Naftą iš teroristų perka Turkija ir Izraelis

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/nafta-is-te... 2015-12-02 13:15:16, skaitė 2261, komentavo 2

Naftą iš teroristų perka Turkija ir Izraelis

Pranešama, kad „Islamo valstybės“ teroristai naftą iš Sirijos ir Irako parduoda Turkijai ir Izraeliui. Izraelio verslo portalo  The Globes duomenimis, kiekvieną dieną teroristinė „Islamo valstybė“ parduoda po 20-40 tūkstančių barelių naftos ir uždirba 1-1,5 milijonų dolerių.

Nafta yra išgaunama A-Zur miesto regione Sirijos rytuose, o taip pat dviejose Irako verslovėse. Toliau nafta transportuojama į kurdų gyvenamas teritorijas, kurios yra greta Sirijos ir Turkijos sienos.

Ten atvyksta tarpininkai iš Turkijos ir Izraelio, kurie suderinama perkamos naftos kainą. Arabų MIP duomenimis, barelio kaina 15-18 dolerių, kas du kartus mažiau nei rinkos kaina.

Toliau kontrabandininkai naftą transportuoja per Turkijos teritoriją į uostus, iš kurių nafta keliauja užsakovams.

Financial Times duomenimis Izraelis gauna mažiausiai 75 procentus naftos iš Irako Kurdistano.

Vakar, SNO konferencijos Paryžiuje metu, Rusijos prezidentas V.Putinas žurnalistams pasakė:

„Dabar kas liečia plačios koalicijos sukūrimą kovai su terorizmu. Jūs žinote, aš apie tai kalbėjau dar 70-oje jubiliejinėje SNO Generalinės Asamblėjos sesijoje, – mes visada pasisakome už tai. Bet to negalima pasiekti iki to laiko, kol kažkas naudos teroristines organizacijas savo trumpalaikiams politiniams tikslams, kol nebus vykdoma Saugumo Tarybos rezoliucija dėl neleistinumo realizuoti neteisėtai teroristų išgaunamą naftą, meno kūrinius ir taip toliau.

Mes dabar gavome papildomus duomenis, patvirtinančius, tenka apgailestauti, kad iš naftos verslovių, kurias kontroliuoja IVIL ir kitos teroristinės organizacijos, ši nafta, milžiniškais kiekiais, pramoniniu mastu patenka į Turkijos teritoriją. Mes turime pagrindą galvoti, kad ir sprendimas, kad numušti mūsų lėktuvą, buvo padiktuotas noru užtikrinti saugumą naftos transportavimo kelių į Turkijos teritoriją – kaip tik į uostus, kur pakraunami tanklaiviai, o turkomanų gynimas – tai tik pretekstas“.

Apie Turkijos ryšius su teroristais pasisakė Eurodeputatas Chavjeras Kouso ir buvęs Prancūzijos premjeras Fransua Fijonas, nurodęs, kad teroristai vykdo „prekybą tiesiogiai su Turkijos kompanijomis.“ (žiūr.video).

P.G.

Šauksmas