Kas susprogdino „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“ dujotiekius?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/kas-... 2022-09-28 20:45:00, skaitė 448, komentavo 26

Kas susprogdino „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“ dujotiekius?

Vakarų korporacijoms priklausančios žiniasklaidos priemonės rašo: „po to, kai fiksuoti dujų nuotėkiai dujotiekiuose „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“, pasirodė spėlionių, kad tai gali būti ir diversija.“ Jokiu būdu ne teroro aktas, bet diversija, rašoma naujienų agentūrų pranešimuose.

„Delfi“ rašė: „Sekmadienį visą Kaliningrado sritį per Lietuvos, Lenkijos ir tarptautinę oro erdves apskrido JAV signalų žvalgybos lėktuvas RC-135W, kurio jautrūs jutikliai gali gaudyti net silpniausius signalus, sklindančius iš sausumos, dangaus, vandens paviršiaus ar iš po jo. Ir visa tai vyko tuo metu, kai Rusijos Baltijos jūros laivynas kaip tik vykdė savo netikėtas kovos su povandeniniais laivais pratybas netoli Kaliningrado srities – du specializuoti laivai „Aleksin“ ir „Kabardino-Balkarija“ esą vykdė tariamą priešo povandeninio laivo medžioklę.“

Pažeidus „Nord Stream 1“ ir praėjus vos kelioms valandoms po panašaus pažeidimo dujotiekį „Nord Stream 2“, tapo aišku, kad tai padaryta sąmoningai, norint atjungti Europą nuo rusiškų dujų.

Švedijos užsienio reikalų ministrė Ann Linde sakė, kad incidentas dėl dujų nuotėkio „Nord Stream“ ir „Nord Stream 2“ dujotiekiuose įvyko dėl sprogimų.

Apie ir dar daugiau vaizdo įraše.