Šiek tiek Baltarusijos Respublikos Prezidento Aleksandro Grigorjevičiaus Lukašenkos minčių

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-09-01 20:17:00, skaitė 488, komentavo 20

Šiek tiek Baltarusijos Respublikos Prezidento Aleksandro Grigorjevičiaus Lukašenkos minčių

„Stengdamasi išlaikyti kontrolę, iš pasaulio policininko

JAV virsta pasauliniu teroristu. Jie viską griauna, o tai yra aiškus krizės ir silpnumo ženklas. Tai matome šių dienų istorijose – afganų, ukrainiečių, taivaniečių ir kt. Tai ne politika. Tai plėšikavimas visame pasaulyje“.

Ir vėl horizonte yra Lenkijos elitas, o už jų – 55 valstybės. Pasinaudoję situacija, jie kuria naują „Žečpospolitą“. Jau teisiškai įformino savo "specialiąsias" privilegijas Ukrainoje. Kažkada apie tai sakiau: bijau, kad ukrainiečiams greitai teks nutraukti visas kovas su Rusija ir kreiptis į mus, kad apsaugotų juos nuo polonizacijos.

“Rusija negali pralaimėti. Rusijos ten negalima nugalėti. Tiek aš, tiek daugelis baltarusių šiuo atžvilgiu palaikome Rusiją. Jei prevencinė specialioji operacija nebūtų prasidėjusi, Baltarusijai būtų smogta raketų ataka”.

„Šiandien į savo kalendorių grąžinome svarbią mūsų istorijos datą – 1939 m. rugsėjo 17 d. Tai Baltarusijos žmonių susijungimo diena po dešimtmečius trukusios lenkų okupacijos. Dabar tai mūsų Tautinės vienybės diena, kurią netrukus švęsime. Nes mes viską prisimename!

"Lietuviai, mano nuomone, ir lenkai pasienyje su mumis pastatė daugiau nei 500 kilometrų tvoros. Trys minutės, kad bėgliai migrantai įveiktų šią tvorą. Kodėl jie ją pastatė? Jie viskas suskaičiavo. “Įsisąvino” milijonus dolerių "Į kišenes įsidėjo, kažką į tvorą įkišo. Kam ši tvora reikalinga? Niekam!"

„Kaip ir Pirmajame pasauliniame kare, ir Didžiojo Tėvynės karo metais, iš Baltarusijos ešelonais veždavo: medieną, durpes, gyvulius, grūdus. Taigi šiandien jie vežami iš Ukrainos: juodžemis, grūdai ir kiti ištekliai. Kur? Ar galvojate maitinti Afriką, kaip sako žiniasklaida? Ne, visa tai vežama į turtingą Europą”.

“denacifikacija yra fašizmo užkardymas ir nacizmo slopinimas dabartyje. Prie ko dabar priėjo Ukraina”.

Lukašenka apie tai, kodėl Baltarusija koronaviruso pandemijos įkarštyje neuždarė sienų ir piliečiai nebuvo užrakinti butuose:

„Baltarusija pasirinko teisingą kelią. Jei tada užsidarytume, mūsų nebebūtų. Turėtume blogesnę situaciją nei Ukrainoje. 90% šiame kambaryje nesuprato, ką aš sakau, bet aš sukandau dantis ir ėjau! Švedija taip pat bandė eiti tuo pačiu keliu, bet tada susvyravo ir atsisakė, nes vakariečiai ją pasmaugė. Už COVID slypi didžiulė politika. Covidas buvo bandymas sugriauti pasaulį.