Apie Klauso Schwabo šeimos istoriją ir "karjerą" 1 dalis

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-05-27 18:50:00, skaitė 409, komentavo 1

Apie Klauso Schwabo šeimos istoriją ir

Norėtume trumpai, bet išsamiai apžvelgti Klauso Schwabo, jau 50 metų veikiančio Pasaulio ekonomikos forumo "vadovo", šeimos istoriją ir karjerą. Apžvelgiant šias "Didžiojo perkrovimo propagandisto" įžvalgas ir įžvalgas, gali paaiškėti ir kai kurios "pasaulio pertvarkytojo" praeities aplinkybės ir motyvai.

Bandymas atskleisti vieno iš geriausius ryšius turinčių žmonių pasaulyje likimą.

Švabas - neskaidrus Great Reset dirigentas

Dabartinis pagrindinis "Švabų klano" veikėjas ir "Didžiojo persitvarkymo" lyderis neseniai užsitraukė daugybės žmonių rūstybę. Ne veltui, nes Didysis pertvarkymas turi būti vertinamas kaip visapusiškos pastangos pertvarkyti mūsų pasaulinę civilizaciją Pasaulio ekonomikos forumo elito ir jų sąjungininkų naudai.

2021 m. sausio mėn. vykusiame WEF metiniame susitikime A. Schwabas pabrėžė, kad pasitikėjimo stiprinimas bus pagrindinis jo "Didžiojo persitvarkymo" sėkmės veiksnys. Jis, matyt, norėjo parodyti dalyviams, kad jau ir taip didžiulį propagandinį WEF ritinį reikės dar labiau išplėsti.

Schwabas propagavo pasitikėjimo kūrimą per neapibrėžtą "pažangą". Tačiau iki šiol įprastas pasitikėjimo kūrimo būdas buvo "kažkas", vadinamas skaidrumu. Tačiau "elitistiniame" WEF skaidrumas visiškai nepropaguojamas, todėl tikriausiai tiek daug žmonių nepasitiki Švabu ir jo motyvais.

Viena iš neabejotinai rimto nepasitikėjimo Schwabu ir jo idėjomis priežasčių yra ta, kad apie šio žmogaus istoriją ir praeitį viešai skelbiama labai mažai. Dauguma žmonių Švabą pažįsta kaip Pasaulio ekonomikos forumo įkūrėją XX a. aštuntojo dešimtmečio pradžioje.

Švabų šeima - sumaniai paslėpta subtili praeitis

Tačiau, kaip įprasta žinomiems priedangos asmenims, sumaniai vykdantiems elito darbotvarkes, Schwabo "on-line dosje" taip pat buvo kruopščiai išvalyta. Todėl paviešinti informaciją apie jo "ankstyvuosius metus" ir jo šeimą buvo ne paprasta. 

1938 m. Ravensburge, Vokietijoje, galima spėti, kad jo šeimos istorija gali būti "šiuolaikiška". Džonas Vendmoras taip pat prieš kurį laiką ėmė ieškoti šių šaltinių ir ne tik kėlė klausimus, bet ir rado atsakymus.

Praeitis, kurią Klausas Schwabas akivaizdžiai bandė "ištrinti", tampa šiek tiek skaidresnė. Paaiškėja, kad Švabų šeima dalyvavo naciams siekiant sukurti atominę bombą ir rėmė neteisėtą Pietų Afrikos apartheido režimo branduolinę programą.

"Gabios" švabiškos šaknys

Klauso Švabo senelis Jakobas Vilhelmas Gotfrydas Schwabas gimė 1870 m. liepos 10 d. Vokietijoje, kuri kariavo su Prancūzija. Gotfrydo Švabo gimtinė Karlsrūjė buvo Badeno Didžiojoje hercogystėje.

1893 m. 23 metų Gotfrydas Schwabas atsisakė Vokietijos pilietybės ir išvyko iš Karlsrūjės į Šveicariją. Švabas, gimtojoje šalyje dirbęs kepėju, susipažino su penkeriais metais jaunesne Marija Lappert iš Kirchbergo netoli Berno (Šveicarija). 1898 m. gegužės 27 d. jie susituokė Roggvilyje, Berne, o kitais metais, 1899 m. balandžio 27 d., jiems gimė sūnus Eugenas Schwabas. Tuo metu Gotfrydas Schwabas jau buvo perėjęs į mechanikos inžineriją, o kai Eugenijui buvo maždaug metai, Gotfrydas ir Marija Schwabai nusprendė grįžti į Karlsrūhę, kur Gotfrydas vėl priėmė Vokietijos pilietybę.

