Žmogiškieji kiborgai - tik pradžia

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://rwmalonemd.substack.co... 2022-09-15 08:53:00, skaitė 402, komentavo 11

Žmogiškieji kiborgai - tik pradžia

JAV vyriausybės administracinė valstybė tiki, kad žmonių tobulinimas yra "būtinas"

Nuo to laiko, kai parašiau straipsnį apie žmogaus augmentaciją ir Jungtinės Karalystės gynybos ministeriją bei Vokietijos karinį kompleksą, kuriame aptariau, kad šios dvi organizacijos propaguoja žmogaus augmentaciją ataskaitoje "Žmogaus augmentacija - naujosios paradigmos aušra", norėjau sužinoti, ar JAV vyriausybė, t. y. JAV gynybos departamentas (DoD) ir jį kontroliuojanti administracinė valstybė, turi panašių planų.

Šią savaitę atlikau nedidelį tyrimą, pradėdamas nuo raktinių žodžių - "human augmentation" ir "DoD", ir štai "tai". "Tai" yra strategijos vadovėlis ir mūšio lauko planas, kaip sukurti žmogiškuosius kiborgus... Tiems, kurie, perskaitę šį tekstą, trokšta daugiau stimulų ir formų, šis paketas taip pat susijęs su mūsų birželio 16 d. paketu "ARPA-H, žvalgybos bendruomenė NIH".

Pradėkime nuo to, kad įvairios vyriausybinės agentūros yra pateikusios įvairių "užuominų", jog žmogaus galimybių didinimo tyrimai yra vykdomi ir tęsiasi jau ne vienerius metus. Pavyzdžiui, šis straipsnis:

Naujasis kariuomenės kiborgų biuras 2014 m.

DARPA atstovas Arati Prabhakaras "Defense One" pasakoja, kad pažangiausi biologijos tyrimai yra nacionalinio saugumo ateitis. Defense One, 2014 m. balandžio 1 d.

Galimybė sujungti žmogaus smegenis su mašinomis, kurti naujas gyvybės formas ir "Žvaigždžių kelio" stiliaus ligų detektorius netrukus taps naujo Gynybos departamento biuro dėmesio centru.

Naujasis biuras, pavadintas Biologinių technologijų biuru (Biological Technology Office, BTO), bus Gynybos pažangiųjų mokslinių tyrimų projektų agentūros (Defense Advanced Research Projects Agency, DARPA) smegenų tyrimų, sintetinės biologijos ir epidemiologijos programų centras. Biuras apims visas sritis - nuo ateities biologinių ginklų detektorių kūrimo ir žmonių sujungimo su kompiuteriais iki visiškai naujų rūšių itin stiprių gyvų medžiagų, kurios galėtų tapti ateities prietaisų pagrindu, kūrimo. Toliau pateikiame išsamesnę informaciją apie pagrindines sritis.

Šis autorius, straipsnio pavadinime pavartojęs žodį "kiborgas", taip sakant, išleidžia "katę iš maišo". Tai yra "naujoji kariuomenės kiborgų tarnyba". Tačiau tikrasis straipsnio turinys mažai ką paaiškina apie tai, ką iš tikrųjų planuoja Gynybos departamentas.

Darosi sunku pasakyti, kas čia vairuoja autobusą - Pentagonas ar "Paramount pictures" scenaristai. Ar DARPA persirengimo kambariuose yra Jeri Ryan nuotraukų? Ar androidai svajoja apie elektrines avis? Ar Bruce'as Sterlingas iš tikrųjų yra giluminės valstybės agentas ir CŽV konsultantas?

Dar vienas įdomus pavadinimas ir straipsnis - ši paieška buvo šiek tiek panaši į duonos trupinių sekimą iki močiutės namų...

