Migrantų krizė grasina Vokietijai naujomis ligomis

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/migrantu-kr... 2015-12-14 11:48:18, skaitė 3150, komentavo 0

Migrantų krizė grasina Vokietijai naujomis ligomis

Migracijos krizė kelia grėsmę europiečių sveikatai. Pabėgėlių stovyklose stebimas infekcinių ligų protrūkis. Štai ką šiuo klausimu pareiškė oficiali Vokietijos valdžia ir gydytojai.

„Būstų žiemai nėra, žmonės gyvena purve ir drėgmėje, yra choleros grėsmė“, – pareiškė Ekonominio bendradarbiavimo ir vystymosi federalinis ministras Gerdas Miuleris.

„Ligoninėse vis dažniau galima išvysti pacientus su ligomis, kurios buvo visiškai nugalėtos Vokietijos teritorijoje, tokiomis kaip niežai. Jas reikia tiksliai diagnozuoti, o tai padaryti nelengva“, pabrėžė Vokietijos ligoninių federacijos direktorius tarptautiniams santykiams Markas Freineris.

„Mes negalime aprūpinti pagrindinėmis vakcinomis vaikus, gimusius Vokietijoje, ir pabėgėlių vaikus. Vakcinų deficito problema, kuri yra farmacijos kompanijų atsakomybė, nedelsiant turi tapti prioritetu sveikatos ministerijai“,- pažymėjo Kiolno mieto Pediatrų profesinės asociacijos prezidentas Vorframas Hartmanas.

Vokietijos sveikatos apsaugos atstovų duomenimis, 15% naujai atvykusių pabėgėlių, o tai yra virš 200 tūkstančių žmonių turi skubios medicinos pagalbos poreikį. Gydytojai tvirtina, kad kai kurios infekcijos, atnestos pabėgėlių, nebuvo sutinkamos Europoje ištisus dešimtmečius. Tokios ligos, kaip cholera ŽIV-infekcija, sudaro realų pavojų gyvybei. RT pasikalbėjo šia tema su hepatologijos profesoriumi Rodžeriu Viljamsu.

„Visos šitos infekcijos, kurios anksčiau nebuvo diagnozuojamos arba pasitaikydavo vis rečiau, gali prasidėti iš naujo, esant aplinkos pasiketimams arba esant masiniam žmonių susikaupimui“, -aiškina gydytojas. – Pavyzdžiui stovyklose, kur nėra reikiamo higienos lygo. Visam tam reikia būti pasiruošusiems. Didelė problema glūdi tame, kad pabėgėliai jau atvyksta į Europą infekuoti ir pasklinda bendroje žmonių masėje“,

RT kanalas kreipėsi į medikus ir sveikatos apsaugos organizacijas prašydamas pakomentuoti šią situaciją, bet negavo atsakymo. Rodžeris Viljamsas paaiškino, kodėl jie nenori tai aptarinėti: „Juos gali sukritikuoti dėl šių problemų aptarimo, apkaltinti rasizmu, antimigracinėmis nuotaikomis. Bet problemos Europos valstybėje egzistuoja ir tampa vis rimtesnėmis stiprėjant pabėgėlių srautui“.

Šaltinis

Šauksmas