Rusijos ambasados Lietuvoje pareiškimas

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-08-10 20:42:00, skaitė 268, komentavo 6

Rusijos ambasados Lietuvoje pareiškimas

Dar vienas paminklo Tarybiniams kariams išniekinimo atvejis, šį kartą Kalvarijos mieste, rodo, kad tokios vandalizmo apraiškos, kurios, deja, šioje šalyje tapo norma, nesulaukia tinkamo Lietuvos respublikos valstybinių struktūrų įvertinimo ir reakcijos. Lietuvos, kuri savo neveiklumu tik prisideda prie tokio barbariškumo.

 

Prisiminkime, kad kalbame apie Raudonosios armijos karių kapus, kurie savo gyvybės kaina išlaisvino žemes nuo nacių ir padovanojo jas Lietuvai. Priėmusi šias dovanas, išplėtusi savo teritoriją, šiandieninė Lietuva, visiškai laikydamasi „taisyklėmis pagrįstos pasaulio tvarkos“, dabar griauna šių karių kapus ir paminklus. Ir tikrainenuostabu, kad ne visiems čia patinka tokios „taisyklės“.

 

 

Ambasada tikisi, kad ši neteisėta veika bus kuo greičiau ištirta, o atsakingi asmenys bus nubausti įstatymų nustatyta tvarka.

 

P.S.

 

Nuo savęs noriu pridurti, kad tai ne pirmas toks atvejis. Karių kapai ir paminklai buvo išniekinti Palangoje, Neringoje, Visagine, Ukmergėje ir kai kuriuose kituose Lietuvos miestuose.

 

Žiloje senovėje kapus niekindavo barbarai. Niekindavo ir plėšdavo. Lietuviams kapų niekinimas buvo didžiausias nusikaltimas. Nusikaltimas, baudžiamas mirties bausme. Galimai šį nusikaltimą įvykdė litukrijos besmegeniai (išdažyta buvo mėlynai-geltona spalva). Ar jie bus pagauti ir nuteisti, klausimas retorinis….galime spėti iš dviejų kartų, na o aš pasufleruosiu. Ne, nebus jie pagauti. Kadangi ši vachanalija yra skatinama. Skatinama šitos profašistinės valdžiukės.