Stebuklų metas ir avelės

Autorius: Vaidas Žemaitis Lekstutis Šaltinis: http://ldiena.lt... 2015-12-04 14:00:09, skaitė 3492, komentavo 0

Stebuklų metas ir avelės

Daugelis žmogelių stebuklu laiko Kalėdas ar dar kokias religines išgalvotas, o dažnai ir pavogtas šventes. O man visa tai visai ne stebuklai, aš stebuklais laikau visai kitokius reiškinius. Artėja 2016 m. rinkimai į LR Seimą, atrodo, kad jie dar toli, tik 2016m. spalio 9 d., bet šurmulys ir sujudimas jaučiamas ir prieš 2015 m. Kalėdas.

Daugelis pasakys, kad tai nesusiję, bet aš manau kitaip. Kalėdos krikščioniškų pažiūrų žmogeliui yra protu nesuvokiama stebuklų šventė kurios pagalba yra apgaudinėjami vaikučiai, ir patys suaugusieji. Jeigu žmogui yra normalu, kad egzistuoja Kalėdų senis su maišu dovanų kuris vaikšto ir per kaminus įlenda į namą, man tai atrodo, kad tai kvepia šizofrenija. Apgaudinėti vaikus nuperkant Maximose kinietišką nereikalingą niekalą ir padėjus jį po egle, savo vaikus apgaudinėti, kad neva tai padėjo Kalėdų senis, mano manymu yra kvaila.

Nesiplėsdamas apie artėjančias Kalėdas noriu priminti, kad tai visų pirma žodis „ŠVENTĖ“ kilęs iš žodžių „ŠVENTAS, ŠVIESA“ – tai veiksmo apibūdinimas ir esmė – tapti Šventu, Šviesiu Žmogumi. Iš kitų kraštų atnešti krikščioniški papročiai Lietuvių Tautą baigia sugyvulinti - nugirdyti; orų asmenį paversdami beveislės ir beasmenės žmonių masės dalimi, užmirštančią savo protėvius, šaknis, prigimtį, ŠVENTUMĄ ...

Pabandykime kartu apsijungti su savo protėviais ir artimaisiais tikroje ŠVENTĖJE – Kalėdose.

Gruodžio 21 – 22 dienomis būna trumpiausia žiemos diena ir ilgiausia naktis. Nuo šios akimirkos dienos jau pradeda ilgėti, todėl sakoma, kad saulė sugrįžta (Saulėgrįža). Gruodžio 22 d. laikoma astronominės žiemos pradžia. Tai tiesiog logiškai paaiškinamas gamtos reiškinys ir jokių abra kadabra.

Apie Kalėdas trumpai aptariau, o dabar apie dar vieną stebuklingą reiškinį - rinkimus. Artėjant LR Seimo rinkimams, daugelis save laikančių neabejingais Lietuvai pradeda galvoti, o kai kurie kažką veikti, ruoštis artėjantiems rinkimams. Ruošiamasi yra jau prieš metus, o kai kurie tai dar ir dar anksčiau.

Politikai pradeda sukti galvas kaip apgauti aveles ir kokiais būdais jas vėl suvaryti tą stebuklingą rinkimų diena prie urnų ir , kad tos avelės vėl išbalsuotų už juos.

Dažniausiai yra taikomas klasikinis būdas, žiniasklaidos pagalba avelėms yra pažadama, kad dėl jų bus stengiamasi, skatinama, bandoma padaryti kažką gero. Avelės labai nori didesnių atlyginimų, kad galėtų Maximose daugiau pirkti ir jaustųsi geriau. Kodėl aš rinkėjus vadinu avelėmis? Todėl, kad jau 25 metus avelės balsuoja už tuos pačius, o paskui bliauna.

Daugelis avelių sako, kad nėra už ką balsuoti. Jeigu nėra už ką balsuoti, tai nebalsuok, kam rinkti bet ką?

Situacija realiai ir nesikeis, nes ne LR Seimas sprendžia dėl Lietuvos likimo. LR Seima yra tik vykdytojas, jie vykdo šeimininko nurodymus, o patys sprendžia tik visai nereikšmingus Lietuvai klausimus.

Šiandien dienai Lietuva yra valdoma JAV, per D.Grybauskaitę, jos „tėvą“ V.Landsbergį, bei kitus paklusnius „ciucikus“.

Tie kurie bando pasipriešinti, būna nusodinti, arba pasodinti. R.Paksas yra geras pvz. kokios skausmingos yra JAV klizmos.

Atsiranda naivuolių grupės, kurios galvoja, kad prastūmus nors vieną, ar du savo narius į LR Seimą bus galima kažką pakeisti. Taip prastumti, apgaunant, priviliojant aveles įmanoma, bet kyla klausimas ką jie tame LR Seime veiks?

Šūkaus, bandys kažką pakeisti? Nėra šansų ir reikia baigti sapalioti. O kur dar garantas, kad tie išrinktieji nepataps eilinėmis kiaulėmis prie sotaus ES lovio? Kaip vienas mano draugas sako, išbalsuok vaidai už mano draugą, jis labai sąžiningas žmogus, nėra nieko pavogęs, ar apgavęs. Aš jo klausiu, o ką jis veikia gyvenime? Tas atsako, kad jis dirbo tekintoju. Tai sakau, jam nebuvo šanso vogti ir kažin kaip jis pasielgtų jeigu būtų pasitaikęs tas šansas?

LR Seimo rinkimus laikau stebuklais, nes avelės rinkdami tuos pačius tikisi stebuklo. Jokios analizės, tik aklas tikėjimas.

Todėl linkiu avelėms pasistengti suprasti, kad Lietuva yra vakarų kolonija su ištiesta ubago ranka, sugriauta pramone, žemės ūkiu ir priklausoma nuo ES išmokų.

O kas dėl to kaltas? Avelės, kurias išvarė į autostradą, paskui nuvarė į referendumą su alumi ir skalbimo milteliais… .

Vyko ir dar vienas, pačių avelių bandymas organizuoti žemės referendumą, bet va bėda, avelės nesupranta valdymo ir galvoja kad yra laisvos avys kurioms subliovus atbėgs kitos avelės. Nebėgo, nebalsavo, nes avelių prižiūrėtojas (pravarde ožys) per televizija ir kitas informavimo priemones avelėms įsakė neiti ir paaiškino, kad žemės referendumas yra blogis.