Pažiūrėkite kaip šalimi rūpinasi tikras prezidentas: Lukašenka aplankė dar vieną modernią žemės ūkio bendrovę

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/pazi... 2022-08-04 23:27:00, skaitė 326, komentavo 6

Pažiūrėkite kaip šalimi rūpinasi tikras prezidentas: Lukašenka aplankė dar vieną modernią žemės ūkio bendrovę

„Minskoblagroservis“ žemės ūkio filialas yra naujų ūkių kūrimo pavyzdys“, -tai pareiškė Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka per darbo kelionę į Miadelio rajoną. Apie tai pranešė Baltarusijos naujienų agentūra BelTA.

Kaip pranešė šalies vadovas, šiuo metu ūkyje dirbamos žemės yra 8,8 tūkst. Artimiausiu metu planuojama plotą išplėsti iki 10 tūkstančių hektarų.

Aleksandras Lukašenka paaiškino, kodėl būtent šis ūkis yra nuostabus – tai naujų ūkių kūrimo modelis, kuriame, atsižvelgiant į šiuolaikinius požiūrius, buvo sukurtos reikiamos patalpos, įskaitant gerai mechanizuotą kiemą žemės ūkio įrangai laikyti ir aptarnauti, taip pat pastatytas grūdų džiovinimo kompleksas.

Ūkyje sutvarkytas senasis kiemas, suremontuotos konstrukcijos, kur reikėjo, pastatytos naujos. „Pažiūrėjau, ką čia galima palikti. Kai kuriuos pastatus nuėmiau. Keturis pastatus rekonstravau. Padariau taip, kaip mūsų sąlygomis reikia. Pasiskaičiavau, kiek bus technikos, pasistačiau pašiūrę, padariau kriauklę, modernizavau degalinę. Ši įranga skirta 10 000 hektarų, tačiau kol kas bus naudojama 8,8 tūkst. hektarų“, – sakė „Minskoblagroservis“ generalinis direktorius Dmitrijus Šabaras.

Šalia grūdų džiovinimo kompleksas ir saugykla. Baltarusijos sąlygoms tokie kompleksai ypač svarbūs nuimtų grūdų džiovinimui ir padėjimui į saugyklas. „Žinoma, javai nėra tokie patys kaip Kubane ar Ukrainos pietuose. Jie nedžiovinami lauke, todėl tai reikia tobulinti“, – toliau aiškino Aleksandras Lukašenka.

Beje, čia meistrišką požiūrį pademonstravo ir įmonės vadovas. „Pats eskizavau grūdų džiovyklą. Važinėjau po respubliką, pasižiūrėjau, kokių kompleksų turi ūkiai, šiek tiek patobulinau. Su „Amkodoru“ ją uždėjo ant popieriaus, suprojektavo, pastatė“, – pasakojo Dmitrijus Šabaras. Džiovintuvo ypatumas yra tas, kad jame apjungiamos tiek išankstinio apdorojimo, tiek ilgalaikio saugojimo galimybės. Paprasčiau tariant, tai leidžia iš lauko atvežtus grūdus nelaikyti tiesiog ant žemės, net jei tai asfaltas ar betonas, o laikyti specialiose saugyklose.

Belta inf.