Ukrainiečių vaikams dviratukai, lietuviukams... baronkos skylė!

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-06-27 16:31:00, skaitė 348, komentavo 5

Ukrainiečių vaikams dviratukai, lietuviukams... baronkos skylė!

„Aš Ukraina“, „Čia mūsų karas“, „Ukraina gina Europos vertybes“ ir t.t. O kiek keistų šūkių, su logika ir sveiku protu gerokai prasilenkiančių, tenka pastaruoju metu išgirsti, kiek dar įvairaus plauko tapinų rinks ir vogs mūsų pinigus, prisidengdami šitais šūkiais!?

Man nereikia toli dangintis iš gyvenamos vietos – Petro Vileišio gatvės Vilniuje, kad pajusti apsukrių vaikinų verslo subtilybes.

Buvusio „Elektrografijos instituto" patalpose bazuojasi kontora vaikinų, padedančių utilizuoti perteklinius LRT milijonus, gaunamus iš mokesčių mokėtojų. Prie šios kontoros dažnai sustoja Edmundo Jakilaičio prabangūs visureigiai, neprastos jo kolegų Jodailos Morkūno, Lauryno Šeškaus mašinytės. Dar čia parkuojamos „Nacionalinės ekspedicijos“ mašinos, priekabos ir kitas rekvizitas su LRT logotipais, tarytum milžiniškas patalpas ir teritorijas apžiojusioje LRT teritorijoje neliktų vietos kurti laidas ir saugoti visuomeninį turtą?

draugu-diena-ukrainos-ir-lietuvos-vaikams-90494029.jpg

futbolas-lietuva-slovenija-77772169.jpg
Delfi nuotraukos

Pastaruoju metu prie garsios „Ostapų Benderių“ (Man jie labai primena Ilfo ir Petrovo “12 kėdžių“ personažus iš kontoros „Ragai ir kanopos“) kontoros atsirado krūvos vaikiškų dviračių (žiūr. nuotraukas). 

Pavartęs propagandinę spaudą suradau, kur čia „šuo pakastas“. Pasirodo, vienas iš „Ragai ir kanopos“ Benderių, ne pirmus metus besirūpinantis vaikais (pradžia buvo Lietuvos tūkstantmečio vaikai) rengia paramos pabėgėliams akciją: „Dovanok dviratį ukrainiečių vaikams.“

Delfi rašoma:

„Prisiminkit savo paauglystę. Mes ir viską turėdami savęs gailėjom. Įsivaizduokite šiuos Ukrainos vaikus esančius Lietuvoje. Jie atplėšti iš savo aplinkos, savo draugų, nepasiėmę ir neturintys nieko, kas mums atrodo paprasta ir normalu. Padovanokime jiems ratuotą vasarą – dviratį, paspirtuką, riedučius ar riedlentę ir apsaugos priemonių – šalmų“, – kviečia prodiuseris Laurynas Šeškus.

Skurstančių mūsų piliečių – per pusę milijono! Oficialiai! Nėra abejonės, kad daugelis vaikų iš šių šeimų „neturi nieko, kas mums (ponui Šeškui) atrodo paprasta ir normalu“. Gal ir šiems vaikams ponai iš “Ostapo Benderio” kontoros “Ragai ir kanopos“ irgi padovanos po dviratuką!?

Mane galima rasti: VK https://vk.com/id460381786, Telegram  https://t.me/lebionkahttps://faktai1001.blogspot.com.