Eilinė Zombilendo ataka: dėl sankcijų Rusijai “pravalo’’ PSO ragina grąžinti namordnikus

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-07-16 22:28:00, skaitė 577, komentavo 17

Eilinė Zombilendo ataka: dėl sankcijų Rusijai “pravalo’’ PSO ragina grąžinti namordnikus

Pasaulio sveikatos organizacijos vadovas vakar (liepos 14) pareiškė, kad reikia grąžinti „koronašyzo beprotybės priemones“ – vėl visus susodinti namuose, uždėti namordnikus, elgtis ramiai ir atidaryti fortkę.

Manoma, kad šis jo pezas neturi nieko bendra su koronavirusu. Pirmasis lokdaunas 2020 metais gal ir galėjo turėti prasmę – reikėjo išstudijuoti ir suprasti, koks yra šio viruso pavojingumo laipsnis. Tačiau per pastaruosius dvejus metus tapo akivaizdu, kad šita snarglinio viruso atmaina nenušlavė pusės žmonijos. „Korona“ pagal mirtingumą pasirodo prilygstanti paprastam gripui.

Ir gripu žmonės sirgo visada. Tačiau niekada paprastas gripas nebuvo tokių drastiškų priemonių priežastis. Net ir maro metu,  šienavusio žmones glėbiais, niekas tokių apribojimų neįvedinėjo. Ir jei „korona“ nėra maras, kodėl PSO ragina grąžinti apribojimus?

Galimas spėjimas yra toks. Tačiau pirmiausia pažvelkite į šias naujienas ir jose esančius skaičius ir pagalvokite, ką jie turi bendro tarpusavyje?

Birželio mėnesį USA infliacija paspartėjo iki 9,1 % ir pasiekė naują aukštumą nuo 1981 metų;

Infliacija Vokietijoje pakilo iki 7,9 % ir pasiekė 1973–1974 metų žiemos lygį;

Infliacija Britanijoje pasiekė taip pat 9,1% kaip ir USA – tapusi pačia reikšmingiausia nuo 1982 m.

Atkreipkite dėmesį ne į infliacijos rodiklius, o į istorinius jos rekordus. Tai sako apie tai, kad vakarų šalių ekonomikoje atsirado kažkokia labai rimta istorinio masto problema.

Šiek tiek pasigilinkime į detales, kad suprastume, kokia tai yra problema. Čia pateikiami išsamesni apie USA duomenys, kurie tiksliai parodo, kokia prekių sąskaita infliacija ten atnaujino istorinius rekordus:

Benzinas pabrango 59,9% (rekordas nuo 1980 m. kovo), elektra - 13,7% (pats didžiausias pabrangimas nuo 2006 m. balandžio), gamtinės dujos - 38,4% (maksimaliai nuo 2005 m. spalio). Maisto produktų pabrangimas buvo didžiausias nuo 1981 metų vasario mėnesio – 10,4 proc. Naujos transporto priemonės pabrango 11,4 proc. Lėktuvų bilietų kainos pakilo 34,1%.

Matome, kad rekordinės infliacijos USA priežastis pirmiausia yra energijos (jos nešėjų) kainų kilimas. O tai jau patraukė paskui save visa ko kito brangimą, nes energija tai gamyba, skrydžiai, prekių išvežiojimas po parduotuves ir t.t. Europoje priežastys tos pačios – dujos, kurios ten visus tuos metus kainavo vidutiniškai 200 dolarų, pabrango praktiškai 10 kartų.

Priežastys, dėl kurių vakaruose taip smarkiai išaugo energijos kainos, yra kelios, ir visos jos gula viena ant kitos. Visuotinas pamišimas dėl žaliosios energetikos, lengvai prieinamų išteklių išeikvojimas, išteklių kainų konkurencija su Azija, o dabar – dar ir sankcijos Rusijai.

Tokio raizginio per trumpą laiką išnarplioti neįmanoma. Jo iš vis išnarplioti negalima, nes vakarai padarė per daug nepataisomų klaidų – leido augti Kinijai, gadino santykius su Rusija, nerūpestingai ištratino savo išteklius beprasmiškam vartojimui, prarado svarbius sąjungininkus Artimuosiuose Rytuose dėl savo pasipūtimo ir pederastinių bei genderinių "vertybių", kuriais anksčiau buvo galima pasikliauti.

