Nardyti facebook’e darosi vis pavojingiau: ten platinami tekstai realiai bukina

Autorius: Saulius Veržikauskas Šaltinis: http://www.harmonio.net/nardyt... 2015-12-09 13:08:37, skaitė 4027, komentavo 0

Nardyti facebook’e darosi vis pavojingiau: ten platinami tekstai realiai bukina

Realiai šiurpsta kūnas ir stojasi plaukai.

Nuo tragiškos visur skleidžiamos informacijos.

Nereikia ieškoti toli  –  kiekvienas galite paskaityti savo FB sienos informacinį srautą.

Skaitau savąjį:

“Bjauriausi zodiako ženklai: su kuo gyventi sudėtingiausia”

Netikiu savo akimis, tačiau taip, pasirodo, kad atsirado kažkokie išsigimėliai (nebijau to žodžio), kurie nusprendė žmones suskirstyti į atskiras grupes ir kai kurias jų pavadinti bjauriausiomis. Žiauru. Kuo skiriasi nuo Hitlerio, dalijusio žmones į arijus ir antrarūšius?

Toliau skaitau, jau rusiškai, apie kažkokį šventajį, kuris jau šimtmečiais guli kažkokioj dėžėj, tačiau jo kūno temperatūra stabili  –  36.6, jam kas pusmetį keičia drabužius, nes jis juos kažkaip slaptai sunešioja, o mokslininkai niekaip to negali paaiškinti. Norintiems melstis šiam šventąjam, rekomenduojami kiti jo sėbrai (pasirodo, Rusijoje nėra šio šventojo ikonų), kurie maldas perduos pageidaujamam adresatui. Čia dar žiauriau.

Toliau:

“Kinų medicina. Kaip svogūnas kojinėse gali pakeisti jūsų gyvenimą?”

kojine

Sunkiai parenku žodžius, nes esu priblokštas. Svogūnas, žodžiu, nuo visų ligų, nes jo smarvė kerta per visus meridianus (?) ir, po velnių, netgi išnuodija blogąsias bakterijas. Kaip jis jas atsirenka, lieka paslaptimi, bet logika sako, kad mūsų organizme gyvenantys mikrobai dalijasi į dvi grupes: mėgstantys svogūnus ir nuo svogūnų stimpantys. Ir stimpa būtent tie, blogieji. Taip pat logika šnibžda, kad nei vienas kinietis neturėtų niekuo sirgti, nes, kiek žinau, Kinijoje svogūnų tikrai netrūksta. Dabar, kai toks svarbus tekstas papuolė į lietuviškąjį FB, niekuo nebesirgs ir lietuviai. Gaila, anksčiau nežinojom, svogūnus tik valgėm, o į savo kojines kišti nesusipratom. Tai yra, kimšdavom į moteriškas pėdkelnes ir kabindavom jas ant skersinio. Dabar galėsim kištis į savo pončiakas.

Toliau:

“Naktipiečiai, kurie ne tik padeda užmigti, bet ir tirpdo svorį”.

Ir aprašomi būtent tie produktai, nuo kurių visi realiai ir tunka  –  javainiai. Ir dar prieš miegą. Kokioj idiotizmo pakopoj reikia egzistuoti, kad kurti panašius tekstus? Lieku, kaip sakoma, be teksto.

Dar:

“Vaivos horoskopai. Jautis 2016 metais”.

Trumpai paklausau video įrašą  –  gal iš tikrųjų kalbės apie jaučius? Ne. Kaip ir tikėjausi  –  eiliniai smegenis pudruojantys, nepatikrinami ir neįrodomi paistalai. Bet, kažkas klausosi, kažkam idomu.

Po to randu ypatingai reikšmingą nuorodą į “Eko enzimus”, kuriuos, pasirodo, galima naudoti kulinarijoje, skalbime, sveikatos taisyme, tręšime ir valyme. Noriu trumpai paaiškinti: enzimai – lietuviškai vadinami  fermentais. Jų pagalba organizmuose aktyvinami kokie nors cheminiai virsmai: pagrinde  jie padeda virškinti, suskaidyti sunkiai yrantį maistą. Įvairių rūšių fermentų randama ir daržovėse, tad “eko enzimai” juos ir siūlo, o ypač viliojančiai skamba pasiūlymas fermentų pagalba atsiauginti plaukus ir išsinaikinti šlakus ant veido. Visame pasaulyje dar niekas nesugebėjo sukurti preparato, padedančio ant galvos atsiauginti palukus, tokią galimybę jums suteiks tik eko enzimai.

Einam toliau:

“Lieknėjantiems: neriebus meduolis”.

Paspaudžiu nuorodą, pasižiūriu receptą, kurio sudėtyje puikuojasi šie esminiai liekninantys ingredientai: 400 gramai miltų, 250 gramų cukraus, sauja saldžių razinų…  Sutinku: meduolis neriebus, tačiau jo sudėtis lieknėti tikrai nepadės, o tiesiog atvirkščiai – tukins, visi angliavandeniai smagiai transformuosis į valgytojo kūno riebalus.

liekn

liekn2

Toliau nebenardau. Tokia puiki info peno apmąstymams suteiks ilgam. Tik keista, kodėl kankina kažkoks keistas jausmas, kad, skaitydamas panašaus lygio tekstukus, jaučiuosi grįžtantis į viduramžius, ar net į akmens amžių?