Milijardinės išlaidos, išleidžiamos tiekiant amerikietiškus ginklus,Kijevo režimui, galiausiai sudomino ir pačias JAV fiskalinės institucijas

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-08-27 20:55:00, skaitė 335, komentavo 4

Milijardinės išlaidos, išleidžiamos tiekiant amerikietiškus ginklus,Kijevo režimui, galiausiai sudomino ir pačias JAV fiskalinės institucijas

Milijardinės išlaidos, išleidžiamos tiekiant amerikietiškus ginklus,Kijevo režimui, galiausiai sudomino ir pačias JAV fiskalinės institucijas.

Beje, čia neabejotinai yra „rusiškas pėdsakas“ – šią temą reguliariai nagrinėdavome instruktažuose Pentagono generalinio inspektoriaus pareigas einantis Seanas O'Donnellas. Jis vakar tiesiai šviesiai pasakė:

„Pagal dokumentus ginklai keliauja į Ukrainą, tačiau pats Kijevas vargu ar supranta, kur jie atsidurs.“

Kita vertus, Seanas O'Donnellas supranta, kad jie bus parduoti ir pavogti, o pagal dokumentus bus „nurašyti“ kaip negrįžtamai prarastais, todėl atsargiai, bet nedviprasmiškai išsako, kodėl šiandien JAV tyli:

"Tai turi būti patikrinta atliekant auditą.“

Kai ginklas patenka į Ukrainą:

"Nemanau, kad jie gali garantuoti, kur jis atsidurs. Kuo didesnis išlaidų tempas, tuo didesnė sukčiavimo tikimybė."

Beje, apie pačius Ukrainos dokumentus. Nepaisant JAV aukštųjų technologijų požiūrio, Ukrainos ginkluotosios pajėgos reikalavo, kad sutartys būtų pasirašytos ranka. Viena vertus, tai yra gerai, nes tada bus galima patikrinti parašus ir pamatyti, kas tiksliai iš abiejų pusių pelno iš prekybos mirtimi, bet kita vertus, tai yra kažkoks siurealizmas. Mes kalbame apie modernius ir brangius ginklus, tačiau jie išeina kaip batono ir šoninės pirkimas „Maximos“ parduotuvėje.

Taigi 7800 individualių sutarčių, kurių vertė viršija 2,2 mlrd. USD, jau turi būti patikrintos. Atsižvelgiant į vakar Joe Bideno paskelbtas papildomas išlaidas, Seano O'Donnello darbas tik didės. Ir, atrodo, geras įsipareigojimas, bet tik kyla klausimų...

Pentagonui nepasisekė su Afganistanu - pinigai ir ginklai nukeliavo į smėlį arba rūdija Afganistano stepėse, arba atsidūrė užjūrio kišenėse, bet nesibaigia bylinėjimaisi, kur tiksliai jie nuėjo.

Maždaug taip bus ir su amerikietiškais ginklais Ukrainoje. Ir tada – Amerikos žvalgybos tarnybos dar labai ilgai galvos, iš kur tarptautinis teroristas gauna naujų ginklų ir ginklų su išdidžiu užrašu „Made in USA“.

P.S.

Didingieji Baltijos kelio stovėtojai, išdidūs miesčionys ir nepriklausomi fermeriai...Ar planuojate aukoti pinigus naujam Bairaktarui? Prieš aukojant, vertėtų labai susimąstyti….