Kas suplanavo pabėgėlių srautą į Europą

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/kas-suplana... 2015-11-30 22:39:51, skaitė 3753, komentavo 0

Kas suplanavo pabėgėlių srautą į Europą

Apie didžiulį ir netikėtą pabėgėlių srautą, plūstelėjusį į Europą, rašyta daug. Kalbėta apie tai, kad pabėgėlius koordinuoja Tviteris ir Feisbukas, kuriuose „geranoriai“ iš JAV ir Anglijos publikuoja vokiečių kvietimus atvykti. Buvo atkreiptas dėmesys į tai, kad 150-200 tūkstančių žmonių negali atplaukti paprastais pripučiamais čiužiniais ir aplūžusiomis valtelėmis. Kažkas juos juk atvežė ir tas „kažkas“ labai gerai pasirengė šiam procesui. Tame tarpe ir finansiškai. Pas „pabėgėlius“ – brangūs telefonai ir yra pinigų, kad galėtų samdytis taksi.

Ir štai – nauja porcija informacijos, praskleidžianti paslaptį, kaip JAV ir Anglija organizavo rimtą problemą savo europietiškiems sąjungininkams. Informacija atėjo iš Vokietijos.

Pasirodo, Vakarų bankininkai iš anksto žinojo, kur ir kaip plūstelės pabėgėlių srautas. Nes iš anksto „staiga ir netikėtai“ atidarė savo filialus ten, kur žmonėms bus patogu pasiimti grynuosius savo netrumpai kelionei. Klausimas – kas ir iš kur valdo pinigus?

Publikuojame vokiečių publicisto straipsnį šia tema.

WESTERN UNION IR SUPLANUOTA MIGRANTŲ SRAUTŲ LOGISTIKA

Daug kas domisi, kas aprūpina migrantus grynais pinigais. Ar gali taip būti, kad patys migrantai nepabijojo leistis į kelionė su tūkstančiais eurų ir dolerių kišenėse? Labai įdomi informacija atėjo iš Bulgarijos. Amerikiečių piniginių perlaidų kompanija Western Union aktyviai dalyvauja šioje veikloje ir neblogai uždirba. Ir ne nuo vakar dienos, o jau ne pirmą mėnesį. Jau birželį Western Union atidarė daugybę savo punktų palei Turkijos-Bulgarijos sieną.

Viena pažįstama bulgarė 2015 birželio pradžioje aplankė savo gimtąjį miestą prie Turkijos sienos, tuo metu, kai atseit dar buvo neaišku, kokio dydžio bus migrantų srautai. Ji papasakojo, kad neatpažino savo gimto miesto. Visame regione vietiniai gyventojai teikė kontrabandos paslaugas už didžiulius pinigus. Bet labiausiai ją nustebino tai, kad Westwrn Union pristeigė pasienyje daugybę grynųjų pinigų išdavimo punktų.

PELNINGAS BIZNIS

Jei koks nors žmogus bet kuriame planetos taške nori gauti pinigų, tai galima – vėlgi bet kuriame planetos taške – įdėti pinigus į Western Union. Įnešęs pinigus gauna kodą, kurį jis, pavyzdžiui per SMS persiunčia gavėjui. Ir tas su šiuo kodu gali praktiškai akimirksniu gauti pinigus bet kuriame Wester Union punkte. Kompanija už šią paslaugą reikalauja gana solidaus honoraro – daugiau kaip 5% pervedimo sumos. Verslas labai pelningas, juo labiau, kad jame nėra jokios rizikos prarasti pinigus. Kompanija turi filialus visame pasaulyje, tačiau labai retai atidaromi punktai kaimo vietovėse. Bičiulė bulgarė sako, kad anksčiau palei Turkijos sieną nebuvo nė vieno punkto. Tačiau metų pradžioje jie ten ėmė dygti kaip grybai po lietaus.

Kodėl ši informacija tokia svarbi? Bankai neatidarinėja filialų, jei nėra tikri, kad galės gauti pelno. Western Union turėjo turėti informacijos metų pradžioje apie tai, kaip klostysis įvykiai. Informacijos, k,uri neva buvo nežinoma Vokietijos vyriausybei. Taip kad mes turime įrodymą, jog Amerikos finansiniuose sluoksniuose buvo laukiama migracijos Europos kryptimi suaktyvėjimo. Klausimas – iš kur jie tai sužinojo?

PRIĖJIMAS PRIE INFORMACIJOS

Jau 2015 metų pradžioje JTO smarkiai sumažino lėšas, skiriamas Sirijos pabėgėlių stovykloms. Mes žinome, kad Jungtinėse Tautose dominuoja Amerika, o Amerikoje dominuoja aukščiausio lygio finansiniai sluoksniai. Ar galima daryti prielaidą, remiantis Wester Union pinigų išdavimo punktų tinklo plėtimu, kad kompanija rėmėsi planuojama Amerikos valdžios akcija? Tie, kas kontroliuoja žiniasklaidą, gali lengvai sufalsifikuoti istoriją – netgi šių dienų istoriją. Tačiau analizuojant ekonomikos įvykius, tiesa išplaukia, kaip taisyklė, gerokai kreičiau. Pavyzdžiui, kai paanalizuoji, kam tai buvo ekonomiškai naudinga.

Pirmas pasaulinis karas? Be jokių abejonių, naudingas jis buvo labiausiai anglams. O kas gi šį kartą suorganizavo masinį antplūdį į Europą?

Dar vienas labai įdomus aspektas, apie kurį reikia užsiminti, yra piniginių perlaidų per Western Union anonimiškumas. Niekas daugiau, išskyrus šią kompaniją, negali atsekti, kas pervedė pinigus, kuriuos apskui galima pasiimti, pateikus kodą.

Klausimas lieka be atsakymo: „Kodėl tiek daug migrantų turi tiek daug pinigų, kad gali sau leisti brangias keliones su taksi ir kontrabandininkų paslaugų apmokėjimą?“ Man sunku patikėti, kad žmonės pabėgėlių stovyklose gali be problemų išsitraukti tūkstančius eurų ar dolerių iš kišenės, kad patenkintų plėšikiškus kontrabandininkų reikalavimus. Galų gale mes juk kalbame apie sumas, kurios viršija 5000 eurų vienam žmogui. Kas moka pinigus, kuriuos paskui pasiima iš Western Union pabėgėliai. Ar turi ši kompanija savo atstovybes pabėgėlių stovyklose Libane ir Tuirkijoje, man nėra žinoma.

Yra daugybė neatsakytų klausimų apie aplinkybes, susijusias su migracija į Europą. Informacija apie Western Union veiklą pabėgėlių maršrutuose – tai dar vienas keistumas, kur daugiau klausimų nei atsakymų.

Ašku tik tai, kad kompanija iš anksto žinojo, kad jos paslaugos bus reikalingos tose vietose, kurių ji anksčiau paprastai vengė. Aušku ir tai, kad ši amerikiečių kompanija galėjo turėti atitinkamos informacijos, jei turėjo kontaktų su tais, kurie organizavo šiuos migrantų srautus.

Be šios patikimos informacijos apie būsimą pelningą verslą, kompanija vargu ar galėtų įžvalgiai ir laiku atidaryti savo punktus Turkijos-Bulgarijos pasienyje.

www