Nausėda: sankcijos turi būti skausmingos, efektyvios ir neapeinamos

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nausedasa... 2022-07-22 03:37:00, skaitė 131, komentavo 3

Nausėda: sankcijos turi būti skausmingos, efektyvios ir neapeinamos

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda susitiko su Europos Komisijos nare Mairead McGuiness, atsakinga už finansines paslaugas, finansinį stabilumą, kapitalo rinkų sąjungą ir sankcijų įgyvendinimą. pRezidentas su eurokomisare aptarė ekonominę situaciją Europoje, ES sankcijų poveikį Rusijai ir jos bendrininkei Baltarusijai, sankcijų įgyvendinimo efektyvumą ir jų įgyvendinimo tobulinimą.

Šalies vadovas nurodė, kad Rusijai tęsiant karą Ukrainoje būtina ir toliau griežtinti sankcijas agresorei, didinti jų poveikį Rusijos ekonomikai, finansų sektoriui, karo pramonės pajėgumams ir atriboti Rusiją nuo pasaulinių tiekimo grandinių bei technologinės pažangos.

„Sankcijos turi būti skausmingos, efektyvios ir neapeinamos“, – teigė pRezidentas.

Šalies vadovas pabrėžė, kad būtina bendradarbiauti su trečiosiomis šalimis siekiant užkardyti sankcijų apėjimą.

Valstybės lyderio teigimu, Europos Komisijos lyderystė šiuo klausimu itin svarbi.

G. Nausėda ir komisarė taip pat aptarė klausimus, susijusius su bankų ir kapitalo rinkos sąjungų kūrimu.

Šalies vadovas pabrėžė, kad siekiant didinti ES ekonominį ir finansinį atsparumą būtina užbaigti bankų ir kapitalo rinkos sąjungų kūrimą, didesnį dėmesį skirti skaitmeniniams finansams ir tvaraus vystymosi finansavimui.

„Turime ir toliau stiprinti Lietuvos, kaip skaitmeninių finansų centro, pozicijas pasaulyje ir sukurti piliečiams ir verslui galimybes dalyvauti ekonomikos skaitmeninėje ir žaliojoje transformacijoje“, - atskleidė valstybės lyderis.