Vėliau Eugenas Schwabas pasekė tėvo pėdomis ir taip pat tapo mechanikos inžinieriumi, o savo vaikams patarė daryti tą patį. Eugenas Schwabas pradeda savo profesinį gyvenimą Badeno-Viurtembergo miestelio Ravensburgo gamykloje. Gamykla, kurioje jis pradėjo savo karjerą, buvo Šveicarijos bendrovės "Escher-Wyss" Vokietijos filialas.

Švabo tėvas Eugenas Schwabas (Eugen Schwab) vėliau tapo šios nacių remiamos Šveicarijos inžinerijos įmonės Vokietijos padalinio direktoriumi. Antrojo pasaulinio karo metais tai buvo svarbus karinis rangovas.

Ši bendrovė, pavadinta "Escher-Wyss", naudojo priverstinius darbininkus, kad gamintų mašinas nacių karo reikmėms, taip pat rėmė nacių pastangas gaminti sunkųjį vandenį jų branduolinei programai.

Dalyvavimas branduolinėse programose

Po daugelio metų jaunasis Klausas Schwabas taip pat buvo šios bendrovės direktorių valdybos narys ir prisidėjo prie sprendimo aprūpinti tuometinį Pietų Afrikos Respublikos rasistinį apartheido režimą reikiama įranga, kad jis galėtų prisijungti prie elitinio "branduolinių galybių klubo".

Tačiau šiandien WEF save laiko branduolinių ginklų neplatinimo ir "švarios" branduolinės energijos šalininku.  Tokiu atveju Schwabo praeitis būtų ne itin patikima šios iš pažiūros kilnios darbotvarkės varomoji jėga.

Atidžiau pažvelgus į Schwabo siekius, greitai paaiškėja, kad Schwabo "numatytas" vaidmuo yra visai kitoks. Jau daugelį metų, o gal net dešimtmečių, jis daro tokią įtaką dabarčiai, kad po Antrojo pasaulinio karo išnykusios "pasaulinės, regioninės ir pramoninės darbotvarkės" tęstinumas būtų užtikrintas būtent ateityje.

Kalbame ne tik apie branduolinę technologiją, dėl kurios ką tik vėl vyko karštos diskusijos, kurias paskatino "šviesoforo" vyriausybė ir, ironiška, žalieji.

Švabo "Bendrasis planas" taip pat susijęs su gyventojų kontrolės politika, kuriai įtakos turėjo eugenika.

Nuo 1938 m. giliai nacių verslo "pelkėje"

1938 m. buvo paskelbta, kad naujuoju "Escher-Wyss" direktorių valdybos pirmininku taps bendrovės inžinierius, pulkininkas Jacobas Schmidheiny. Netrukus po karo pradžios 1939 m. Schmidheiny pareiškė, kad "karo pradžia nebūtinai reiškia nedarbą mašinų pramonėje neutralioje šalyje, priešingai". Akivaizdu, kad "Escher-Wyss" ir jos naujoji vadovybė tikėjosi pasipelnyti iš karo ir taip sudaryti sąlygas tapti pagrindine nacių ginklų tiekėja.

Adolfui Hitleriui atėjus į valdžią, Vokietijoje daug kas ėmė keistis. Taip pat ir žydų gyventojų, ne tik Ravensburgo, istorija. Antisemitizmas ėmė rodyti savo bjaurų veidą, ypač šiame regione, bet ne pirmą kartą.

Jau 1430 m. Ravensburgo žydai tapo taikiniu, todėl buvo masiškai suimami ir žudomi. Daugelis jų buvo sudeginti gyvi, dauguma išvaryti iš regiono.

Dar 1804 m. miesto sargybai išduotame įsakyme buvo nurodyta, kad "kadangi žydams draudžiama čia užsiimti prekyba ar verslu, niekam kitam neleidžiama įvažiuoti į miestą paštu ar vežimu, o kitus, jei jie negavo policijos nuovados leidimo pasilikti ilgiau ar trumpiau, policijos nuovada turi išvežti iš miesto".

Tik XIX amžiuje žydams vėl buvo leista legaliai įsikurti Ravensburge. Tačiau 1933 m. Ravensburge vėl buvo tik 23 žydų tautybės gyventojai.

Prieškario 1930-aisiais, iki Vokietijos įvykdytos Lenkijos aneksijos, Ravensburgo "Escher-Wyss" gamykla, kuriai tuo metu jau tiesiogiai vadovavo Klauso Schwabo tėvas Eugenas Schwabas, tebebuvo didžiausias Ravensburgo darbdavys.

