Tinka ir lietuviams. Pavyzdys, kaip reikia taupyti

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/tink... 2022-06-27 15:20:00, skaitė 212, komentavo 3

Tinka ir lietuviams. Pavyzdys, kaip reikia taupyti

Vokietijos vicekancleris, ekonomikos reikalų ir klimato apsaugos ministras Robertas Habekas sakė, kad atsižvelgiant į poreikį taupyti energiją, jis pradėjo mažiau maudytis duše. Tai penktadienį „ Der Spiegel “ publikuotame interviu paskelbė Vokietijos ūkio ministerijos vadovas .

„Aš laikausi to, ką rekomenduoja mano ministerija. Ženkliai sutrumpinau prausimosi laiką“, – sakė Habekas. „Tačiau aš esu blogas pavyzdys. Kaip ministras, turiu tokį atlyginimą, apie kurį kiti tik svajoja“, – pridūrė jis.

Paklaustas, kiek laiko užtrunka nusiprausti po dušu, Habeckas atsakė, kad „kolega iš Nyderlandų neseniai išdidžiai pasakė, kad nori pasinaudoti kampanija, skirta vidutiniam prausimosi laikui sumažinti nuo 10 iki penkių minučių“. „Turėčiau iš to juoktis. Niekada gyvenime nesiprausiau po dušu penkias minutes. Aš nusiprausiu greičiau“, – apibendrino ministras. Savo ruožtu Vokietijos kancleris Olafas Scholzas, komentuodamas rekomendaciją visiems Vokietijos gyventojams sutrumpinti prausimosi duše laiką, sakė: „Manau, kad ministras šiuo klausimu norėjo kalbėti tik savo vardu, o ne nenurodyti kitiems, ką daryti“.

Ankščiau politikas yra informavęs, kad šaltojo sezono metu ant langų reikia visą laiką laikyti užtrauktas užuolaidas, nes taip irgi galima sutaupyti šilumos energiją.

BV