J.V.Stalinas apie nacionalizmą

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-07-22 20:13:00, skaitė 205, komentavo 4

J.V.Stalinas apie nacionalizmą

Pranašiškas J.V.Stalino, Visariono sūnaus, inteviu, užrašytas 1941 03 26, pokalbio su A.S.Jakovlevu metu. Pranašiški žodžiai, išsakyti tolimais 1941 metais. Ir kaip jie tinka „nepriklausomai gerovės valstybei“ Lietuvai.

„Ne, mes elgiamės teisingai, taip griežtai bausdami įvairaus plauko ir spalvų nacionalistus. Jie yra geriausi mūsų priešų pagalbininkai ir pikčiausi savo tautų priešai. Juk tautininkų puoselėjama svajonė – suskaldyti Tarybų Sąjungą į atskiras, „nacionalines“ valstybes, tada ji taps lengvu grobiu priešams.

Tarybų Sąjungoje gyvenančios tautos didžioji dalis bus fiziškai išnaikintos, o likusios pavirs nebyliais ir apgailėtinais užkariautojų vergais. Neatsitiktinai niekingi Ukrainos žmonių išdavikai – Ukrainos nacionalistų lyderiai, visi šie malūnininkai Konovaltsy, Bandera – jau gavo vokiečių žvalgybos įsakymą kurstyti neapykantą rusams tarp ukrainiečių, kurie taip pat yra rusai, ir siekti Ukrainos atskyrimo nuo Tarybų Sąjungos. Ta pati sena senovės laikų daina iš Romos imperijos laikotarpio: skaldyk ir valdyk.

Britams ypač sekėsi kurstyti tautinę neapykantą ir kurstyti kai kurias tautas prieš kitas. Dėl tokios taktikos, papirkus apgailėtinus ir korumpuotus įvairių tautų lyderius, kapitalistinė Anglijos sala – pirmoji gamykla pasaulyje, nežymiai maža, sugebėjo užgrobti didžiules teritorijas, pavergti ir apiplėšti daugybę pasaulio tautų, sukurti „Didžiąją „Britų imperija, kurioje, kaip giriasi britai, saulė niekada nenusileidžia. Pas mus šis triukas, kol esame gyvi, neveiks. Tad veltui hitleriniai kvailiai Tarybų Sąjungą vadina „kortų nameliu“, kuris neva subyrės po pirmojo rimto išbandymo; Vokiečių atakos prieš Tarybų Sąjungą atveju mūsų šalyje gyvenantys įvairių tautybių žmonės ją gins, negailėdami savo gyvybės, kaip savo brangiai mylimą Tėvynę. Tačiau nacionalistų nereikėtų nuvertinti. Jei jiems bus leista elgtis nebaudžiamiems, jie atneš daug rūpesčių. Štai kodėl jie turi būti laikomi pririšti geležiniu pavadžiu, kad neleisti pakirsti Sovietų Sąjungos vienybės“.

Šaltinis: Complete Works. V. 15, „Pokalbis su A. S. Jakovlevu 1941 03 26“, 17 p.

*** „Daugelis mūsų partijos ir žmonių poelgių bus iškreipti ir išspjauti, pirmiausia užsienyje, o ir mūsų šalyje. Sionizmas, siekiantis dominuoti pasaulyje, žiauriai atkeršys už mūsų sėkmes ir laimėjimus. Jis vis dar laiko Rusiją barbarų šalimi. kaip žaliavos priedas. Ir mano vardas irgi bus apšmeižtas. Man prirašys daug žiaurumų. Pasaulinis sionizmas visomis jėgomis stengsis sugriauti mūsų Sąjungą, kad Rusija niekada nebekiltų. TSRS stiprybė yra tautų draugystėje. Kovos kraštas pirmiausia bus nukreiptas į šios draugystės nutraukimą, pasienio regionų atplėšimą nuo Rusijos. Čia, reikia pripažinti, dar ne viską padarėme. Čia dar reikia daug padirbėti.

Nacionalizmas su ypatinga jėga pakels galvą. Tai trumpam sutriuškins internacionalizmą ir patriotizmą, tik kuriam laikui. Bus tautinės grupės tautose ir konfliktai.

Atsiras daug pigmėjų lyderių, savo tautų išdavikų. Apskritai, ateityje plėtra vyks sudėtingesniais ir net pašėlusiais keliais, posūkiai bus itin staigūs. Esmė ta, kad Rytai bus ypač susijaudinę. Bus aštrių prieštaravimų su Vakarais. Ir vis dėlto, kad ir kaip įvykiai vystytųsi, laikas praeis, o naujų kartų žvilgsniai nukryps į mūsų socialistinės Tėvynės darbus ir pergales. Metai iš metų ateis naujos kartos. Jie dar kartą iškels savo tėvų ir senelių vėliavą ir atiduos mums visą savo pagarbą. Jie kurs savo ateitį ant mūsų praeities. Visa tai kris ant Rusijos žmonių pečių. Nes Rusijos žmonės yra puiki tauta. Rusijos žmonės yra malonūs žmonės. Rusijos žmonės turi aiškų protą. Jie tarsi gimė padėti kitoms tautoms. Rusijos žmonės turi didelę drąsą, ypač sunkiais laikais, pavojingais laikais. Jie yra iniciatyvus. Jie turi stiprų charakterį. Tai svajingi žmonės. Jie turi tikslą. Todėl jiems sunkiau nei kitoms tautoms. Galite jais pasikliauti bet kokioje bėdoje. Rusijos žmonės yra nenugalimi, neišsemiami“.