Tyrėjai padeda DoD apsvarstyti žmogaus tobulinimo iššūkius

DEVCOM CBC Viešieji ryšiai. Lapkričio 18 d., 2019

Dr. Peteris Emanuelis, kariuomenės bioinžinerijos vyresnysis mokslinių tyrimų mokslininkas, mato ateitį, kai po 30 metų JAV kareivis galės valdyti būrį bepiločių lėktuvų mūšio metu, naudodamasis tiesioginiu smegenų ir mašinos ryšiu, kurį užtikrina nervinis implantas. Implantas taip pat leidžia jam tiksliai matyti, ką mato kiekvienas iš tų dronų, tada skaitmeniniu būdu integruoti šią informaciją savo smegenyse ir siųsti ją kaip duomenis kitoms mašinoms, kolegoms kareiviams arba savo vadovavimo ir kontrolės elementui.

Tai šiek tiek naudingiau.

Atkreipkite dėmesį, kad asmuo, iš kurio imamas interviu šiam straipsniui, yra daktaras Peteris Emanuelis. Tai svarbu vėliau šiame poskyryje. Patikėkite manimi, tai yra "Kur yra Valdas" tipo dalykas.

Be to, įdomu, kad dabar Gynybos departamentas vartoja žodžius "žmogaus patobulinimas" - daug švelniau ir švelniau nei "žmogaus kiborgas", nemanote?

Šis straipsnis dar šiek tiek aktualesnis. Pažymėtina, kad COVIDkrizė neabejotinai nušvietė visą "žmogaus kiborgo" tyrimų darbotvarkę. Kažkas man sako, kad Gynybos departamentas tam nelabai prieštaravo.

JAV kosmoso pajėgų vyriausiasis mokslininkas sako, kad žmogaus tobulinimas yra "būtinybė" The Defense Post, 2021 m. gegužės 05 d.

"Šiandien esame ant naujos eros slenksčio: žmogaus tobulinimo eros" 

JAV kosmoso pajėgų vyriausiasis mokslininkas daktaras Joelis Mozeris (Joel Mozer) praėjusią savaitę Oro pajėgų tyrimų laboratorijoje vykusiame renginyje teigė, kad Vakarai, norėdami neatsilikti nuo konkurentų, turėtų pradėti taikyti žmogaus patobulinimus.

"Mūsų nacionalinėje gynyboje būtina priimti šį naująjį amžių, kad neatsiliktume nuo savo strateginių konkurentų", - sakė Mozeris.

Mozeris pridūrė, kad artėja precedento neturintys pokyčiai tokiose srityse kaip dirbtinis intelektas, kuris leis kariuomenei kurti taktiką ir strategijas, kurių "joks žmogus negalėtų". Autonominės programos ilgainiui realiuoju laiku teiks patarimus vadams, o daugybė autonominių agentų galės padėti vadams ir sprendimus priimantiems asmenims žvalgybos ir ugnies valdymo srityse.

Vyriausiasis mokslininkas taip pat paaiškino, kad ilgainiui žmogaus tobulinimas išsivystys į tokias technologijas kaip papildytoji realybė ir virtualioji realybė, įskaitant "nervų stimuliavimą", kad būtų galima geriau imituoti fizinius pojūčius.

"Žmogų būtų galima įvesti į srauto būseną, kurioje mokymasis būtų optimizuotas, o įsiminimas - maksimalus", - sakė Mozeris. "Šį žmogų galima suformuoti kaip asmenį, turintį labai aukštų rezultatų potencialą."

(Juk kas nenori šiek tiek "nervų stimuliacijos" tarp draugų?)

Vartojama kalba tikrai padeda atsekti idėjų kilmę. Bruce'o Sterlingo klasikiniame kibernetinio panko romane "Schismatrix" kalbama apie konfliktą tarp šaperių ir mechanistų, o šaperiai - tai grupė, kuri keičia kūną genetiškai modifikuodama ir specializuotai lavindama protą. Mechanistai yra grupė, kuri keičia kūnus naudodama kompiuterinę programinę įrangą ir išorinius pakeitimus.

Taip, mes irgi matėme šį filmą.

Tada turime "Didįjį kauną" - ataskaitą, kurioje pradedami atskleisti tikrieji kariuomenės ketinimai.

