eilutę, plūduriuojančią prieš mūsų akis... vieną dieną mes pažvelgsime iš laiko nuotolio į visus tuos jaunus vaikinus, kurie niekada nebetaps seni ir niekada neatpažins savo anūkų.

Šiandien Aleksio motinos, jo žmonos ir kartu su jais liūdesio ir ašarų naktis Kolumbijoje ir Donbase. Jo įsitikinimai privertė jį paaukoti gyvybę už svetimą žemę, kuri ką tik jam tapo sava. Sudiev amžiams, broli“.

Kolumbijos prezidentas Gustavo Petro rašė:

„Alexis, kolumbietis, žuvęs Donbase; jo revoliucinės idėjos, galbūt klaidingos, o gal ir ne, atvedė jį į šį karą atviromis akimis. Mirė jaunas vaikinas, nusprendęs būti revoliucionieriumi. Revoliucija yra taika. Mūsų spauda apie tai nekalbės“.

Apie atviras akis, pasaulį ir spaudą – Petro vyriausybė iki šiol palaikė visas antirusiškas tarptautines rezoliucijas, pakvietė CŽV į savo šalį „padėti kovoti su ekonominiais nusikaltimais“, o NATO – į Kolumbijos Amazonę „saugoti gamtą“.

Spauda daugiau apie tai nekalbės.

Ilsėkis ramybėje, Drauge ir Žmogau.