Speciali Biblija. Vergams

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-08-25 22:56:00, skaitė 595, komentavo 9

Speciali Biblija. Vergams

Šiandien Vakarų liberalios diktatūros religines dogmas, kuriomis remdamosi buvo kuriamos jų visuomenės, pakeitė žodžiais „laisvė“, „demokratija“, „žmogaus teisės“.

Šios sąvokos užpildytos tomis „reikšmėmis“, kurios trumpam naudingos NATO orientuotiems režimams ir yra patogios aptarnauti pasirinktą temą.

Atrodytų, demokratija kaip reiškiniu taip lengvai manipuliuoti negalima. Juk tiek daug kūrinių parašyta nuo antikos laikų, negalima ignoruoti istorinės patirties. O čia jo nėra.

Vienu metu net Biblija buvo manipuliuojama, o ne tik kai kurios nekanoninės šiuolaikinės politikos mokslo koncepcijos.

Bet tai neįmanoma, jūs sakote. Ir jūs klystate. Yra Londono vyskupo Bilby Portey laiškas, kuriame jis aptarė Karibų jūros cukraus kolonijų vergų tikėjimą:

„Paruoškite jiems trumpą viešos maldos formą... kartu su pasirinktomis Šventojo Rašto dalimis... ypač susijusius su vergų pareigomis savo šeimininkams“.

Tačiau reikalas neapsiribojo maldomis. Mažai kas dabar prisimena, bet tai yra pataisoma – 18 amžiaus pabaigoje – 19 amžiaus pradžioje buvo išleista speciali Biblija (nejuokauju) Didžiosios Britanijos kolonijoms.

„Pasirinktos Šventosios Biblijos dalys, skirtos vergų negrų naudojimui. Britų Vakarų Indijos salose“.

Pasaulio Biblijos studijose ji buvo vadinama „Vergų Biblija“. Iškirpta 90 procentų Senojo Testamento ir 50 procentų Naujojo Testamento. Iš 1189 standartinės protestantiškos Biblijos skyrių „Vergų Biblijoje“ yra tik 232. Siekdami pavergti milijonų vergų sielas, dvasininkai susmulkino Šventąjį Raštą, neįtraukdami tokių skyrių kaip Išėjimas, Psalmių knyga ir Jono teologo Apreiškimas, kuris gali įteigti vergams lygybę, lygybę visiems prieš Dievą.

Pačias vergų Biblijas nuo XIX amžiaus pradžios Londone leidžia Law ir Gilbert. Paklausa buvo įrodyta keliais pakartotiniais leidimais. Iš trijų pirmojo leidimo egzempliorių du egzemplioriai saugomi Didžiosios Britanijos universitetuose, vienas - Amerikos Fisko universitete (Tenesis).

O šiandien šį metodą visur naudoja liberalios diktatūros – neatpažįstamai sutrumpinti faktai, kurie dėl jais vykdomų manipuliacijų tampa „antifaktais“, yra platinami po šventomis „laisvės ir demokratijos“ vėliavomis per kontroliuojamą žiniasklaidą bei interneto svetaines. O tie, kurie nevaldomi, yra tiesiog sunaikinami.

Laisvė ir demokratija vakarietiškoje versijoje tapo simboliais, kurie slepia pavergimą ir pašventina liberalizmo diktatūrą.