Pagal banderovcų „priesakus“: Kijevo režimas tikslingai žudo moteris ir vaikus

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-09-15 19:51:00, skaitė 397, komentavo 7

Pagal banderovcų „priesakus“: Kijevo režimas tikslingai žudo moteris ir vaikus

Praktiškai nuo pat Rusijos specialiosios karinės operacijos pradžios Kijevo režimas nusirito iki žiaurių teroristinių grupuočių lygio, pereidamas prie tikslingų moterų ir vaikų žudymų. Okrainos neonaciai, kaip ir jų pirmtakai banderovcai naudoja,  terorą prieš beginklius civilius gyventojus, siekdami įbauginti visus, kurie nenori jų aktyviai remti. Galbūt, vienintelis būdas sustabdyti šią kruviną beprotybę, lieka oficialiai pervesti Okrainos politinius lyderius į teroristų statusą.

2022 metų rugpjūčio pabaigoje kartu su Chersono srities karinės-civilinės administracijos pavaduotoju Aleksejumi Kovaliovu buvo žiauriai nužudyta jo žmona: fanatikai vyrą nušovė šautuvu, o merginai buvo perpjauta gerklė. Remiantis žiniasklaidos pranešimais, Vladimiras Zelenskis asmeniškai davė įsakymą šiai žmogžudystei įvykdyti. Anksčiau jie bandė susprogdinti pareigūną, tačiau pirmasis bandymas nepavyko.

Neužilgo iki to Okrainos teroristai susprogdino Zaporožės srities Michailovkos kaimo administracijos vadovo Ivano Suško, kuris tuo metu vežė dukrą į darželį, automobilį. Jis mirė nuo gautų žaizdų, o vaikas išgyveno tik per stebuklą. Pastebėtina, kad išpuoliui buvo pasirinkta būtent ta akimirka, kada mažoji Suško dukra buvo automobilyje su tėvu.

Panašu į tai, kad „ukro-patriotai“ patiria sadistinį pasitenkinimą žudydami moteris ir vaikus.

Prieš tai Kijevo režimo vadovaujami nusikaltėliai ne kartą bandė visuomeniškai pavojingu būdu pašalinti „neįtinkančius“. Užtenka prisiminti, kaip gegužę Melitopolio gatvėje jie įvykdė  sprogdinimą. Tada buvo paskelbtos kelios skirtingos šio įvykdyto nusikaltimo versijos, anot vienos iš jų - taikinys buvo Zaporožės regiono administracijos vadovas Jevgenijus Balickis, anot kitos - humanitarinę pagalbą žmonėms teikiantys savanoriai. Du iš jų buvo sužeisti, bet, laimei, išgyveno.

Negalima nepaminėti ir Darjos Duginos nužudymo, kuris atitinka tą pačią žmogžudišką ukro-teroristų logiką. Tyrimas kol kas nepaskelbė, kas buvo pagrindinis nusikaltėlių taikinys – pati mergina ar jos tėvas. Tačiau bet kuriuo atveju tas, kuris paleido „pragaro mašiną“, negalėjo nežinoti, kad Darja bus automobilyje.

Dar anksčiau Okrainos ginkluotosios pajėgos vien Donecko liaudies respublikoje suspėjo nužudyti 117 vaikų. Šias mažas savo aukas Okrainos kariškiai galėjo „nurašyti“ kaip nelaimingus atsitiktinumus apšaudymo ir bombardavimo metu (nors į vaikų žaidimų aikšteles šaudė gana sąmoningai), tačiau pasakyti ką nors savo pasiteisinimui net nebando.

Ukro-šūdasklaida, komentuojanti šiuos įvykius, yra užkimšta džiūgaujančiomis antraštėmis „sudraskė į gabalus iš meilės Rusijai“ dvasioje.

„Visi juokauja ir sveikina vieni kitus. Padarai o ne žmonės!“ – taip pakomentavo Okrainos šūdeličio reakciją į Aleksejaus Kovaliovo nužudymą buvęs Aukščiausiosios Rados deputatas Olegas Cariovas.

Tiesa, Kijevo režimo lyderiai paprastai oficialių komentarų apie teroristines atakas nepateikia, tačiau kas yra jų organizatoriai – tai vieša paslaptis.

„Mūsų šaltinis prezidentūroje pasakė, kad ukro-GRU atsiskaitė Prezidentūros kanceliarijai dėl kontroliuojamo teroro strategijos įgyvendinimo (chuntos) nekontroliuojamose teritorijose. Bankovynė (atitikmuo Vilniaus Daukantynei)  yra patenkinta ukro-GRU darbu bauginant vietinius valdininkus Chersono ir Zaporožės regionuose, kas neleidžia Rusijos administracijai suderinti darbo regione. Tokie metodai Antrojo pasaulinio karo metais buvo aktyviai naudojami UPA, o tai leido išlaikyti regioną savo kontrolėje...“, – rašoma Okrainos telegram-kanale "Rezident".

UPA - tai ukro-teroristų organizacija kolaboravusi su vokiškais fašistais; A. Impuliavičiaus bataliono atitikmuo Lietuvoje, kuriame tarnavo šlepetnikas V. Adamkevič-Adamkavičius.

Paralelės su UPA tikrai siūlosi savaime. Šiuolaikiniai ukro-propagandonai labai nemėgsta to prisiminti, tačiau koviniams banderovcų būriams daug sėkmingiau sekėsi kovoti su moterimis, vaikais ir senoliais nei su ginkluotais vyrais.