Šis didelis, metus trukęs įvertinimas, kurį užsakė Gynybos sekretoriaus pavaduotojo moksliniams tyrimams ir inžinerijai biuras, o atliko DoD Biotechnologijų sveikatai ir žmogaus veiklai taryba, buvo paskelbtas 2019 m. pabaigoje. Jis pavadintas: "Biotechnologijų tyrimai:

"Kiborgas kareivis 2050: Žmogaus ir mašinos sintezė ir jos pasekmės DoD ateičiai"

Teminiai terminai: "Kiborgas" ir "Žmogaus ir mašinos patobulinimas"

To vertinimo santraukoje rašoma:

Anotacija: Gynybos sekretoriaus pavaduotojo moksliniams tyrimams ir inžinerijai biuras (Aleksandrija, Vašingtono valstija) įsteigė Gynybos gynybos ministerijos Biotechnologijų sveikatos ir žmogaus veiklos labui tarybos (BHPC) tyrimo grupę, kuri nuolat vertina biotechnologijų mokslinius tyrimus ir plėtrą. BHPC grupė vertina mokslinę pažangą siekiant pagerinti sveikatą ir darbingumą, kuri gali būti taikoma kariniams tikslams; nustato atitinkamą riziką ir galimybes bei etines, teisines ir socialines pasekmes; ir teikia vyresniajai vadovybei rekomendacijas, kaip sušvelninti priešiškas grėsmes ir maksimaliai padidinti galimybes būsimoms JAV pajėgoms.

BHPC vykdomojo komiteto nurodymu BHPC tyrimo grupė atliko metus trukusį vertinimą "Kiborgas kareivis 2050: Žmogaus ir mašinos sintezė ir poveikis Gynybos gynybos departamento ateičiai". Pagrindinis šio tyrimo tikslas buvo prognozuoti ir įvertinti mašinų, kurios fiziškai integruotos į žmogaus kūną, kad per ateinančius 30 metų padidintų ir pagerintų žmogaus darbingumą, karinį poveikį. Šioje ataskaitoje apibendrinamas šis įvertinimas ir išvados; nurodomi keturi galimi karinio naudojimo atvejai naujoms technologijoms šioje srityje; įvertinamas jų poveikis Gynybos apsaugos departamento organizacinei struktūrai, karių doktrinai ir taktikai bei sąveikai su JAV sąjungininkais ir pilietine visuomene.

Paskelbus šią analizę, ji buvo paviešinta, tačiau netrukus mus visus užklupo COVIDkrizė ir ji greitai išnyko iš visuomenės atminties.

Jei neskaitėte šios ataskaitos dar 2020 m. pradžioje arba apie ją pamiršote, toliau pateikiama šios 50 puslapių ataskaitos santrauka (arba spustelėkite aukščiau esantį susietą pavadinimą ir perskaitykite visą ataskaitą):

SANTRAUKA

DoD Biotechnologijų sveikatos ir žmogaus darbingumui tarybos (BHPC; Aleksandrija, Vašingtono valstija) tyrimo grupė apžvelgė platų spektrą dabartinių ir naujų technologijų, susijusių su pagalba ir žmogaus darbingumo didinimu daugelyje sričių. Remdamasi šia informacija, grupė parengė keletą vinječių, kurios buvo skirtos aptarti ir išanalizuoti, įskaitant galimybes, karinį pritaikymą ir etinius, teisinius bei socialinius aspektus (ELSI). Galiausiai grupė atrinko keturias vinjetes, kurias techniškai įmanoma įgyvendinti iki 2050 m. arba anksčiau. Šios vinjetės atitinka kariuomenės poreikius ir suteikia daugiau galimybių nei dabartinės karinės sistemos:

  • akių vaizdo, regos ir padėties suvokimo patobulinimai
  • optogenetinio kūno kostiumo pagalba atkuriama ir programuojama raumenų kontrolė
  • jutiklių tinklas
  • klausos stiprinimas, skirtas komunikacijai ir apsaugai
  • tiesioginis nervinis žmogaus smegenų patobulinimas dvipusiam duomenų perdavimui