Fabrikas buvo ne tik svarbus miesto darbdavys, bet ir Hitlerio nacių partija suteikė Escher-Wyss filialui "Nacionalsocialistinės modelių įmonės" titulą, kai jam vadovavo Schwabas. Tikriausiai naciai taip pat ragino Šveicarijos bendrovę bendradarbiauti artėjančiame kare, ir į jų pasiūlymus galiausiai buvo atsakyta.

Karo metai ir Schwabo tėvo vaidmuo bendradarbiaujant su Trečiuoju reichu

Teigiama, kad Tarptautinis Raudonasis Kryžius, pasitaręs su sąjungininkais, išleido įsakymą, kuriuo remiantis Ravensburgas per visą karą nebuvo bombarduojamas sąjungininkų bombų. Taip pat sklandė gandai, kad dėl to buvo susitarta su įvairiomis bendrovėmis, įskaitant "Escher-Wyss".

Dėl šios priežasties Ravensburgas per visą karą nebuvo laikomas svarbiu kariniu taikiniu.

Karo metais Eugenas Schwabas toliau vadovavo Escher-Wyss "Nacionalsocialistinei modelių gamybos įmonei". Šveicarijos bendrovė gamino svarbius karo ginklus Hitlerio Vermachtui, taip pat paprastesnę ginkluotę.

"Escher-Wyss" buvo didelių turbinų, skirtų užtvankoms ir elektrinėms, gamybos lyderė, taip pat gamino dalis vokiečių naikintuvams. Teigiama, kad bendrovė taip pat dalyvavo "slaptuose" projektuose, kurie buvo vykdomi užkulisiuose ir kurie, jei būtų buvę įgyvendinti, galėjo iš esmės pakeisti Antrojo pasaulinio karo baigtį.

Vakarų karinės žvalgybos tarnybos jau žinojo apie Escher-Wysso bendrininkavimą ir bendradarbiavimą su naciais. Šiuo atžvilgiu yra šio laikotarpio Vakarų karinės žvalgybos dokumentų, visų pirma Strateginių tarnybų biuro (OSS) 226 įrašų grupės (RG 226) duomenų, iš kurių matyti, kad sąjungininkai iš esmės žinojo apie kai kuriuos Escher-Wyss verslo ryšius su naciais.

Iš RG 226 įrašų matyti trys konkretūs paminėjimai apie Escher-Wyssą, įskaitant šiuos.

Bylos numeris 47178, Šveicarijos įmonė "Escher-Wyss" vykdo didelį užsakymą Vokietijai. 1944 m. rugsėjo mėn. liepsnosvaidžiai buvo siunčiami iš Šveicarijos pavadinimu Brennstoffbehälter.

Iš bylos Nr. 41589 aiškiai matyti, kad Antrojo pasaulinio karo metais šveicarai savo šalyje, tariamai neutralioje valstybėje, laikė Vokietijos eksportuojamą produkciją.

Įrašas skamba taip: Verslo santykiai tarp Empresa Nacional Calvo Sotelo (ENCASO), Escher-Wyss ir Mineral Celbau Gesellschaft, 1944 m. liepos mėn. Ir toliau, taip pat žr. 1944 m. rugpjūčio mėn. ataskaitą L 42627 Ispanijos Empresa Nacional Calvo Sotelo ir Vokietijos Rheinmetall Borsig bendradarbiavimo ataskaita dėl Šveicarijoje saugomo Vokietijos eksporto, 1944 m. rugpjūčio mėn.

72654 byloje paaiškinta, kad Vokietijos ginkluotės pramonei skirtos aliuminio gamyklos įrangą užsakė ir Šveicarijos bendrovė "Escher-Wyss". Gamyba pradėta 1941 m., (sukurta 1944 m. gegužės mėn.).

Bendrovė taip pat pagamino 14 500 AG turbiną strategiškai svarbiai "Norsk Hydro" pramoninei hidroelektrinei Vemorke netoli Rjukano (Norvegija). Ši gamykla, kurią iš dalies valdė "Escher-Wyss", buvo vienintelis nacių kontroliuojamas pramoninis objektas, kuriame buvo galima gaminti sunkųjį vandenį - esminį ingredientą atominės bombos programai reikalingam plutoniui gaminti.

