Rusijos Federacijoje buvo priimtas LGBT propagandą draudžiantis įstatymas

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-10-27 21:26:00, skaitė 397, komentavo 21

Rusijos Federacijoje buvo priimtas LGBT propagandą draudžiantis įstatymas

Valstybės Dūma per pirmąjį svarstymą priėmė įstatymą, draudžiantį LGBT propagandą.

Iniciatyvose siūloma bausti už netradicinių seksualinių santykių propagavimą ir pateisinimą žiniasklaidoje, internete, literatūroje ir kine.

Įstatymo autoriai buvo Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas, visų frakcijų vadovai, taip pat daugiau nei 300 deputatų.

Valstybės Dūmos deputatai plenariniame posėdyje per pirmąjį svarstymą vienbalsiai priėmė įstatymo pataisas dėl netradicinių seksualinių santykių propagandos draudimo. Jų autoriais buvo beveik 400 deputatų, vadovaujamų Valstybės Dūmos pirmininko Viačeslavo Volodino ir visų frakcijų lyderių.

Siūlomi pakeitimai federaliniuose įstatymuose „Dėl informacijos, informacinių technologijų ir informacijos apsaugos“, „Dėl žiniasklaidos“, „Dėl vaikų apsaugos nuo sveikatai ir vystymuisi žalingos informacijos“, „Dėl reklamos“ ir „Dėl valstybės paramos Rusijos Federacijos kinematografija“.

Atitinkami pakeitimai numatyti ir Administracinių nusižengimų kodekse.

Dokumente numatyta uždrausti netradicinių seksualinių santykių propagandą tarp Rusijos piliečių – tiek suaugusiųjų, tiek nepilnamečių.

„Jūs ir aš priimame sprendimą vadovaudamiesi tik savo piliečių, mūsų šalies interesais“, – plenarinėje sesijoje sakė Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas. Jis citavo nuomonių apklausų duomenis, pagal kuriuos 16% 14–29 metų europiečių save laiko LGBT. O JAV Merilendo valstijoje studentų, kurie dėl netradicinių santykių skatinimo neapsisprendė dėl savo lyties, skaičius per dvejus metus išaugo beveik šešis kartus ir šiandien sudaro 45% visų valstijos studentų.

Viačeslavas Volodinas pabrėžė, kad Rusija eina kitokiu keliu:

„Turime tradicijas, sąžinę, supratimą, kad turime galvoti apie vaikus, šeimas, šalį ir išsaugoti tai, ką mums perdavė tėvai“.

„Privalome padaryti viską, kad apsaugotume savo vaikus ir tuos, kurie nori gyventi normalų gyvenimą. Visa kita yra nuodėmė, sodomija, tamsa, o mūsų šalis su tuo kovoja“, – sakė Valstybės Dūmos pirmininkas.

Įstatymo projektu plečiamas tarp vaikų draudžiamos skleisti informacijos sąrašas: propaganda ir netradicinių seksualinių santykių ir (ar) pageidavimų demonstravimas, taip pat informacija, galinti sukelti vaikų norą keisti lytį. Naudojant mokamus išteklius, prieigą prie tokios informacijos galima gauti tik naudojant specialų kodą, patvirtinantį vartotojo amžių. Kai tai techniškai neįmanoma, tokią informaciją skleisti bus visiškai draudžiama.

Įstatymo projektas taip pat išplečia reikalavimus reklamai, kurioje neturėtų būti informacijos, demonstruojančios netradicinius seksualinius santykius ar pageidavimus. Filmai, reklamuojantys netradicinius seksualinius santykius, negaus nuomos licencijos. Be to, siūlomos Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisos dėl nuobaudos už draudimo nesilaikymą.

Taigi už bet kokio amžiaus žmonių netradicinių seksualinių santykių ar pageidavimų propagandos draudimo pažeidimą – bauda piliečiams nuo 50 iki 400 tūkstančių rublių, pareigūnams – nuo 100 tūkstančių iki 800 tūkstančių, pareigūnams – nuo 800 tūkstančių iki 5 milijonų arba veiklos sustabdymas iki 90 dienų juridiniams asmenims.

Už draudimo propaguoti pedofiliją pažeidimą piliečiams bus skirta bauda nuo 200 000 iki 800 000 rublių, pareigūnams – nuo 400 000 iki 2 milijonų rublių, juridiniams asmenims – nuo 1 iki 10 milijonų rublių arba veiklos sustabdymas iki 90 dienų.

Taip pat už informacijos, demonstruojančios netradicinius seksualinius santykius arba galinčios sukelti norą pakeisti lytį, skleidimą nepilnamečių tarpe, piliečiams bauda sieks nuo 50 iki 200 tūkst., pareigūnams – nuo 100 iki 400 tūkst. Juridiniams asmenims nuo 800 tūkstančių iki 4 milijonų rublių arba veiklos sustabdymas iki 90 dienų.

Už tokius pažeidimus užsienio piliečiai ir asmenys be pilietybės bus išsiųsti iš Rusijos Federacijos.

Prisiminkite, kad anksčiau Valstybės Dūmoje buvo surengti parlamentiniai svarstymai dėl įstatymų leidybos iniciatyvų uždrausti informaciją, skatinančią netradicinius seksualinius santykius. Dalyviai išreiškė pritarimą siūlomoms pataisoms.

P.S.

Linkiu broliams rusams visokeriopos sėkmės, o litukrijos realijos yra tokios, kad ją, nuo visiško išnykimo, gali išgelbėti tik Rusija. Ir paversti šį kraštą klęstinčia LIETUVA.