Nors kiekviena iš šių technologijų turės potencialą laipsniškai pagerinti įprastą žmogaus veiklą, BHPC tyrimo grupės analizė parodė, kad tiesioginio nervinio žmogaus smegenų patobulinimo, skirto dvipusiam duomenų perdavimui, sukūrimas sukurtų revoliucinę ateities karinių pajėgumų pažangą. Prognozuojama, kad ši technologija palengvins skaitymo ir rašymo galimybes tarp žmonių ir mašinų bei tarp žmonių tarpusavyje sąveikaujant smegenims. Ši sąveika leistų kariams tiesiogiai bendrauti su bepilotėmis ir autonominėmis sistemomis, taip pat su kitais žmonėmis, siekiant optimizuoti valdymo ir kontrolės sistemas bei operacijas. Galimybė tiesiogiai keistis duomenimis tarp žmogaus neuroninių tinklų ir mikroelektroninių sistemų galėtų iš esmės pakeisti taktinę karių komunikaciją, pagreitinti žinių perdavimą visoje vadovavimo grandinėje ir galiausiai išsklaidyti karo "rūką". Tiesioginis žmogaus smegenų neuroninis patobulinimas naudojant neuro-silicio sąsajas galėtų pagerinti taikinių paiešką ir suvaldymą bei pagreitinti gynybinių ir puolamųjų sistemų veikimą.

Nors karinės įrangos valdymas, geresnis padėties suvokimas ir greitesnis duomenų įsisavinimas, kurį užtikrintų tiesioginis nervinis valdymas, iš esmės pakeistų mūšio lauką iki 2050 m., tikėtina, kad kitos trys kiborgų technologijos taip pat bus tam tikra forma pritaikytos karių ir pilietinės visuomenės. BHPC tyrimo grupė prognozavo, kad žmogaus ir mašinos tobulinimo technologijos taps plačiai prieinamos iki 2050 m. ir nuolat tobulės, daugiausia dėl civilinės paklausos ir stiprios bioekonomikos, kuri šiandieninėje pasaulinėje rinkoje yra ankstyviausioje vystymosi stadijoje. Pasaulinė sveikatos priežiūros rinka skatins žmonių ir mašinų tobulinimo technologijas, visų pirma siekdama padidinti dėl sužeidimų ar ligų prarastą funkcionalumą, o gynybos reikmės greičiausiai nebus rinkos varomoji jėga vėlesniuose jos etapuose. BHPC tyrimo grupė tikėjosi, kad palaipsniui pradėjus naudoti naudingas atstatomąsias kiborgų technologijas, gyventojai tam tikru mastu pripras prie jų naudojimo.

BHPC tyrimo grupė prognozavo, kad po 2050 m. patobulintų žmogiškųjų būtybių diegimas bendroje populiacijoje, Gynybos departamento aktyviosios tarnybos personalui ir beveik lygiaverčiams konkurentams paspartės ir sukels disbalansą, nelygybę ir nelygiavertiškumą nustatytose teisinėse, saugumo ir etinėse sistemose. Kiekviena iš šių technologijų galutiniams naudotojams suteiks tam tikro lygio našumo pagerinimą, o tai padidins našumo atotrūkį tarp patobulintų ir nepagerintų asmenų ir komandų. BHPC tyrimo grupė išanalizavo konkrečių atvejų tyrimus ir pateikė keletą klausimų, kuriais remdamasi vertino poveikį Gynybos departamento programoms, politikai ir operacijoms. Toliau pateikiamos rekomendacijos (jos nėra išdėstytos prioriteto tvarka): (RM - paskelbiau tik svarbiausias šių rekomendacijų santraukas, išsamesnės informacijos ieškokite ataskaitoje).

