Žurnalistės R.Janutienės atsakas į A.Tapino grasinimus

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-07-19 18:56:00, skaitė 376, komentavo 2

Žurnalistės R.Janutienės atsakas į A.Tapino grasinimus

Kas Lietuvoje mėgsta rinkti iš žmonių pinigus patiems įvairiausiems dalykams? Teisingas atsakymas- Andrius Tapinas. Stebėjome daug jo akcijų ir žmonių raginimo aukoti pinigus. Tiesa, kas po to su tais pinigais nutinka ir ar visos lėšos panaudojamos tam, kam buvo skirtos, atskiras klausimas, kurio šiame trumpame straipsnyje neliesime. 

Taigi, naujausia A.Tapino idėja - paprašyti, kad žmonės jam ir jo Laisvės TV „sumestų ant teismų“, nes, cituojame patį A.Tapiną, „čia reikės jūsų pagalbos. Teisminiai procesai bus nepigūs, nes atsakovų ne vienas ir ne du, plius dar kreipimaisi į įvairias institucijas – nuo Seimo Etikos komisijos iki Advokatų garbės teismo.

Ir žmonės aukoja. Dosniai, lengva ranka. Kad tik būtų nuplautos dėmės nuo A.Tapino munduro (kurį esą suteršė Seimo narys R.Žemaitaitis, profesorius I.Vėgėlė, vienas iš Šeimų sąjūdžio vadovų A.Rusteika ir kiti). Tiesa, apie savo sąžinės valymą minėtas asmuo niekur nei rašo, nei garsiai kalba. Turbūt jo pasaulyje ne tai yra svarbiausia...

Pats A.Tapinas feisbuke neslepia piktdžiugos ir drąsių skaičių:

294084736_5072568126201993_6161704263223695957_n.jpg

Žurnalistė Rūta Janutienė taikliai įvertino tokį A.Tapino azartą: „Teisingumui, pasirodo, reikia tik pinigų...“ Ar tikrai viską Lietuvoje galima nupirkti?

Vertas dėmesio visas R.Janutienės komentaras jos feisbuko paskyroje:

„Pinigai, pinigai, duokit pinigų ir aš jums nupirksiu "teisingumą", kokio noriu. Teisingumui, pasirodo, reikia tik pinigų...

Kadangi esu laimėjusi bylas prieš labai didelius pinigus, kai pati neturėjau nieko, tik pro bono man padėjusį advokatą ir tiesą, tai rekomenduoju visiems prisidėjusiems prie "teisingumo pirkimo" skubėti džiaugtis dabar, nes vėliau gali "paaiškėti", kad teisingumą Lietuvoje dažniausiai vykdo ne pinigai, ne lobistų-advokatų kontoros, netgi ne Tapinas, o teismai. Beje, Amber Heard irgi manė, kad viskas yra pinigai, kad galima meluoti visiems, nes juk jos melas - "politiškai korektiškas" ("negi kas patikės, Džoni, kad tai tu patyrei smurtą?"). Beje, jos gynybos fabuloje buvo pasiklydusi labdara ir daug advokatų, kurių iškiliausias pagarsėjo tik pavarde - Ben Rottenborn - tai yra gimęs supuvęs. Taip ir buvo. Amber triumfavo neilgai.

Kažkada reikia tai pasakyti? Reikalaukime tiesioginės transliacijos!“

Aišku viena - tiesa galų gale išaiškės. Klausimas, ar tai patiks garsiai rėkaujančiam Tapinui?