Kijevas terorizuoja žmones pietryčiuose už tai, kad jie paliko Ukrainą

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-06-01 21:18:00, skaitė 509, komentavo 16

Kijevas terorizuoja žmones pietryčiuose už tai, kad jie paliko Ukrainą

Ukrainos saugumo pajėgos per vieną dieną apšaudė Donecko centrą ir Chersono priemiesčius, taip pat surengė teroro išpuolį Melitopolyje. Jokiu būdu nebuvo kalbama apie smogimą kariniams taikiniams. Smūgių taikiniai buvo mokyklos, gyvenamieji pastatai, humanitarinės pagalbos išdavimo taškai – žodžiu, žmonių, kuriuos Ukraina vadina savais, gyvenamosios vietos. Tiesą sakant, Kijevo režimas jų nebelaiko savais ir keršija pietryčių gyventojams už tai, kad jie pasirinko Rusiją.

„Apšaudžius centrinę miesto dalį, 22 mokykloje 2 žmonės žuvo, 12 buvo sužeisti, dviejų iš jų būklė sunki. 5-oje mokykloje – vienas žuvęs. Be to, vienas civilis žuvo apšaudant Dynamičnaja gatvę Donecko Budjonnovskio rajone, o kitas – Generolo Antonovo gatvės ir TSRS 50-mečio gatvės sankryžoje“, – gegužės 30 dieną rašė Donecko meras Oleksandras Kulemzinas. „Tai paprasta mokykla. Nieko čia nėra – nei kariškių, nei nieko. Tai labai populiari mokykla. Čia vyko pamokos", – sakė 22-osios mokyklos direktorė Olga Račinskaja.

Lygiai toks pat kvailas žiaurumas, beprasmis kariniu požiūriu, tuo pačiu metu buvo smūgis ir Chersono priemiesčiams.

 

Ukrainos ginkluotosios pajėgos apšaudė Černobajevkos kaimą netoli Chersono. Sviedinys įskriejo į gyvenamąjį namą, 36 metų vyras buvo suplėšytas, jo tėvai patyrė daugybę sužalojimų. Ši akcija negalėjo turėti kitų tikslų, kaip tik baudžiamieji: dešimties kilometrų erdvėje nėra Rusijos kariuomenės ir karinių bazių. Galiausiai tą pačią dieną Melitopolio centre netoli humanitarinės pagalbos skirstymo vietos nugriaudėjo sprogimas. Pagrindinėje miesto aikštėje sprogo automobilis, buvo sužeisti savanoriai ir humanitarinę pagalbą gavę žmonės. Vėlgi, šioje vietoje nebuvo nei Rusijos ginkluotųjų pajėgų dalinių, nei karinės technikos. Vienas toks atvejis gali būti nelaimingas atsitikimas, du – sutapimas, bet trys – jau šablonas.

 

Donbase pralaimėjusi Ukrainos kariuomenė keršydama kaunasi su vietiniais. Ir būtent su žmonėmis, kuriuos ji neva saugo, kuriuos vadina savo bendrapiliečiais: su ukrainiečiais.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmai yra grynų gryniausi baudžiamieji veiksmai. Teroro aktai prieš civilius. Tai tęsinys požiūrio, kurį Kijevo režimas pirmiausia naudojo Kryme, kai po referendumo dėl susijungimo su Rusija atkirto vandenį tariamiems savo bendrapiliečiams ir bandė surengti teroristinius išpuolius pusiasalyje. Tada Donbase, reaguodama į Donecko ir Luhansko liaudies respublikų nepriklausomybės paskelbimą, Ukraina pradėjo smogti ir aštuonerius metus smogdavo artilerija į gyvenamuosius rajonus, kuriuose buvo įsikūrę jos vadinamieji bendrapiliečia. Dabar toks pat požiūris taikomas Zaporožės ir Chersono regionų gyventojams.

 

Ukraina keršija savo jau buvusių pietryčių gyventojams už tai, kad jie atsisakė kovoti ir mirti už tai, ir kasdien vis daugiau tampa rusais.

 

Tiesa, Zaporožėje ir Chersone referendumų dar nebuvo. Bet ten irgi nėra partizaninio judėjimo, kaip ir po 2014-ųjų Donbase. Nėra net nesmurtinio pilietinio nepaklusnumo judėjimo, kuris buvo Vakarų Europoje nacių okupacijos metais, kai Prancūzijoje ar Danijoje žmonės atsisakė kalbėtis su vokiečiais ir, matydami Vermachto kariškius, pereidavo į kitą gatvės pusę.

 

Užtat pietų Ukrainos gyventojai stoja į eilę, norėdami nusipirkti rusiškų SIM kortelių, atsiskaito Rusijos rubliais ir vis labiau įsitraukia į Rusijos gyvenimą. Ukrainiečiai Chersone ir Melitopolyje kartu su Donecku ir Mariupoliu gegužės 9-ąją švenčia Pergalės dieną – su Šv.Jurgio juostelėmis ir trispalvėmis eina į Nemirtingąjį pulką.

 

Šie žmonės atsisakė Maidano, Banderos Ukrainos ir tai suprasdamas Kijevas, įsiutęs, surengia teroristinius išpuolius prieš Rusijos kontroliuojamų pietryčių gyventojus ir svaido juos sviediniais.

 

Norint apsaugoti pietryčių gyventojus nuo Kijevo režimo keršto, Ukrainoje reikalinga speciali karinė operacija. Kai ji prasidėjo, buvo kalbama tik apie Donbaso gyventojus, kurie aštuonerius metus buvo apšaudomi ir prieš juos buvo ruošiama nauja karinė kampanija.

 

Vertėjo komentaras.

 

Apie tai Jums jokie LRT, LNK ar kiti gebelsiniai ruporai, nepraneš.