  1. Gynybos departamento personalas turi atlikti visuotinį visuomenės informuotumo ir suvokimo apie žmogaus ir mašinos tobulinimo technologijas vertinimą.
  2. JAV vadovybė turėtų pasinaudoti esamais ir naujai sukurtais forumais (pvz., NATO), kad su sąjungininkais partneriais aptartų sąveikos poveikį artėjant 2050 metams. Tai padės parengti politiką ir praktiką, kuri maksimaliai padidintų pajėgų sąveiką.
  3. Gynybos departamentas turėtų investuoti į jo kontroliuojamų dinamiškų teisinių, saugumo ir etinių sistemų, kuriose būtų numatytos naujos technologijos, kūrimą.
  4. Turėtų būti dedamos pastangos pakeisti neigiamus kultūrinius naratyvus apie tobulinimo technologijas.
  5. Gynybos departamento personalas turėtų rengti stalo karo žaidimus ir tikslingus grėsmių vertinimus, kad nustatytų sąjungininkų ir priešininkų pajėgų doktriną ir taktiką.
  6. JAV vyriausybė turėtų remti pastangas nustatyti visos šalies požiūrį į žmogaus ir mašinos tobulinimo technologijas, o ne visos vyriausybės požiūrį.
  7. Gynybos departamentas turėtų remti fundamentinius tyrimus, skirtus žmogaus ir mašinos sintezės technologijoms patvirtinti prieš pradedant jas naudoti ir stebėti ilgalaikį saugumą bei poveikį asmenims ir grupėms. 

Ši triušio skylė atvedė mane į DARPA svetainę - ir vau! Šie tyrimai - sukurti žmogų kiborgą - iš tikrųjų vyksta.

Greitas žvilgsnis į Biologinių technologijų biurą ir DARPA atskleidžia, kad programiniai tikslai kurti kiborgų gebėjimus vykdomi stulbinamai sparčiai. Tinklalapio paieškos sistema leidžia atlikti jau kuriamų neįslaptintų programų paiešką. Taigi, galima užeiti į šį tinklalapį ir įsivaizduoti, kad daugelis, jei ne dauguma, iš šių išvardytų technologijų bus naudojamos kariniams veiksmams. Kariuomenė plėtoja žmogaus tobulinimo technologijas kariniams, o ne civiliniams tikslams. Tai svarbu nepamiršti.

Taigi, praleidau šiek tiek laiko ieškodamas ir naršydamas internete įdomesnius DARPA projektus. Toliau pateikiamos tik kelios mokslinių tyrimų projektų, kuriuos finansuoja DARPA ir DoD, santraukos:

Biologinių gebėjimų matavimo (MBA) programa siekiama patenkinti poreikį sukurti pajėgesnes kovines pajėgas, padedant atskiriems kariams nustatyti, išmatuoti ir sekti individualius biomarkerius, susijusius su treniruotėmis ir geriausiais specializuotų funkcijų atlikimo rezultatais. Jei programa bus sėkminga, MBA technologijos suteiks kariams galimybę suprasti pagrindinius biologinius procesus, kurie lemia jų darbingumą. Konkrečiai, šios technologijos padėtų išsiaiškinti vidines raiškos grandines (pvz., genetines, epigenetines, metabolomines), kurios formuoja kariuomenei svarbius kognityvinius, elgesio ir fizinius bruožus. Nauji prietaisai, skirti nuolatiniam šių raiškos grandinių stebėjimui, galėtų būti integruoti į kūną ir akimirksniu teikti grįžtamąjį ryšį vartotojui, padėdami kariui pagerinti rezultatus per mokymą, vertinimą, atranką ir misijos vykdymą pagal tam tikrą karinę specialybę.

DARPA daugiametis "AI Next" programų ir investicijų portfelis siekia sukurti kontekstinį samprotavimą dirbtinio intelekto sistemose, kad būtų pagerintas žmogaus ir mašinos komandinis darbas.