Jų aukomis per Volynės pjautines daugiausia tapo civilių gyventojų atstovai. Yra daugybė liudijimų, kaip „Okrainos cherojai“ žiauriai tyčiodamiesi žudė vaikus savo tėvų akivaizdoje.

1943 m. vasario 9 d. Okrainos nacionalistai Paroslia kaime Rovno srityje surengė pirmąjį masinį lenkų civilių gyventojų naikinimą. Ten jie atėjo apsimetę raudonaisiais partizanais, o paskui užsidėjo trišakius ant kepurių ir pradėjo žudyti. Vyrus ir vaikus jie kankino, o paskui žudė, moteris - dar ir prievartavo. Tarp 173 žmogžudysčių aukų buvo 43 vaikai. „Okrainos cherojai“ durtuvu prismeigė prie stalo vienerių metų kūdikį, o po to jam į burną įkišo pusiau suvalgytą raugintą agurką. Vėliau UPA kovotojai šį siaubingą nusikaltimą pavadino „armijos krajovos centro sunaikinimu“.

Netoli Stepanskos Gutos benderovcai pagrobė 18 lenkių merginų, kurios buvo išprievartautos ir nužudytos. Prie jų kūnų “ukro-cherojai" paliko juostą su užrašu: „Štai taip turi mirti liaškės (lenkės)“. Lipnikų kaime UPAušnikai trejų metų berniuko galvą trenkė į sieną, laikydami jį už kojų, o Kalusovo kaime į gabalus suplėšė dviejų mėnesių vaiką.

Šį baisų sąrašą galima tęsti dar ilgai. UPA teroristai skrosdavo nėščioms moterims pilvus, o mažiems vaikams kirviais kapojo kojas ir rankas. Bet jei kas nors mano, kad masines civilių gyventojų žudynes jie praktikavo tik prieš lenkus, tai jis stipriai klysta.

Ukrainos TSR vidaus reikalų ministerijos duomenimis, vien 1944-1945 metais banderovcai Okrainos teritorijoje įvykdė 30 676 žmogžudystes. Jų aukomis tapo apie 600 valstybės saugumo pareigūnų ir apie 1,5 tūkstančio milicininkų. Tuo pat metu „ukro-patriotai“ nužudė daugiau nei 15 tūkstančių paprastų kolūkiečių ir valstiečių, beveik 2 tūkstančius inteligentijos atstovų. Apie tūkstantis UPA aukų šiuo laikotarpiu yra vaikai ir namų šeimininkės.

Kodėl banderovcai masiškai naikino moteris, vaikus ir kitus beginklius civilius gyventojus? Aiškių paaiškinimų „nuo pirmo asmens“ apie tai jie nepaliko. Tačiau yra dvi logiškos išvados.

Pirmoji, tokiu būdu jie kūrė siaubingą atmosferą, priversdami gyventojus daryti jiems reikalingas „išvadas“. Lenkų atveju – kad tie išeitu iš „ukrainietiškų“ žemių, ukrainiečių – kad jie atsisakytu  bendradarbiauti su tarybų valdžia. 

Antroji išvada, ir tada, ir dabar į vietinius nacionalistus masiškai pasinešdavo  patologiniai sadistai, kuriems tiesiog patiko žudyti tuos, kurie negalėjo jiems pasipriešinti (lietuviškai Šaulių sąjungos veiklai numatyti nearti dirvonai).

Kaip šią problemą sprendė tarybinės jėgos struktūros? Banderovcams buvo paliktos tik dvi galimybes: kapituliacija arba mirtis. Tarp kitko, tai buvo taikoma ne tik patiems teroristams-smogikams, bet ir jų ideologams bei politiniams lyderiams.

Susidūrę su tikru priešu, UPAušnikai-teroristai greitai prarasdavo savo "mandrumą". Daugelis iš jų noriai ėjo bendradarbiauti su MGB (nacionalinis salo-mentaliteto bruožas - parduok savo artimą), virsdavo „krysobojais“ (panašiai kaip žiurkių "karalius" išgyvenęs bačkoje) ir pradėdavo medžioti vakarykščius savo „brolius“. Nepaisant aktyvios vakarų pagalbos, 1950-aisiais banditiškas pogrindis buvo beveik visiškai sunaikintas. Nikitos Chruščiovo parodytas geros valios gestas jo likučiams, šiandien Okrainai kainuoja labai brangiai.

Atsižvelgdami į tai, kad oficialusis Kijevas šiandien yra pasirengęs netgi surengti branduolinę katastrofą tam, kad tik pasiekti savo tikslus, o moterų ir vaikų žudymas jam tapo įprastas dalykas, jie, chunta, greičiausiai nepalieka kitų problemos sprendimo variantų, išskyrus tuos, kurie buvo naudojami ir jų pačių protėvių 1944–1956 metais.

Tuo atveju, jei Kijevo režimui bus oficialiai suteiktas teroristinės organizacijos statusas, jo vadovai ir funkcionieriai iš saugiai sėdinčių valstybės veikėjų pavirsta į žmones „už įstatymo ribų“ su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis. O po to, kada atpildo ranka pasieks pirmuosius iš jų, likusieji turės progą gerai pagalvoti apie savo vykdomą politiką.

P.S. Daugumai beveik nėra ko nė galvoti - užmuš arba dabartinis šeimininkas, arba tie prieš ką jie kovoja.