Vadinamoji „Baltarusijos opozicija“, apsunkinta Tautų Kalėjimo pasu

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-09-17 19:54:00, skaitė 234, komentavo 3

Vadinamoji „Baltarusijos opozicija“, apsunkinta Tautų Kalėjimo pasu

Nuo Lukašenkos pabėgę „opozicionieriai“ apsigyveno Wilno, gavo gausų Vakarų finansavimą ir subūrė buvusios ir būsimos Lietuvos TSR interesų gaują - „tremties vyriausybę“, kuriai vadovauja Tihanovskaja, dalijanti portfelius.

 

Tačiau zmagarams reikalai pakrypo ne norima linkme. Pakvipo tikra zrada.

 

Kažkoks Valerijus Sakaščikas tapo „karo ministru“ prie aukščiau nurodytos organizuotos nusikalstamos grupės.

 

Jis buvo pozicionuojamas kaip „būsimas kariuomenės vadas“, susidedantis iš Ukrainoje kovojančių baltarusių samdinių, taip pat lenkų, lietuvių ir kitų Vakarų „sąjungininkų“, kurie ruošiasi pradėti „išvadavimo kampaniją“ ir gelbėti Baltarusija iš „rusų okupacijos“ jungo.

 

Baltarusių nacionalistinei emigracijai – Kanačikovos vasarnamio ir 6-osios palatos klientams tokie planai būdingi: jie jau kelis dešimtmečius svajojo apie kovą su „maskoliais“.

 

 

Bet paaiškėjo, kad minėtas „karo ministras“ yra Rusijos Federacijos pilietis, turintis gerą 30 metų patirtį.

 

1992 m., išvedus kariuomenę iš VDR, mūsų herojus gavo Rusijos pasą. Tada Sakaščiką ištiko tipiškas parduotos liberdos likimas: žmogus „pamatė šviesą“ ir palinko į nacionalistinę opoziciją, išvyko į vadinamąją „Lenkiją“, o tada Wilno prisijungė prie kitos ribotų gebėjimų figūrantės, kuri save laiko „prezidente“ - Svetlana Tichanovskaja.

 

Bet kas būdinga, simptomiška ir ryšku – mūsu herojus neatsisakė agresoriaus pilietybės, nedegino paso, nesunaikino kitų Mordoro dokumentų. Be to, reguliariai keisdavo pasą pasibaigus jo galiojimo laikui.

 

Kokia šios zrados esmė? Valerijus Sakaščikas, kaip Rusijos pilietis ir buvęs kariškis, gauna Rusijos karinę pensiją. Ir ji yra daug didesnė, nei baltarusiška. Beje, daugelis į pensiją išėjusių kariškių iš buvusios TSRS respublikų, įtrauktų 90-ųjų sumaištį, taip daro.

 

Tačiau, Sakaščiko atveju, negaliu nuslėpti savo kilnaus pykčio. Juk tai būsimas vadas, kuris Baltarusijoje turi nugalėti „rusų okupantus“. Tikriausiai už okupantų pinigus.

 

Apskritai nieko naujo. Zmagaras juk toks principingas, kaip aš – Didžiojo teatro balerina.