Programa "Agile Teams" (A-Teams) siekiama atrasti, išbandyti ir pademonstruoti apibendrinamąsias matematines abstrakcijas, skirtas judrioms žmogaus ir mašinos komandoms kurti, ir suteikti prognostinių įžvalgų apie komandos veiklą. Nors dirbtinio intelekto ir autonomijos srityje žmogaus ir mašinos komandos jau buvo nemažai nuveiktų darbų, judrių komandų architektūros projektavimas iš esmės tebėra bandymų ir klaidų metodas. Programa "A-Teams" siekiama sukurti sistemingą metodiką, pagal kurią būtų kuriamos komandos, geriausiai išnaudojančios tiek žmonių, tiek mašinų gebėjimus ir galinčios pasiekti geresnių rezultatų neapibrėžtoje, dinamiškoje ir kartu besikeičiančioje aplinkoje. Šios naujos abstrakcijos bus patvirtintos naudojant eksperimentines bandymų bazes, kuriomis siekiama paremti atkuriamą žmogaus ir mašinos komandų architektūrų vertinimą įvairiose probleminėse situacijose.

Programoje "Rankų propriocepcija ir jutiklinės sąsajos" (HAPTIX) siekiama sukurti pagrindines technologijas, kurios leistų tiksliai valdyti jutikliais aprūpintus viršutinių galūnių protezus ir užtikrinti jutiminį grįžtamąjį ryšį. Jei pavyks, sukurta sistema užtikrins beveik natūralų rankų ir rankų protezų valdymą naudojant dvikrypčius periferinių nervų implantus.

Programa "Saugūs genai" remia pajėgų apsaugą ir karių sveikatą bei parengtį, apsaugodama tarnybos narius nuo atsitiktinio ar tyčinio piktnaudžiavimo genomo redagavimo technologijomis. Papildomas darbas padės išnaudoti genų redagavimo technologijų pažangą, kad būtų paspartintas pažangių profilaktinių ir terapinių gydymo metodų, skirtų genų redaktoriams, kūrimas. Programos pažanga užtikrins, kad Jungtinės Amerikos Valstijos išliktų plačiai prieinamos ir sparčiai besivystančios genomo redagavimo srities avangarde.

Saugių genų vykdytojų grupės dirba trijose pagrindinėse techninėse srityse, kad sukurtų priemones ir metodikas, skirtas kontroliuoti, neutralizuoti ir net pakeisti genomo redagavimo, įskaitant genų pakeitimus, poveikį įvairaus masto biologinėse sistemose. Pirma, tyrėjai kuria genetines grandines ir genomo redagavimo mechanizmus, skirtus patikimai, erdvinei, laikinei ir grįžtamai genomo redagavimo veiklos gyvosiose sistemose kontrolei. Antra, mokslininkai kuria mažas molekules ir molekulines strategijas, skirtas profilaktiniams ir gydymo sprendimams, kurie užkerta kelią genomo redagavimo veiklai arba ją apriboja ir apsaugo organizmų bei populiacijų genomo vientisumą. Trečia, mokslininkai kuria "genetinio ištaisymo" strategijas, kurios pašalina nepageidaujamus modifikuotus genus iš įvairių sudėtingų populiacijų ir aplinkos kontekstų, kad būtų atkurta sistemų funkcinė ir genetinė bazinė būklė.

Apskritai programa "Saugūs genai" sukuria daugiasluoksnį, modulinį ir lengvai pritaikomą sprendimų rinkinį, skirtą apsaugoti kovotojus ir tėvynę nuo tyčinio ar atsitiktinio netinkamo genomo redagavimo technologijų naudojimo, užkirsti kelią nepageidaujamiems genetiniams pokyčiams tam tikroje biologinėje sistemoje ir (arba) juos panaikinti, taip pat palengvinti saugių, tikslių ir veiksmingų medicininių gydymo metodų, kuriuose naudojami genų redaktoriai, kūrimą.

Naujos kartos nechirurginės neurotechnologijos (N3) programa siekiama sukurti didelio našumo dvikryptes smegenų ir mašinos sąsajas, skirtas darbingiems tarnybos nariams. Tokios sąsajos taptų pagrindine technologija, leidžiančia taikyti įvairiose nacionalinio saugumo srityse, pavyzdžiui, bepiločių orlaivių ir aktyvių kibernetinės gynybos sistemų valdymui arba bendradarbiavimui su kompiuterinėmis sistemomis, kad būtų galima sėkmingai atlikti daug užduočių sudėtingų karinių misijų metu.

