Sirijos kariuomenė palaikant Rusijai atsikovojo svarbius rajonus prie Latakijos

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/11/siri... 2015-11-27 19:10:15, skaitė 3761, komentavo 0

Sirijos kariuomenė palaikant Rusijai atsikovojo svarbius rajonus prie Latakijos

Po intensyvių apšaudymų iš oro ir raketomis į sukilėlių pozicijas, valstybinė Sirijos kariuomenė antradienį į savo kontrolę paėmė keletą miestų ir kaimų šiaurinėse Latakijos prieigose ir Jabal al-Turkman rajone, kas privertė opozicijos pajėgų smogikus palikti savo pozicijas, praneša kariniai šaltiniai.

Pasak oficialaus opozicijos pajėgų atstovo Muhamedo al-Nasero, „sukilėliai buvo priversti atsitraukti link Jabal al-Turkman dėl intensyvaus rusų aviacijos bombardavimo“.

Šimtai taikių gyventojų, pagrindinai turkmėnų, buvo priversti palikti savo būstus Jabal al-Turkman dėl rusų ir sirų aviacijos bombardavimų, pasakė žmogaus teisių gynėjai agentūrai ARA News, pažymėdami, jog „daugelis jų iki šiol negali grįžti namo ryšium su besitęsiančiais neramumais“.

Sukilėliai sugebėjo atmušti vyriausybinių pajėgų puolimą Jabal al-Turkman kryptimi Latakijos provincijoje, pranešė al-Naseras. Latakija

Tuo pat metu Turkijos Generalinis štabas antradienį pranešė, jog Turkijos KOP numušė Rusijos lėktuvą Su-24 virš Jabal al-Turkman, tvirtindamas, jog „jis pažeidė Turkijos oro erdvę ir penkis kartus buvo įspėtas tuo pačiu reikalaujant palikti Turkijos teritoriją“..

Savo ruoštu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasakė, jog lėktuvas buvo numuštas skrendant virš Sirijos teritorijos 1 kilometro atstumu nuo pasienio ribos, įspėjęs apie „rimtas pasekmes“ už, kaip jis išsireiškė, „smūgį į nugarą“ suduotą „teroristų pagalbininkų“.

„Mes niekur netoleruosime tokių nusikaltimų, koks buvo įvykdytas šiandien“, – pasakė Putinas.

Jabal al-Turkman tai kalno gūbrys Sirijoje, kuris tęsiasi išilgai rytinės Latakijos provincijos ribos. Ši vietovė pagrindinai yra apgyvendinta turkmėnų.

aranews.net