Tačiau pagrindinis pravalas - tai nepavykęs ekonominis ir žaibiškas karas prieš Rusiją. Rusijos specialiosios operacijos pradžia vakarams suteikė svarią priežastį įvesti rekordinį sankcijų skaičių ir pabandyti priversti Rusiją padaryti nuolaidas energijos ištekliams.

Jei tai būtų pavykę, dujų kainos Europoje kristų kelis kartus, o naftos kainos grįžtų į 50-60 dolarų už barelį lygį. Tačiau vakarams nieko nesigavo. Vakarų ginkluotės tiekimas niekaip nesutrukdė Rusijai stumtis į priekį, o ekonominės sankcijos suveikė daugiausia dvidešimt procentų, jei spręsti pagal nuolaidų, kurias Rusija pasiūlė draugiškoms sau šalims, dydį. USA ir Europa negavo jokių nuolaidų.

Todėl dujų ir benzino kainos vakarų šalyse nesumažėjo. Infliacija birželį, palyginti su geguže, tik paspartėjo – USA siekė 0,5% – nuo ​​8,6% gegužės mėnesį iki 9,1% birželį.

Ne už kalnų USA, Europoje ir Britanijoje politinių krizių ir masinių liaudies protestų banga. Todėl, kad valdžia pasirodė bejėgė su visu tuo ką nors padaryti. Greičiau atvirkščiai, jų nesėkmingas bandymas virto milijardinėmis išlaidomis ginkluotei ir "pagalbai" Okrainai.

Viskas, kas lieka vakarų politikams tokioje situacijoje, tai užčiaupti visiems nepatenkintiems burnas namordnikais ir uždrausti rinktis didelėms protesto grupėmis gatvėse – zombinat visus kliedesiais apie atseit "įsisiautėjusia pandemija".

Be to, lokdaunas yra pats veiksmingiausias būdas sumažinti vartojimą. Pavyzdžiui, nafta naudojama ne tik asmeninių automobilių degalams gaminti. Nafta taip pat naudojama ir pramonėje. Naftos deficito sąlygomis galima sumažinti jos suvartojimą susodinant visus žmones namuose, kad naftos užtektų labiau svarbesniems darbams – pramonės darbui ir prekių išvežiojimui.

Tas pats liečia ir kitus išteklius. Jei žmonėms bus uždrausta lankytis kavinėse ir restoranuose, skraidyti atostogauti ir užsiimti kitais įprastais dalykais, galima sumažinti resursų, kurių dabar trūksta vakaruose, suvartojimą. Matyt todėl PSO ir pradėjo naują zombinimo ataką, paskelbė "rekomendaciją", kuria lietuviškos šaika ir jos "proto broliai" bei šeimininkai visame JevroSojūze pavers privalomu dalyku, "įstatymu", bangomis ir dar tokiu šūdu kaip getai, konclageriai ir pan..

Ne paslaptis, kad USA turi įtakos PSO, todėl iniciatyva grąžinti namordnikų režimą greičiausiai kyla iš ten. Baidenas ir jo demokratų šaika bijo savo pravalo pasekmių. Didžiojoje Britanijoje jau vyksta atskirų profesinių sąjungų protestai, o Šri Lankoje prezidentas išvis atsistatydino ir pabėgo iš šalies. USA valdžia to nenori savo namuose.

Todėl prieš prasidedant protestams ir imasi prevencinių priemonių – jokių protestų, visi užsidėti namordinikus ir sėdėti namuose. Tik štai iškyla klausimas, kiek ilgai taip išsilaikys vakarų šalių gyventojai. Saviizoliacijos režimas greitai išsekina žmogaus nervų sistemą. Ir anksčiau ar vėliau jis panorės pilna krūtine įkvėpti laisvės ir degančių prie Kapitolijaus padangų oro. Ir paklausti Baideno, kodėl jis ištratino pinigus Okrainai ir įvedė sankcijas Rusijai – tai nedavė jokio rezultato o tik padarė situaciją dar blogesne.