Veiksmingiausioms ir moderniausioms nervų sąsajoms reikia chirurginės operacijos, kad į smegenis būtų implantuoti elektrodai, o N3 technologijos nereikėtų operuoti ir ją būtų galima nešiotis, todėl ši technologija taptų prieinama daug didesniam potencialių naudotojų ratui. Neinvazinės neurotechnologijos, tokios kaip elektroencefalograma ir transkranijinė nuolatinės srovės stimuliacija, jau egzistuoja, tačiau jos nepasižymi tokiu tikslumu, signalo raiška ir nešiojamumu, kokio reikia pažangioms programoms, kurias gali taikyti realiame pasaulyje dirbantys žmonės.

Numatoma N3 technologija įveikia esamos technologijos apribojimus, nes sukuriamas integruotas prietaisas, kurio nereikia implantuoti chirurginiu būdu, bet kuris gali tiksliai nuskaityti duomenis iš 16 nepriklausomų kanalų ir įrašyti juos į 16 nepriklausomų kanalų, esančių 16 mm3 nervinio audinio tūrio plote, per 50 ms. Kiekvienas kanalas gali specifiškai sąveikauti su submilimetrinėmis smegenų sritimis, o jo erdvinis ir laikinis specifiškumas prilygsta esamiems invaziniams metodams. Atskirus prietaisus galima sujungti, kad būtų galima vienu metu prisijungti prie kelių smegenų taškų.

Kad ateityje būtų galima sukurti neinvazines smegenų ir mašinų sąsajas, N3 tyrėjai dirba kurdami sprendimus, kurie padėtų spręsti tokius uždavinius, kaip signalų sklaidos ir susilpnėjimo fizika, kai jie sklinda per odą, kaukolę ir smegenų audinį, taip pat kurdami algoritmus, skirtus dekoduoti ir koduoti neuroninius signalus, kurie perteikiami kitais būdais, pavyzdžiui, šviesos, akustine ar elektromagnetine energija.

Programa "Neuroninių įrodymų kaupimo priemonė" (NEAT) siekiama įveikti dabartinius trūkumus kuriant naują kognityvinių mokslų priemonę, kuri padėtų nustatyti savižudybės riziką turinčius asmenis pagal prieš sąmonę perduodamus smegenų signalus, o ne užduodant klausimus ir laukiant sąmoningai išfiltruotų atsakymų. Apibendrinant priešsąmoninius smegenų signalus, reaguojančius į stimulus, NEAT nustatys, ką asmuo laiko teisinga, klaidinga ar neaišku apie konkrečias žinių rūšis, ir tai galėtų būti naudojama depresijos, nerimo ar minčių apie savižudybę požymiams nustatyti anksčiau ir patikimiau nei bet kada anksčiau. Jei tai pavyks, NEAT ne tik gerokai pagerins elgesio sveikatos patikrą, bet ir galėtų tapti nauju būdu įvertinti galutinį gydymo veiksmingumą, nes pacientai gydytojams dažnai sako tai, ką, jų manymu, gydytojas nori išgirsti, o ne tai, kaip jie iš tikrųjų jaučiasi. Galiausiai NEAT ketina papildyti dabartines elgesio sveikatos patikros programas, suteikdama gydytojams anksčiau neprieinamą informaciją, kad būtų galima anksčiau imtis intervencijų ir patikimiau įvertinti sėkmingą gydymą.

DARPA ir Gynybos departamentas vykdo didelę mokslinių tyrimų veiklą. Net ir nedidelė pirmiau paskelbtų santraukų imtis tik parodo, kokia didelė yra ši veikla.

Šios technologijos pažengusios toliau, nei galėtume manyti, ir mes nusipelnėme apie jas sužinoti daugiau. Tokią ateitį mums planuoja mūsų vyriausybė, nesvarbu, ar mums tai patinka, ar ne, ir ši ateitis yra neskaidri. Nuo genų inžinerijos iki naujų sintetinių medžiagų kūrimo nervų implantams, galūnių pakeitimo ir patobulinimo karo reikmėms - mūsų kariuomenė "eina ten". Tačiau tiesa ta, kad kai kur "mes" neturėtume eiti. Tai, kad jie "gali", nereiškia, kad "turėtų".

