Apie apgaulingas baimes

Autorius: Petras Dargis Šaltinis: http://petrasdargis.lt/rasinia... 2015-12-08 15:38:20, skaitė 2781, komentavo 0

Apie apgaulingas baimes

Mokinių musulmonų tėvai pareikalavo, kad Monrealio priemiesčio mokyklų valgyklų meniu nebūtų kiaulienos. Monrealio priemiesčio Dorvalio meras atsisakė tai daryti, ir savivaldybės tarnautojas išsiuntė tėvams paaiškinimą, kodėl. Musulmonai turi suprasti, kad jie turi adaptuotis Kanadoje ir Kvebeke, priimti jų papročius, tradicijas, gyvenimo būdą, nes tai yra vieta, į kurią jie imigravo. Ir t.t. ir pan. ir nepan.

Nepriimkit to pranešimo už tikrą pinigą. Tai paprasčiausia propagandos antis, skirta gąsdinti ir taip fobiškus žmones.

Ar suveikė melo triukas? Taip. Daugybė homofobų ėmė jį savanoriškai skleisti internete.

Paskui atsitinka labai įdomus dalykas. Paaiškėja, kad tai - paprasčiausias melas, jokio musulmonų reikalavimo ir jokio mero atsakymo nebuvo. Bet žmogus, skleidęs nesąmonę, ir toliau pasipiktinęs tokiais "įžūliais" musulmonais. Jis rašo: "Gal tai ir feikas, bet į temą. Kai tiesiogiai nesusiduri atrodo manęs neliečia...."

Štai klausimas: kas tikrai liečia jį, o kas tikrai jo neliečia?

Sveiką žmogų liečia tik realūs dalykai, fobijų kamuojamas žmogus gali baimintis ir išgalvotų tarsi visai realių. Kada dideles žmonių grupes ima kamuoti išgalvoti dalykai, kurie neva buvo kažkur, tai jau masinė psichozė. Vieni bijo rusų, kiti - žydų, treti - musulmonų. Nei vieno nėra nuskriaudęs nei rusas, nei žydas, nei musulmonas, bet visi žino, kaip tai baisu.

O štai močiutė Žemaitijos kaime bijo plėšikų, kurie apiplėšė kažkurį Dzūkijos vienkiemį. Jos kaime nėra nei vagių, nei plėšikų, bet ji žino, kad "plėšikų pilna aplink". Iš kur? Matė per televizorių!

Nesvarbu, ar fobiją įdiegė medijos, ar gavo žmogus iš artimiausios aplinkos, - jos visada sunku atsikratyti. Ypač - tiems, kurie patys ją platino dar ir kitiems. Štai patarimas - nesiskubinkit tapti propagandos įnagiais, liaudiškai sakant - zombiais. Po to vargiai atgausite protą.