ESO perspėja: elektrikų vardu gali naudotis sukčiai

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/eso-... 2022-09-24 15:04:00, skaitė 229, komentavo 8

ESO perspėja: elektrikų vardu gali naudotis sukčiai

Bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) perspėja gyventojus būti atidiems – elektrikų vardu gali naudotis sukčiai. Į ką reikėtų atkreipti dėmesį, kad į namus neįsileisti energetiku apsimetusio asmens? Atsakome.

Pasak ESO Ryšių su visuomene projektų vadovo Pauliaus Kalmanto, svarbu atsiminti, kad elektros ar dujų apskaitos prietaisas yra ESO prižiūrimo skirstomojo tinklo dalis, bendrovės nuosavybė, todėl tik ESO darbuotojai ar bendrovės samdyti rangovai gali juos tikrinti.

„ESO inžinieriai niekada neprašo pinigų ar apmokėti už paslaugas, jie netikrina namų elektros tinklų, instaliacijos, nevykdo jokių remonto darbų. Jeigu skaitiklis yra lauke, inžinieriai niekada neina į buto ar namo vidų, jie taip pat neskambins su prašymu nufotografuoti skaitiklį, jo rodmenis“, – teigia P. Kalmantas.

Anot jo, darbus vykdančius darbuotojus galima lengvai atpažinti, jie vilki specialią aprangą ir visada turi ESO patvirtintą pažymėjimą, todėl visada galima ir reikia paprašyti jį parodyti. „Būkite atsargūs ir reikalaukite pažymėjimo, tik taip būsite tikri, kad į namus neįsileidžiate energetiku apsimetusio sukčiaus“, – sako P. Kalmantas.

Išmaniųjų skaitiklių keitimas

Pasak ESO atstovo, vagys taip pat gali naudotis šiuo metu įsibėgėjančiu išmaniųjų skaitiklių keitimu. Svarbu, jog išmaniojo skaitiklio pakeitimas gyventojams nieko nekainuos, mokėti inžinieriams nereikia, o apskaitos prietaiso keitimą vykdo tik ESO darbuotojai ar rangovai, kurie taip pat vilki specialią aprangą ir visada turi ESO patvirtintą pažymėjimą.

Kiekvienas gyventojas, kurio namuose bus keičiamas elektros apskaitos prietaisas, bus informuotas asmeniškai telefonu, trumpąją SMS žinute ir/ar el. paštu bei pakviestas prisijungti prie ESO savitarnos, kurioje matys suplanuotus skaitiklių keitimo darbus.

„Jeigu kyla abejonė, visada galima prašyti parodyti pažymėjimą, pasitikrinti ESO savitarnoje arba skambinti į ESO klientų aptarnavimo liniją pasitikslinti ar tikrai tą dieną planuojamas skaitiklio keitimas“, – teigia P. Kalmantas.

ESO inf.