Jei ko nors išmokote nuo 2020 m. sausio, tikiuosi, kad išmokote abejoti JAV vyriausybės ir "administracinės valstybės" vidinių klikų, manančių, kad galima žygiuoti pirmyn su genetine ir mechanine žmonių inžinerija be reikšmingos priežiūros, jau nekalbant apie savimonę ir bet kokį bioetinių ribų suvokimą, išmintimi ir įžvalgumu.

Jei tikrai norime turėti įtakos šioms naujoms technologijoms, visuomenė (t. y. "mes") turi būti informuota. "Mes turime teisę būti informuoti. Tai reiškia jus ir mane. Vystantis šioms technologijoms, transhumanizmas taps vis didesniu reiškiniu. Pagalvokite apie tai. Šios naujos technologijos bus tai, ko ateities kartos turės laukti. Žmonės kiborgai yra jų ateitis. Jie, t. y. žmonės kiborgai, bus mūsų vaikai ir anūkai. 

Mes esame Borgai. Pasipriešinimas beprasmis. Jūs būsite asimiliuoti. Jūsų ligšiolinis gyvenimas baigėsi. Nuo šio momento tarnausite mums.

Ačiū, Paramount. Prašom daugiau "normalizuoti jų ateities viziją" mūsų gyvenime.

Kariuomenė jau dirba propagandos srityje, kad "pakeistų neigiamus kultūrinius pasakojimus apie tobulinimo technologijas". Taigi, dar kartą - su mumis žaidžiama, dar net nesužinojus, kaip atrodo žaidimo laukas.

Kaip jau minėjau, visi esame matę ir šį filmą.

Visas šios programos mastas turi būti atskleistas Amerikos žmonėms. Nors vykdomojoje ataskaitoje vos užsimenama apie genų redagavimo technologijas, kariuomenė į jas daug investuoja ir, aišku, ketindama jas panaudoti karo kovotojams. Vykdomojoje ataskaitoje vos apžvelgiami tyrimai, kuriuos šiuo metu vykdo DARPA, ir tai tik viena Gynybos departamento tarnyba. Visuomenės teisė žinoti apie šiuos tyrimus ir galutinius tikslus yra labai svarbi. Kongresas turi reikalauti atsakymų ir atvirų bei skaidrių atsakymų. Kaip teisingai pažymima ataskaitoje, tai, kas vyksta kariuomenėje, pateks į viešąją erdvę. Turime teisę žinoti, kas planuojama mūsų ateities "evoliucijai". Šį žodį vartoju nelengvai. Tačiau būtent taip Jungtinės Karalystės gynybos ministerija pavadino žmogaus tobulinimo tyrimus.

Pasirodo, kad Silicio slėnio numylėtinis ir blogasis Klauso Schwabo mažylis Yuval Noah Harari (knygos "Homo Deus", kuri pažodžiui reiškia "Žmogus Dievas", autorius) savo mąstymu nėra toks tolimas, kaip manėme. 

Bioetikos klausimai, susiję su žmogaus tobulinimu, yra sudėtingi. Reguliavimo procesai turi būti sukurti prieš pradedant naudoti technologijas, o ne atvirkščiai. Žmonės turi numatyti, kaip šios technologijos bus naudojamos civiliniame gyvenime, kariniame gyvenime ir kaip gyvybę gelbstintis gydymas. Žmonės turi nuspręsti, ar šios technologijos iš tikrųjų yra naudingos visuomenei ir kurios iš jų yra naudingos visuomenei. Žmonės turi įsitraukti dabar.

Tai prasideda nuo švietimo. Tai prasideda nuo mūsų vyriausybės skaidrumo. Tikiuosi, kad būsimuose "Substacks" kartu su jumis pradėsime nagrinėti bioetikos klausimus, šių technologijų poveikį, privatumo klausimus, tikslus, ateities visuomenės vizijas ir ką visa tai reiškia.

Galų gale, kas gali nutikti ne taip?