AVvXsEiSGA68H5XykZ0k_wcgddFKlwGXfmFx7sBmmx5C2tYAQlF1dBkrO7UgH-lI8tnQTqVd1Ntmr0DS1z7o-Vd_N16bYbhP2o3tKElBx-zRkCN-mHiywrdymuqCPg7oNYjg5-nORVG_JkoJ4TXXncF-KY5SNdhiBao2vOEh6IFDRvMG-vsNdIILfg52qVol=w387-h645

Schwabo tėvas naudojo priverstinius darbininkus

Ravensburgo "Escher-Wyss" gamykloje Eugenas Švabas (Eugen Schwab) savo "pavyzdinėje nacionalsocialistinėje įmonėje" naudojo priverstinius darbininkus.

Antrojo pasaulinio karo metais Ravensburge dirbo beveik 3600 priverstinių darbininkų, tarp jų ir Escher-Wyss įmonėje. Ravensburgo miesto archyvo duomenimis, "Escher-Wyss" karo metais Ravensburge įdarbino 198-203 civilius darbininkus ir karo belaisvius, taip pat turėjo nedidelę "specialią stovyklą" priverstiniams darbininkams.

Šioje stovykloje kurį laiką buvo laikomi 125 prancūzų karo belaisviai, kurie 1942 m. buvo perskirstyti į kitas stovyklas, o vėliau juos pakeitė 150 rusų karo belaisvių, su kuriais, kaip teigiama, buvo elgiamasi blogiausiai iš visų karo belaisvių.

Karo metais Eugenas Schwabas buvo suinteresuotas klusniai išlaikyti status quo. Juk jis nenorėjo kelti pavojaus savo vaikams - 1938 m. gimusiam Klausui Martinui ir keleriais metais vėliau gimusiam broliui Ursui Reineriui.

Klausas Schwabas - tarptautinių paslapčių nešiotojas

Klausas Schwabas gimė 1938 m. kovo 30 d. Ravensburge kaip vyriausias šeimos vaikas. 1945-1947 m. jis lankė pradinę mokyklą Au. 2006 m. duodamas interviu laikraščiui "Irish Times" jis prisiminė: "Po karo buvau Prancūzijos ir Vokietijos nacionalinės jaunimo asociacijos pirmininkas. Mano didvyriai buvo Adenaueris, De Gasperis ir De Golis."

Klausas Schwabas ir jo jaunesnysis brolis Ursas Reineris Schwabas turėjo sekti senelio Gotfrydo ir tėvo Eugeno pėdomis ir iš pradžių mokytis mechanikos inžinerijos.

Tėvas Eugenas Schwabas savo sūnui įteigė, kad "jei nori pakeisti pasaulį, turi mokytis mechanikos inžinieriaus specialybės". Tačiau tai turėjo būti tik visapusiško Schwabo išsilavinimo pradžia.

1949-1957 m. Klausas mokėsi Ravensburgo Spohno gimnazijoje, kurią baigė abitūros egzaminu. 1958-1962 m. Klausas dirbo įvairiose inžinerijos įmonėse ir 1962 m. baigė mechanikos inžinerijos studijas Šveicarijos federaliniame technologijos institute (ETH) Ciuriche, įgydamas inžinieriaus diplomą.

Kitais metais jis taip pat baigė ekonomikos studijas Fribūro universitete (Šveicarija). 1963-1966 m. Klausas dirbo Vokietijos inžinerijos federacijos (VDMA) generalinio direktoriaus padėjėju Frankfurte.

1965 m. Klausas Ciuricho ETH apgynė daktaro disertaciją tema "Ilgalaikis eksporto kreditas kaip verslo problema mechanikos inžinerijoje". 1966 m. Ciuricho ETH jis gavo inžinerijos daktaro laipsnį.

Tuo metu jo tėvui Eugenui Schwabui jau buvo pavykę pakilti į "aukštesnius sluoksnius". Dar prieš karą jis buvo gerai žinomas Ravensburge kaip įmonės "Escher-Wyss" generalinis direktorius ir galiausiai jam pavyko pakilti iki Ravensburgo prekybos rūmų prezidento posto.

Klausas Schwabas 1967 m. Fribūro universitete Šveicarijoje įgijo ekonomikos daktaro laipsnį. Jis įgijo viešojo administravimo magistro laipsnį Johno F. Kennedy vyriausybės mokykloje Harvarde, Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Kol kas baigiame pirmąją "Švabo istorijos" dalį. 2 dalis bus paskelbta rytojaus numeryje.

https://unser-mitteleuropa.com/ueber-die-familien-geschichte-und-den-werdegang-des-klaus-schwab-teil-1/