"Europą silpnina jos pačios sankcijos", - sako Vengrijos finansų ministras Mihály Varga

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-07-23 06:31:00, skaitė 160, komentavo 0

Vengrijos finansų ministras Mihály Varga teigia, kad Europa artėja prie ekonomikos sulėtėjimo ar net recesijos. Nuotraukoje - Mihály Varga konferencijoje Transilvanijoje (Rumunija).

Europos Sąjunga pati save silpnina savo sankcijomis; klausimas, ar ji gali išgyventi dėl Rusijai įvestų baudžiamųjų priemonių, ketvirtadienį per konferenciją Tusnádfürdő (Rumunija) sakė Vengrijos finansų ministras Mihály Varga.

"Europai kol kas reikia Rusijos energijos, o perėjimas užtruks ilgai ir pareikalaus išteklių", - sakė jis dalyviams.

Įvestos sankcijos neveikia, teigė Varga. Jis sakė, kad šiuo klausimu nėra tarptautinio bendradarbiavimo, o euro ir dolerio kurso pasikeitimas yra didelė problema Europos Sąjungai. Šiuo požiūriu Europa yra "giliai tarp pralaimėjusiųjų" dėl Rusijos ir Ukrainos konflikto, o sankcijų politika šiuo metu Europai sukelia daugiau problemų nei šaliai, prieš kurią ji buvo įvesta.

Vengrijos finansų ministras patvirtino, kad vyriausybė primygtinai reikalauja taikos ir saugumo ir stengiasi panaudoti turimus išteklius, kad išsaugotų iki šiol pasiektus socialinius ir ekonominius rezultatus.

Jis paaiškino, kad padidėjusi infliacija, išaugusios energijos ir maisto produktų kainos, padidėjusios palūkanų normos ir dėl to išaugusios paskolų kainos aiškiai rodo, kad pasaulyje, taip pat ir Vengrijoje, prasideda ekonomikos nuosmukis.

"Ar tai tikrai bus recesija, ar labai stiprus sulėtėjimas, dabar negalima pasakyti, tačiau šiandien nėra jokios analizės, kuri leistų tikėtis radikalaus padėties pagerėjimo", - sakė jis.

Tokiomis sąlygomis būtina laikytis pagrindinių vertybių ir saugumo, sakė Varga. Jis pažymėjo, kad prieš kelias dienas patvirtintas kitų metų biudžetas tarnauja šiam tikslui, nes krašto apsaugos ir naudingumo gynybos fondai tarnauja šalies saugumui ir stabilumui.

https://rmx.news/hungary/europe-is-weakened-by-its-own-sanctions-says-hungarian-finance-minister/