Nusikaltėliai ar bepročiai?

Autorius: Andrius Martinkus Šaltinis: https://ekspertai.eu/nusikalte... 2022-07-19 18:29:00, skaitė 298, komentavo 4

Nusikaltėliai ar bepročiai?

Keli tautinių šulerių siluetai.

Europos Komisijos išaiškinimas dėl tranzito į Kaliningradą ir Lietuvos režimo viešųjų asmenų reakcija į jį pateikia aiškų atsakymą į antraštėje suformuluotą klausimą.

EK išaiškinimas yra antausis rusofobiniam Lietuvos režimui. Vis dėlto prezidentas, ministrė pirmininkė ir kiti pagrindiniai valdžiažmogiai, sukandę dantis ir atlikę skausmingą vidinės prievartos prieš savo esybę aktą, regis, nusprendė paklusti EK valiai.

Tačiau daug tų, kurie prieš EK sprendimą ragino blokuoti tranzitą, reikalauja daryti tai ir po EK sprendimo. Šie politikai, politikos mokslininkai, teisininkai ir kiti viešosios erdvės dalyviai atvirai reikalauja eiti prieš EK – vienos iš ryškiausių globalistų struktūrų – valią. Globalistai stoja prieš globalistus. Kaip čia yra?

Atsakymą randame paskutiniame Davoso forume, kuris taip pat yra vienas iškiliausių globalistų renginių. Visame pasaulyje plačiai nuskambėjo dviejų linijų globalistų stovykloje – Džordžo Sorošo (George Soros) ir Henrio Kisindžerio (Henry Kissinger) – išsiskyrimas. Akivaizdu, kad neoliberalus rusofobinis Lietuvos režimas ir jį aptarnaujanti viešoji erdvė Ukrainos klausimu visiškai palaiko Sorošo liniją. Vis dėlto EK išaiškinimas dėl tranzito į Kaliningradą sukėlė ginčą paprastai vieningoje Sorošo gerbėjų Lietuvoje bendruomenėje. (Geriau žinomoje kaip Landsbergių bendruomenė.)

Dalis Sorošo gerbėjų Lietuvoje EK sprendimą palaikė išdavyste, o buvusi prezidentė, reikalaujanti pradėti tiesioginį NATO konfliktą su Rusija, savo kolegų nusileidimą EK valiai pavadino „kinkadrebyste“.

Ką rodo šitas nesutarimas bendraminčių bendruomenėje?

Sorošo gerbėjų Lietuvoje bendruomenės dalis, pamačiusi „išdavystę“, suskubo prisiimti bendruomenės „sąžinės“ vaidmenį ir priminti tikrąsias bendruomenės vertybes, jos paskirtį ir prievolę vykdyti jos pagrindinių šeimininkų valią. O pagrindinis jos šeimininkas (aukštesnis už "Briuselį" ir ne visiškai tapatus „Vašingtonui“) yra agresyviausia Vakarų neoliberalaus elito dalis, vadinamieji „vanagai“ arba „karo partija“.

Šia prasme jie – kaip sąmoningi Vakarų globalistų „karo partijos“ Lietuvoje parankiniai – yra nusikaltėliai, vykdantys nusikaltimą taikai.

Bet esama ir beprotybės momento.

Beprotybė pasireiškia protą aptemdančioje zoologinėje rusofobijoje, reikalaujančioje „uždaryti dangų rusų kultūrai“. Beprotybę išduoda didybės manija ir tikėjimas, kad „Landsbergis sugriovė Sovietų Sąjungą“.

Nusikaltimas ir beprotybė eina greta.