Karas tarp Maskvos ir Kijevo pralaimėtas

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-06-20 01:17:00, skaitė 881, komentavo 16

Karas tarp Maskvos ir Kijevo pralaimėtas

Buvęs USA armijos pulkininkas Makgregoras straipsnyje „The American Conservative“ rašo:

Kelis mėnesius iš eilės šlykščiai melavusi apie karo Okrainoje ištakas ir eigą, dabar fake news ruošia vakaroidinę zombių bendruomenę kariniam Okrainos žlugimui. Vakaroidinė fake news padarė viską, kas buvo jų galioje, kad suteikti chochlo-gynybiniams žymiai didesnį pajėgumą, nei tokie buvo iš tikrųjų.

Rusų klaidos buvo neproporcingai jų reikšmei išpūstos. Rusijos nuostoliai ir tikrasis Okrainos nuostolių mastas buvo iškraipyti, sufabrikuoti, išsigalvoti arba tiesiog ignoruojami. Tačiau sąlygos mūšio lauke laikui bėgant mažai pasikeitė. Kai tik Ukrainos kariai užėmė nejudančias gynybines pozicijas miestų rajonuose ir centrinėje Donbaso dalyje, Okrainos padėtis tapo beviltiška. Tačiau tokia įvykių raida buvo pristatyta kaip „rusų nesugebėjimas pasiekti savo tikslų“.

Stovinčios vietoje kovinės pajėgos bus identifikuojamos ir sunaikinamos per atstumą. Tas tuo labiau pasakytina Okrainos atžvilgiu, nes nuo pat pirmų veiksmų buvo akivaizdu, kad Maskva sutelkė dėmesį į Okrainos pajėgų sunaikinimą, o ne į miestų okupaciją ar Okrainos teritorijų užgrobimą į vakarus nuo Dniepro upės.

Karas tarp Kijevo ir Maskvos pralaimėtas. Okrainos kariuomenė nukraujavusi iki baltumo. Nėra reikiamo kiekio apmokytos pamainos (vietoj užmuštų), kad paveikti mūšių eigą, ir padėtis su lyg  kiekviena valanda darosi vis labiau beviltiška. Jokia USA ir sąjungininkų karinė pagalba, išskyrus tiesioginę USA ir NATO sausumos pajėgų karinę intervenciją, negali pakeisti šitos žiaurios tikrovės.

Šiandienos problema yra ne tame, kad užleisti Maskvai teritorijas ir gyventojus Rytų Okrainoje, kurias Maskva jau kontroliuoja. Maskva, tikriausiai, užtikrins dviejų istoriškai rusiškų ir rusakalbių miestų - Charkovo ir Odesos , o taip pat su  jais besiribojančių teritorijų saugumą. Šios operacijos pratęs konfliktą visai vasarai.

Ar kovos baigsis rudens pradžioje, priklausys nuo dviejų pagrindinių faktorių. Ar sutiks Zelenskio vyriausybė su Baideno "amžino konflikto su Rusija" programa? Jei Baideno administracija įgyvendins savo norus, Kijevas ir toliau liks veikti kaip bazė  naujų pajėgų telkimui, pasirengusių ir toliau grasinti Maskvai. Praktiškai tai reiškia, kad Kijevas turi atlikti nacionalinę savižudybę, priešpastatydamas Okrainos gilumą vakarus nuo Dniepro masiniams, viską griaunantiems tolimojo nuotolio rusiškų raketų smūgiams.

Žinoma, šie įvykiai nėra neišvengiami. Berlynas, Paryžius, Roma, Budapeštas, Bukareštas, Sofija, Vilnius, Ryga, Talinas ir net Varšuva neturėtų aklai sekti Fašingtono pavyzdžiu. Jevropeicai,, kaip ir dauguma amerikosų, jau žvelgia į ekonominio kritimo bedugnę, kurią pas save namuose jau kuria Baideno politika. Skirtingai nei amerikosų, europietiškos vyriausybės gali atsisakyti nuo Baideno plano amžinojo karo Okrainos atžvilgiu.

Antrasis veiksnys yra susijęs su pačiu Uošingtonu. USA jau dabar į griūvančią Okrainos valstybę išmetė daugiau nei 60 milijardų dolarių, tačiau infliacija vidutiniam amerikoniškam namų ūkiui kainuoja papildomus 460 dolerių per mėnesį.

Visai įmanoma, kad Okraina gali tyliai paskęsti bangose, kaip „Titanikas“, nesukeldama ypatingo jaudulio amerikoniškam elektoratui. Patyrę politikai žino, kad amerikonų dėmesys problemoms už Pindostano sienų yra toks menkas, kad pralaimėjimo Okrainoje pripažinimas neturės jokių tiesioginių pasekmių.

Tačiau lapkritį amerikosai eis balsuoti. Ir šie rinkimai padarys daugiau nei patikrins amerikoniško rinkiminio proceso sąžiningumą.