Ar dar neatsibodo?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/ar-d... 2022-09-08 14:05:00, skaitė 469, komentavo 36

Ar dar neatsibodo?

Žmonės nori gražių žodžių. Nori jausti geras emocijas. Nori meilės. Nori skęsti meilėje. Skandinasi pozityve. Ir… paskęsta.

Užliūliuoti žmones labai lengva. Jiems užtenka, kaip kobrai, išgirsti patinkančią dūdelės melodiją ir tu – jau muzikanto rankose. Realybės nebematai. Girdi tik tai, ką nori girdėti.

Kiek kartų mes girdėjome apie laisvę? Kiek kartų mes girdėjome apie Gerovės valstybę? Kiek kartų mes girdėjome, kad ekonominė situacija Lietuvoje tik gerėja? Visa tai reikia nuolat sakyti ir nuolat įrodinėti todėl… kad to nėra.

Kai šviečia saulė, ar kas nors mums sako, kad lauke šviečia saulė? Ar įrodinėja, bando įtikinti? Mes ir patys matome. Mums to nereikia įrodinėti.

Žodžiai yra galingas ginklas. Galingas įrankis. O silpnus ir pažeidžiamus, nuo žiauraus pasaulio pavargusius žmones traukia gėris. Duokime jiems „gėrio“! Duokime jiems gerų emocijų!

Kiek kartų mes girdėjome nuostabius rinkiminius pažadus? Gražius žodžius? Matėme gražius, tvarkingai apsirengusius žmones? Aukštus ir gražius?

Ar dar neatsibodo? Ar dar nepavargote lipti ant grėblio? Ar Lietuvai reikia dar daugiau visa griaunančios jėgos? Su kumščiu iki „knockout’o“?

2009 metais konservatoriai atėmė pensijas ir sėkmingai skurdino Lietuvą. Dabar žmonės ir vėl juos išrinko. Man tai nesuvokiama. Bet tai dar vienas įrodymas, ką gali žodžiai. Ką gali žodžiai, kurie lieka tik žodžiais. Krikščionys… Demokratai… Vardan Lietuvos… Užtenka tik šių žodžių, kad tave pagautų ant gerumo kabliuko, su kuriuo tau perrėš gerklę.

O gal lietuviams patinka? Patinka atsukti kitą žandą, kai tave muša? Gal jaučiate malonumą? Norite daugiau jėgos? Muša, bet sako, kad myli? Ir to pakanka?

Eglė