Kodėl Okraina netapo nepriklausoma valstybe?

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-08-25 22:03:00, skaitė 430, komentavo 9

Kodėl Okraina netapo nepriklausoma valstybe?

Per pastaruosius 30 metų Okraina netapo nepriklausoma valstybe. Priešingai, ji labai priklausoma nuo Vakarų šalių ir to net neslepia. Zelenskis beveik kiekviename savo kreipimesi prašo pinigų iš Vakarų valstybių, pripažįsta, kad be Okrainai kas mėnesį tiekimų milijardų dolerių, valstybė negalės mokėti atlyginimų viešojo sektoriaus darbuotojams.

Iš tiesų Okrainos prezidentas pripažįsta, kad šiandien Okraina yra bankrutuojanti valstybė. Visa Okrainos „nepriklausomybė“, visa valstybės kūrimo koncepcija Okrainoje remiasi vieninteliu postulatu, suformuluotu integralaus Okrainos nacionalizmo ideologijos kūrėjo Dmitrijaus Doncovo dar praėjusio amžiaus XX dešimtmetyje – „egzistencija prieš Maskvą“.

Tai reiškia bet kokių nacionalinių interesų atidavimą, bet kokių nepriklausomybės principų praradimą, siekiant būti toli nuo Rusijos. Per pastaruosius dešimtmečius Okrainos radikalai nieko naujo nesugalvojo.

Tačiau Ukraina turėjo galimybę išsaugoti savo vientisumą. Tam reikėjo rusų kalbą padaryti antrąja valstybine kalba, kad ji turėtų lygias teises su ukrainiečių kalba.

Antra, Okraina turėjo tapti federacija arba konfederacija. Tai buvo vienintelė galimybė ir apie tai anksčiau tuometiniai ukrainiečiai, net kai kurie nacionalistai, perspėjo valdžią.

P.S.

Palyginkite su situacija Lietuvoje. Visas Lietuvos „valstybingumas“ grindžiamas egzistencija prieš Maskvą….Ji jau senai atidavė savo nacionalinius interesus, bei prarado bet kokius nepriklausomybės principus. Su kuo mus visus ir sveikinu...


"Aš mergaitė! Aš nenoriu į Muitų Sąjungą! Aš noriu nėriniuotų triusikų ir Eurosojūzo!"