Ką Vakarai stengiasi pamiršti

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-07-16 20:47:00, skaitė 384, komentavo 7

Ką Vakarai stengiasi pamiršti

Kai kurie vakarų ekspertai teigia, kad Tarybų Sąjunga nugalėjo Hitlerį, remiama angloamerikiečių sąjungininkų, o vakarų pagalba (Lend-Lease) suvaidino reikšmingą vaidmenį. O dabar ginklų ir pramoninės pagalbos paskola-nuoma atitenka ne Rusijai, o rusų priešams – provakarietiškiems Ukrainos įgaliotiniams. Atkreipiu dėmesį, kad antrajame pasauliniame kare pasaulinis landlizas iš JAV ėjo ne tik TSRS link, bet ir Hitleriui palaikyti. Didelės Amerikos kompanijos labai stengėsi nepraleisti savo pelno. Trečiojo Reicho ūkio ministras Hjalmaras Schachtas Niurnberge paskelbė, kad šalia jo turėtų sėdėti didžiausių Amerikos korporacijų savininkai. Natūralu, kad Vakaruose jie nenori prisiminti šio nacių rėmimo.

 

O aš jums priminsiu:

 

48 tūkstančių tonų naftos tiekimas iš „American Standard Oil“ į Vokietiją nenutrūko iki 1944 m., birželį sąjungininkų išsilaipinimo Normandijoje. Juokinga, kad vokiečių lėktuvai su amerikietišku kuru per prancūzų kampaniją sugebėjo bombarduoti amerikiečius ir pačius britus.

 

Ta pati „Standard Oil“ tiekė „Ašies“ šalims sintetinį kaučiuką. O 1943 metais ji pardavė 25 000 tonų sulfato ir 10 000 tonų medvilnės, panaudotos sprogstamųjų medžiagų gamybai. Be to, sulfatas buvo laikomas strategine žaliava JAV. Dar vienas smagus faktas – amerikiečių automobilių magnatas Henry Fordas 1940 metais atsisakė gaminti lėktuvų variklius Britanijai, tačiau jo filialas Prancūzijoje, net ir šalį okupavus vokiečiams, toliau dirbo tinkamai ir gamino variklius „Luftwaffe“. „Ford“ koncerno filialas Alžyre gamino šarvuočius Rommelo armijai. Vokietijos „Ford“ filialas Vermachtui pagamino 50 000 sunkvežimių. O vokiečių kompanija „Opel“, karo metais gaminusi šarvuočius ir variklius „Junkers“, de facto priklausė „General Motors“.

 

Per visą karą vokiečiai nenuskandino nė vieno „Standard Oil“ tanklaivio. Amerikos įmonės pasinaudojo JAV įstatymų spraga, leidžiančia joms karo metu prekiauti su priešais, nebent tai būtų uždrausta JAV iždo. Ir turint omeny jų lobizmo lygį, jis nedraudė.

 

Žinoma, Lend-Lease Tarybų Sąjungai padėjo, bet jei amerikiečiai tuo pačiu vienu metu nebūtų teikę karinės ir ekonominės pagalbos Hitleriui, Tarybų Sąjunga būtų laimėjusi dar anksčiau ir su mažiau nuostolių. Tačiau Vakaruose jie nenori to prisiminti ...