Prancūzijos miesto Bezjė meras: mes gyvename ypatingos padėties stovyje

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/prancuzijos... 2015-12-10 11:41:45, skaitė 976, komentavo 0

Prancūzijos miesto Bezjė meras: mes gyvename ypatingos padėties stovyje

Partijos „Nacionalinis frontas“ pergalė regioniniuose rinkimuose buvo sąlygota didele dalimi tuo, kad ši partija turi kietą poziciją migracijos klausimu: daugiau negu 40% balsų „Nacionaliniam frontui“ atidavė rinkėjai tuose regionuose, kuriuose pabėgėlių skaičius ypač išaugo.

 

Interviu RT Prancūzijos Bezjė miesto meras pareiškė, kad migrantų antplūdį reikia sustabdyti. Pergalė Prancūzų kraštutinės dešiniosios partijos „Nacionalinis frontas“ regioniniuose rinkimuose gruodžio 6 dieną daugumai tapo nelaukta. Tačiau, labiau įdėmi analizė leidžia teigti, kad toks rezultatas buvo gana nuspėjamu.

„Nacionalinis frontas“, žinomas savo kieta pozicija migracijos klausimais, surinko daugiau 40% dvejuose iš trisdešimties Prancūzijos regionų. Vienas iš jų yra šalies šiaurėje – ten yra uostamiestis Kalė, kur šiuo metu gyvena apie 6 tūkstančiai pabėgėlių. Antras – Viduržemio pakrantėje, kuri taip pat kenčia nuo migracinės krizės. Be to, „Nacionalinis frontas“ populiarus nedideliuose miestuose, tokiuose kaip Bezjė.

„Mes dabar gyvename ypatingoje padėtyje. Tai reiškia, kad Prancūzija yra pavojuje. Valstybėje per daug migrantų, šitą antplūdį reikia sustabdyti. Mes neturime daugiau galimybės juos priimti. Ir šitas sprendimas turi būti svarstomas nocionaliniu lygiu. Būtina pakeisti tuos, kurie dabar valdo regioną, o 2017 metais – tuos, kurie valdo šalį“, – papasakojo RT žurnalistams miesto meras Roberas Menaras.

Roberas Menaras yra žinomas kaip nesutaikomas migracijos priešininkas. Nesenai Bezjė mieste ant vietos leidinio viršelio pasirodė pabėgėlių atvaizdas su užrašu „Jie eina!“. Taip pat Menaras lankė sirų pabėgėlius, užsirišęs juostą, nuspalvintą prancūzų trispalvės spalvomis – tokiu būdu jis leido sirams suprasti, kad jais čia nėra patenkinti. Visame mieste buvo iškabinti plakatai su pistoleto atvaizdu ir užrašu „Pas policininkus atsirado naujas draugas“. „Kiekvieną dieną aš girdžiu nuolatinius prašymus iš mokyklų, prekybos centrų, praėjimo punktų.

Aš jau padvigubinau policininkų skaičių mieste, bet ties tuo nesustojau. Aš paprašiau visus buvusius policininkus, ugniagesius ir kariškius padėti saugoti mūsų piliečius. Mums islamo grėsmė tapo realybe. Prancūzija, kaip ir kitos Europos valstybės yra karo stovyje: ir užsienyje, pavyzdžiui, Sirijoje, ir savo teritorijoje, nes mūsų priešai gyvena mūsų šalyje“, – apibendrino Menaras.

šaltinis

Išvertė Algimantas Lebionka

Šauksmas