Rusija teigia, kad specialioji operacija bus tęsiama bent jau tol, kol bus išlaisvintas Doneckas

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://news.antiwar.com/2022/... 2022-09-30 10:37:00, skaitė 372, komentavo 21

Rusija teigia, kad specialioji operacija bus tęsiama bent jau tol, kol bus išlaisvintas Doneckas

Trečiadienį Rusija pareiškė, kad jos specialioji operacija Ukrainoje tęsis bent jau tol, kol ji užims visą Donecko regioną Rytų Ukrainoje

Donecke yra įsikūrusi save pasiskelbusi Donecko liaudies respublika (DLR), kuri pirmą kartą buvo įkurta 2014 m. po JAV remiamo perversmo Kijeve. Tikimasi, kad po antradienį pasibaigusių referendumų DLR ir kitas Rusijos kontroliuojamas Ukrainos teritorijas absorbuos Maskva.

"Mažiausiai, ką galiu pasakyti visiškai aiškiai, yra tai, kad jūs visi gerai žinote, jog ne visa Donecko liaudies respublikos teritorija buvo išlaisvinta. Mes čia kalbame apie teritoriją 2014 m. jos ribose", - trečiadienį sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Šiuo metu Rusija ir DLR kontroliuoja kiek daugiau nei pusę Donecko teritorijos. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, praėjusią savaitę įsakydamas vykdyti dalinę mobilizaciją, leido suprasti, kad jo specialioji operacija vis dar bus sutelkta į šią teritoriją.

Raudona spalva pažymėtos Rusijos kontroliuojamos teritorijos po referendumų turėtų atitekti Rusijai.

Referendumai taip pat vyko Luhanske, Chersone ir Zaporožėje, o valdžios institucijos pranešė apie rezultatus, kurie parodė, kad didžioji dauguma rinkėjų nori prisijungti prie Rusijos. Rusijos pareigūnai pareiškė, kad imsis skubių veiksmų teritorijoms absorbuoti, o šį penktadienį V. Putinas šiuo klausimu turėtų kreiptis į Rusijos parlamentą.