Volodinas nurodė Valstybės Dūmoje parengti draudimą keistis karo nusikaltėliais

Autorius: Lietuvis Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-05-20 00:15:00, skaitė 265, komentavo 2

Volodinas nurodė Valstybės Dūmoje parengti draudimą keistis karo nusikaltėliais

Anot Valstybės Dūmos pirmininko, Rusija su Ukrainoje paimtais elgiasi humaniškai, tačiau jei kalbame apie karo nusikaltėlius, jie turi būti patraukti atsakomybėn.

Valstybės Dūmos komitetams buvo pavesta išspręsti karo nusikaltėlių mainų uždraudimo klausimą, sakė žemųjų rūmų pirmininkas Viačeslavas Volodinas. „Kalbant apie nacius, mūsų pozicija čia turi išlikti nepakitusi: tai yra karo nusikaltėliai, ir mes turime padaryti viską, kad jie būtų patraukti atsakomybėn“, – rašė jis per „Telegram“ kanalą. Klausimą dėl karo nusikaltėlių mainų uždraudimo Valstybės Dūmos posėdyje iškėlė deputatas Anatolijus Wassermanas. Jis pasiūlė priimti reglamentą ar įstatymą, kuris reglamentuotų šią temą.

Volodinas pritarė jo pasiūlymui. „Jūs pateikiate tinkamą pasiūlymą. Nacių nusikaltėliai neturėtų būti keičiami“, – sakė jis. Volodinas sakė, kad Rusijos pusė humaniškai elgiasi su pasidavusiais ar patekončiais į nelaisvę, taip pat palengvina jų gydymą.

Balandžio 21 dieną Vladimiras Putinas nurodė gynybos ministrui Sergejui Šoigu atšaukti puolimą prieš Azovstal gamyklą Mariupolyje, kur liko Ukrainos kariškiai, ir nurodė ją visiškai blokuoti. Krašto apsaugos ministerija nurodė, kad gamyklos teritorijoje buvo „saugiai užblokuoti“ Ukrainos nacionalistų bataliono „Azov“ (Rusijoje pripažinto ir uždrausto ekstremistais) kovotojai ir užsienio samdiniai.

Šaltinis https://www.rbc.ru/politics/17/05/2022/628377ca9a79477386659ed2