Skystalai, slabakai ir  mazgotės

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-07-22 17:14:00, skaitė 379, komentavo 6

Skystalai, slabakai ir  mazgotės

1. JevroSojūzas panaikino draudimą tiekti daugybę prekių ir paslaugų aviacijos pramonei, taip pat panaikino finansinių sandorių apmokėjimo apribojimus už Rusijos naftos tiekimą į trečiąsias šalis ir Rusijos maisto eksportą – JevroSojūzo Sovietas.

2. Ispanija ir Portugalija nesutinka su JevroSojūzo pasiūlymu sumažinti dujų suvartojimą.

3. Pajėgumai, su kuriais „Nord Stream“ atnaujino veiklą po profilaktinio remonto, nėra pakankami. Tai pareiškė Vokietijos Federalinė tinklų agentųra.(dujų, elektros, paštas, geležinkeliai tekomunikacijos - vok. Bundesnetzagentur für Elektrizität, Gas, Telekommunikation, Post und Eisenbahnen, сокращённо Bundesnetzagentur, BNetzA) 

„Baigta „Nord Stream“ techninė priežiūra. Dujų srautas iš „Nord Stream“ šiuo metu sudaro apie 40% nuo maksimalaus pajėgumo" ,- sakoma Vokietijos reguliavimo tarnybos pranešime. „Jei Rusijos dujų tiekimas per „Nord Stream“ išliks tokio žemo lygio, tai 90% dujų saugyklų užpildymas  iki lapkričio greičiausiai nebus pasiektas be papildomų priemonių."

Agentūroje pridūrė, kad dujų srauto sumažėjimas turi įtakos dujų tiekimui į kitas Europos šalis, tokias kaip Prancūzija, Austrija ir Čekija.

Situacija yra įtempta, negalima atmesti dar didesnio situacijos pablogėjimo, mano reguliuotojas: „Tačiau dujų tiekimas Vokietijai šiuo metu yra stabilus. Tiekimo į Vokietiją saugumas šiuo metu vis dar yra garantuotas."

Federalinės tinklų agentūros duomenimis, šalies požeminės saugyklos šiuo metu užpildytos 65,1 proc.

Europos energetinė nepriklausomybė atidedama.

O kaip su pasiūlymais pašalti truputi žiemą be dujų vardan Okrainos?