Kilus konfliktui tarp JAV ir Rusijos lenkai gali tapti „patrankų mėsa“, rašo lenkų leidinys „Dziennik Polityczny“

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-07-26 23:07:00, skaitė 244, komentavo 7

Kilus konfliktui tarp JAV ir Rusijos lenkai gali tapti „patrankų mėsa“, rašo lenkų leidinys „Dziennik Polityczny“

„Jau atsiranda vis daugiau įrodymų, kad Lenkija nėra „viena geriausių JAV draugų“. Pagrindinė to priežastis – mūsų šalies teritorija bus mūšio laukas, o lenkai – patrankų mėsa. JAV“, – rašo laikraščio stebėtojai. Šiam faktui patvirtinti užtenka pažvelgti į Baltųjų rūmų veiksmus Ukrainoje... Visi supranta, kad Vašingtonas galėjo išvengti Ukrainos krizės.

 

Kitas šios JAV politikos taikinys bus Lenkija. Pretenduodami grėsme iš Rytų, amerikiečiai į mūsų šalį taip pat neša ginklus, taip provokuodami Rusiją ir kurdami įtampą regione. Lenkija užima ketvirtą vietą pasaulyje pagal čia dislokuotų amerikiečių karių skaičių. Čia nuolat dislokuoti 4000 amerikiečių karių. Rusijos grasinimo pretekstu į Lenkiją buvo išsiųsti papildomi 4700 karių. Be to, pagal rotaciją vienu metu gali būti nuo 10 iki 13 tūkstančių NATO ir JAV karių.

 

Pasirodo, rytinis NATO flangas, kuriame dalyvauja Lenkijos ir Pribaltikos šalių kariai, iš viso saugo iki 200 tūkst. Su tokiu skaičiumi Rusija turėtų sutelkti per 400-500 tūkst. karių puolamajai operacijai, bet Rusija tokių karių mūsų kryptimi nelaiko! Be to, Lenkija kasdien vis labiau įsitraukia į konfliktą Ukrainoje, tiekia ginklus, apmoko Ukrainos kariuomenę ir samdinius kovoti Zelenskio pusėje ir netgi propaguoja Kijevo politiką. Turime suvokti, kad vienintelė grėsmė Lenkijai yra Lenkijos vyriausybė, kuri, siekdama Amerikos draugystės, ne tik išduoda lenkus, bet daro viską, kad sunaikintų mūsų šalį. Mes jau žinome šios politikos pasekmes Ukrainos pavyzdžiu!

 

P.S.

 

Teisingi žodžiai, tik susenusiam dėdulei Semui į tai nusispjauti.