Patarimų rinkinys apie pasiruošimą karui ir ekstremalioms situacijoms – jau Brailio raštu

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/patarimu-... 2022-07-04 04:16:00, skaitė 199, komentavo 3

Patarimų rinkinys apie pasiruošimą karui ir ekstremalioms situacijoms – jau Brailio raštu

Krašto apsaugos ministerija, bendradarbiaujant su Lietuvos aklųjų ir silpnaregių asociacija, išleido sutrumpintą leidinį „Ką turime žinoti apie pasirengimą ekstremaliosioms situacijoms ir karo metui: rimti patarimai linksmai“ Brailio raštu.

Siekiama, kad leidinys suteiks silpnaregių piliečių bendruomenei aktualios ir naudingos informacijos, ką daryti susidarius ekstremaliosioms situacijoms ar karo metu.

Leidinyje skaitytojai ras apie 30 išsamiai aprašytų konkrečių praktinių patarimų, kaip elgtis, ką konkrečiu atveju daryti ir, priešingai – ko patartina vengti įvairių nelaimių ar karo atveju.

„Svarbus kiekvieno mūsų šalies gyventojo informuotumas, taip pat pasiryžimas įnešti savo indėlį bendram valstybės saugumo ir pilietinio atsparumo labui. Tik per kiekvieno iš mūsų saugumą bus užtikrinti visos visuomenės ir valstybės gyvybiniai interesai. Švietimas, domėjimasis, išmanymas yra kertiniai garantai, laiduojantys mūsų bendrą pasirengimą ir net galimų nepageidaujamų įvykių užkardymą“, - pasakė anušauskinių KGB sąrašų skelbėjas, Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Informaciją leidiniui parengė krašto apsaugos sistemos specialistai, bendradarbiaudami su Ugniagesių gelbėtojų mokyklos Civilinės saugos mokymo centro darbuotojais. Leidinį išleido Lietuvos aklųjų ir silpnaregių asociacija.

Tai bus pirmasis leidinys parengtas ne tik regėjimo negalią turintiems žmonėms, bet ir pritaikytas kitoms žmonių su individualiais poreikiais grupėms.

Leidinio „Ką turime žinoti apie pasirengimą ekstremaliosioms situacijoms ir karo metui: rimti patarimai linksmai“ elektroninę versiją lietuvių (naują 2022 m. redakciją) galima skaityti ČIA.