Apie Okrainos ginkluotųjų pajėgų nuostolius

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-10-27 21:31:00, skaitė 434, komentavo 5

Apie Okrainos ginkluotųjų pajėgų nuostolius

Nusprendžiau pabandyti įvertinti Okrainos ginkluotųjų junginių, į kuriuos įeina Okrainos ginkluotosios pajėgos, teritorinė gynyba ir savanorių batalionai nuostolius ir bendrą stiprumą, remiantis statistiniais metodais gautais duomenimis.

Gana sunku tai padaryti tiesiogiai dėl daugybės priežasčių, kurios gali gerokai iškraipyti statistiką. Tačiau kai kuriuos įrašus, būtent įrašus apie mirusiuosius, kalinius ir giminaičių prašymus, rankiniu būdu tikriname, ar jie unikalūs, todėl dublikatai gali turėti įtakos bendro skaičiaus įvertinimui, bet ne nuostolių įvertinimui.

Darau prielaidą, kad žmonių, kurių ieškojau per WarTears.org projektą pasiskirstymas ir iš atvirųjų šaltinių gautų duomenų pasiskirstymas yra nepriklausomi.

Dažniausiai informaciją apie kalinius ir mirusiuosius gauname iš atvirų šaltinių. Pareigūnų nuostoliai nuolat nuskamba žiniasklaidoje, šiuos nuostolius stebiu tyčia, taip pat stebiu ir pomirtinius apdovanojimus, todėl šiuo atveju galiu daryti prielaidą, kad žinau apie visus ar beveik visus pareigūnų mirties atvejus.

Kiekvienas (mirusiųjų, kalinių) balas buvo apskaičiuotas pagal formulę: T = R / (A / Q), kur:

T yra bendras karių skaičius šioje „valstybėje“,

R yra įrašų apie šią būseną skaičius duomenų bazėje,

Q yra bendras giminaičių paieškos užklausų skaičius,

A yra prašymų, pagal kuriuos karys buvo rastas ir yra tokios būsenos, skaičius.

2022 m. spalio 27 d. Okrainos ginkluotosios pajėgos neteko žuvusiųjų: 100 523 žmonės.

Belaisviai – 22 940 žmonių.

Aktyvi sudėtis yra 356 422 žmonės.

Tikrieji nuostoliai, be šių skaičių, apima sužeistuosius, dezertyrus ir faktiškai dingusius be žinios. Darau prielaidą, kad bendri negrįžtami nuostoliai (tiek žuvusių, tiek sužeistųjų, netinkamų karinei tarnybai) gali būti du kartus didesni, nei įvertinau.

Remtasi šaltiniu