„AMNESTY INTERNATIONAL JK“: Ukrainos karinė įranga buvo patalpinta mokyklose ir ligoninėse

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/-amnesty-... 2022-08-04 23:21:00, skaitė 354, komentavo 6

„AMNESTY INTERNATIONAL JK“: Ukrainos karinė įranga buvo patalpinta mokyklose ir ligoninėse

Ukraina pažeidžia karo įstatymus ir kelia pavojų civilių gyvybėms, mokyklose ir ligoninėse dėdama karinę techniką ir ginklus. Tai teigiama rugpjūčio 4 d. paskelbtoje žmogaus teisių organizacijos „Amnesty International“ skandalingoje ataskaitoje.

„Mes patvirtinome, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos kelia pavojų civiliams gyventojams ir pažeidė karo įstatymus, veikdamos perpildytose vietose“, – sakė tarptautinės Amnesty International generalinė sekretorė Agnes Callamard.

Ataskaitoje pažymima, kad žmogaus teisių aktyvistai 19 Ukrainos miestų ir miestelių, įskaitant Donbaso, Charkovo ir Mykolaivo regionus, užfiksavo smūgių iš gyvenamųjų pastatų ir ginklų laikymą civilinės infrastruktūros objektų teritorijose atvejus. Tuo pačiu metu, kaip nurodoma pranešime, Ukrainos karinė vadovybė neevakavo gyventojų iš kaimyninių pastatų, siekdama kuo labiau sumažinti nuostolius dėl galimo atsakomojo Rusijos ginkluotųjų pajėgų smūgio.

„Dokumentavome visus atvejus, kai ukrainiečių kariai pažeidė karinę teisę, reglamentuojančią veiksmus apgyvendintuose rajonuose ir taip sukėlė pavojų civiliams. Ta aplinkybė, kad Ukrainos kariuomenė ginasi, neatleidžia jos nuo pareigos laikytis tarptautinės humanitarinės teisės normų", - sakoma organizacijos generalinio sekretorės A. Callamard pranešime.

„Amnesty International“ ekspertai priėjo prie išvados, kad 22 iš 29 tikrintų mokyklų, kuriose jie lankėsi pietryčių Ukrainos regionuose, yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų personalas arba Ukrainos karinė įranga ir ginklai. Pabrėžiama, kad, pavyzdžiui, Odesoje Ukrainos kariai šarvuočius statydavo tiesiai į tankiai apgyvendintus gyvenamuosius rajonus, o Bakhmute universiteto pastatą naudojo kaip karinę bazę.

Vasario 24 dieną Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė apie specialią karinę operaciją Ukrainoje, reaguodamas į Donbaso respublikų vadovų prašymą padėti. Po to JAV, ES, JK ir daugelis kitų valstybių įvedė didelio masto sankcijas Rusijos Federacijai ir padidino ginklų tiekimą Ukrainos valdžiai.

Šaltinis: bukimevieningi.lt

ekspertai.eu_komentaras3-07.png

Tai ką paskelbė „Amnesty International“ – nieko naujo tiems, kas domisi apie tai, kas vyksta kare Ukrainoje tarp Vakarų ir Rusijos.

Tačiau būtų gerai, kad tokią informaciją visada skelbtų ir biudžetinis Monikos Garbačiauskaitės-Budrienės transliuotojas.

Tuomet žmonės žinotų daugiau tiesos apie karą Ukrainoje, suprastų, kodėl tiek sugriautų mokyklų ir ligoninių, imtų dažniau galvoti, kokią nusikalstamą veiką vykdo plati Landsbergių bendruomenė ir jos sėbrai visomis išgalėmis skatindami karinius veiksmus, bei vykdydami įvairias provokacijas.

P. S.

Dažniausiai Lietuvoje nepageidaujama ar, neretai, tiesiog draudžiama publicistika ir dokumentika – kiekvieną dieną rodoma „PressJazz TV“ kanale.