Integracijos naujienos. 2022 10 04

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-10-04 21:12:00, skaitė 322, komentavo 10

Integracijos naujienos. 2022 10 04

1. Po Valstybės Dūmos, Federacijos taryba taip pat patvirtino dokumentus dėl keturių naujų Rusijos Federacijos subjektų – DLR, LLR, Chersono ir Zaporožės regionų – priėmimo į Rusijos Federaciją.

2. Donecko Liaudies Respublika ir Lugansko Liaudies Respublika išsaugos savo pavadinimus, kurie bus įtraukti į Rusijos Federacijos Konstituciją su atitinkamais pakeitimais, susijusiais su naujais regionais.

3. Muitinė prie sienos su LLR bus panaikinta artimiausią savaitę. Krymo pasienyje su Chersono sritimi jie jau buvo pašalinti, tačiau kontrolės punktų režimas karo veiksmų metu bus išlaikytas, o tai gana logiška, atsižvelgiant į Okrainos teroristų aktyvumą.

4. Dėl naujosios federalinės apygardos aiškumo vis dar nėra – nei pavadinimo, nei komplektacijos, nei vadovo. Tačiau atsižvelgiant į Krymo federalinės apygardos sukūrimą 2014 m. (ji egzistavo iki 2017 m.), tikrai pamatysime naują administracinę struktūrą.

5. Grivina nebebus naudojama naujose teritorijose nuo 2023 m. sausio 1 d., dabar toliau didėja rublio pasiūla, o tai leis neskausmingai užbaigti grivinos lūžio procesą ir užtikrinti visų socialiniai įsipareigojimai rubliais.

6. Ukraina patvirtino Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sprendimą „dėl derybų su Putinu negalimumo“. Kaip rašiau dar kovo mėnesį, kyla didelių abejonių, ar Putinas ir Zelenskis kada nors dar susitiks. Galiausiai reikšmingos reikšmės turi tik derybos su JAV dėl Ukrainos, kaip ir su jos tikraisiais šeimininkais. Okrainiečių marionečių norai ar nenorai čia vaidina beveik nulinį vaidmenį.