Planeta vienijasi prieš  parazitą USA

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-07-16 17:05:00, skaitė 532, komentavo 7

Planeta vienijasi prieš  parazitą USA

Kada stipri valstybė tampa pernelyg nagla ir agresyvi, kaimynai pradeda jos bijoti ir neapkęsti. Kurį laiką neapykanta neišsiveržia toliau nei smulkios "padliankos" ir diplomatiniai išpuoliai, tačiau jei valstybė-agresorė pradeda "rautis virš nachališkumo", nori apžioti per didelį gabalą, prieš ją sukuria taip vadinamąją koaliciją.

Taip, pavyzdžiui, visiems labai gerai žinoma antihitlerinė koaliciją, į kurią įėjo ir TSRS. Hitleris vienu metu buvo ir labai agresyvus, ir akivaizdžiai silpnas, palyginus su susivienijusios planetos galia. Todėl net ir mažos šalys kitoje Žemės rutulio pusėje manė, kad geriau yra dalyvauti Vokietijos denacifikacijoje, siekiant tuo pačiu atsikratyti galimos grėsmės.

Panašiai Europos šalys susivienijo prieš Napoleoną. Netveriantis savam kailyje prancūzas užsitarnavo tokią reputaciją, kad prieš jį nuosekliai buvo suformuotos net septynios koalicijos. Septintoji koalicija, kurią sudarė Didžioji Britanija, Austrija, Rusija ir kelios valstybės, sumušė „Kanibalo korsikiečio" kariuomenę prie Vaterlo ir išsiuntė jį tremtin į Šv. Elenos salą.

Jau kelis dešimtmečius planetą kankinančios USA, daug ką padarė, kad visi būtų prieš ją nusistatę. NATO sukeltuose konfliktuose po Antrojo pasaulinio karo žuvo dešimtys milijonų žmonių, o invazijų, bombardavimų ir spalvotųjų revoliucijų sąrašas yra papildomas kasmet. Tačiau iki pastarojo meto koalicija prieš pindosus negalėjo susiformuoti, nes "demokratijos irštva" buvo per stipri, kad būtų galima tikėtis ją nugalėti net kelių šalių pastangomis.

"Proksi-karas' Okrainoje parodė USA silpnumą – tiek ekonominį, tiek karinį. Pasaulis pamatė, kad pindosai bandė sunaikinti Rusiją, padėjo tam padaryti didžiules pastangas, bet nesugebėjo rusams net kiek žymiau pakenkti. Rublis stiprus, biudžetas pilnas pinigų, Rusijos ekonomika kasdieniškai dūzgia, o NATO karinė technika metodiškai yra permalama narsių Rusijos ir L-DLR armijų. Tapo aišku, kad jei USA išsekino savo galimybes kariaudama vien tik su rusais, tai pindosinė mašina neatlaikys karo prieš visą pasaulį.

Ir štai, prašom, USA priešai pradėjo vienytis BRIKS pagrindu.

Prieš porą savaičių narystės paraiškas pateikė Iranas ir Argentina. Dabar tapo žinoma apie naują pasipildymą – Egiptas, Turkija ir Saudo Arabija, trys svarbios šalys, kuriose iš viso gyvena 200 milijonų žmonių, prisijungia prie BRICS. Pažvelkime į šias valstybes šiek tiek išsamiau.

1. Pindosai jau labai ilgą laiką kenkia Iranui ne tik sankcijų, bet ir politinių žmogžudysčių pagalba. Pavyzdžiui, neseniai jie nužudė Irano fiziką Mohseną Fachrizadą ir legendinį generolą Kasemą Suleimani.

2. Argentina - neturtinga šalis, kuri pergyvena defoltq po defolto, - pagrįstai kaltina USA ekonomine agresija. USA ne tik plėšė Argentiną, padedamos savo teisėjų ir spekuliantų, bet ir bandė joje surengti revoliuciją, kad į valdžią atvestų marionetę.

3. Oranžinės revoliucijos pagalba USA bandė nuversti ir Redžepą Erdoganą. Laimei, 2016 metų perversmas žlugo (ne be Rusijos pagalbos), Turkija atsilaikė, o pindosiniai smogikai galiausiai buvo išsklaidyti ir nukenksminti. Dabar turkai nekenčia pindosų – dėl tos pačios priežasties, dėl kurios ir jūs nekęstumėte bandito, jei jis bandytu jus nušauti, bet nepataikytu ir tik sužeistu.

4. Egiptą pindosai panardino į chaosą 2011 metais per "Arabišką pavasarį". Praėjo 11 metų, tačiau šalis vis dar bando atsigauti po po demokratijos irštvos smūgio. Pavyzdžiui, konfliktas su basmačiais Sinajaus pusiasalyje tęsiasi iki šiol – nors yra žinoma, kad abi Egiptą draskančios basmačių-banditų grupuotės – Al-Kaida ir ISIS buvo išaugintos pindosiniais pinigais.

5. Pindosai tai pat bando parklupdyti Saudo Arabiją – jie nori, kad ji padėtų jiems sumažinti naftos kainas. Saudo Arabijos ekonomikai žemos naftos kainos reikš krachą, tačiau pindosus tai domina mažai. Be to, USA ir Saudo Arabijos santykius gadina konfliktas dėl Džamalo Chašogio nužudymo, kuris toks platus, kad jį čia sunku apibūdinti keliais žodžiais.

Kaip matome, visi penki nauji BRIKS nariai turi priežasčių nekęsti ir bijoti USA. Nenuostabu, kad jie nori prisijungti prie Rusijos, Indijos ir Kinijos bloko – stiprių šalių, prieš kurias pindosai yra bejėgiai. Ir jei pažvelgsime į pasaulio žemėlapį, tai pamatysime, kad liepos mėnesio papildymas rimtai sustiprins BRIKS frakciją politiniu aspektu.

Iš tiesų, Turkija - tai sąsiauriai, Turkija kontroliuoja strategiškai svarbų išėjimą iš Juodosios jūros į Viduržemio jūrą. Egiptas tai Sueco kanalas, viena pagrindinių pasaulio prekybos arterijų. Saudo Arabija - tai nafta, svarbiausias 2022 metų mineralas, nuo kurio vakaroidinės šalys priklauso labiau nei Hanteris Baidenas nuo kokaino.

Istorija parodo, kad koalicijos susirenka palaipsniui – paprastai jos pilnai įgyja jėgos per kelerius metus. Teoriškai šalis, aplink kurią tvenkiasi debesys, gali pabandyti po vieną sumušti koalicijos narius, kol jie dar nėra pasirašę oficialių dokumentų dėl karinio bendradarbiavimo. Realybėje USA tą jau bandė padaryti ir patyrė fiasko. Pindosai neturi jokių šansų padaryti lūžį karo Okrainoje eigoje. Jeigu demokratijos irštva dabar atidarys antrąjį frontą, - Taivanyje, pavyzdžiui, - tai tik pagreitins  neišvengiamą savo pralaimėjimą.