Būkite atsargūs, keliuose be techninės apžiūros ir privalomų draudimų važinėja ukrainiečiai

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/buki... 2022-05-19 21:03:00, skaitė 229, komentavo 2

Būkite atsargūs, keliuose be techninės apžiūros ir privalomų draudimų važinėja ukrainiečiai

Į Lietuvą atvykę ukrainiečiai, jei mūsų šalyje užtruko 90 dienų per metus, privalėjo registruoti savo transporto priemonę mūsų šalyje ir išsiimti vadinamuosius tranzitinius numerio ženklus. O tuomet atitinkamai atsirasdavo prievolė ir Lietuvoje atlikti techninę apžiūrą. Tačiau prasidėjus karui buvo nuspręsta priimti laikinus teisės aktų pakeitimus.

„Apie šiuos dalykus „Transekstos“ vadovai prieš kurį laiką kalbėjosi su Kelių policijos eismo priežiūros pareigūnais. Jie savo ruožtu sakė, kad yra priimtas sprendimas nereikšti ukrainiečiams jokių pretenzijų dėl laikinos registracijos“, – dėstė R. Gabartas.

„Regitros“ svetainėje taip pat nurodoma, kad ukrainiečiams perregistruoti savo transporto priemonių nėra būtina.

„Šiuo metu dalyvauti eisme su Ukrainoje registruotu automobiliu galite visos suteiktos laikinos apsaugos Lietuvos Respublikoje užsienio piliečiams laikotarpiu“, – nurodoma ukrainiečiams skirtoje „Regitros“ informacijoje.

Kelyje nedrausti Ukrainos automobiliai

Lietuvos Respublikos transporto priemonių draudikų biuro Žalų administravimo departamento direktoriaus pavaduotojas Eligijus Oršauskas atkreipė dėmesį, kad kelyje susidūrus su Ukrainoje registruota transporto priemone, net jei ji nėra drausta, nukentėjusiajam žala bus atlyginta visais atvejais.

„Jei užsienyje registruotos transporto priemonės draudimas pasibaigęs, t. y. kaltininkas nedraustas, nukentėjęs asmuo gali kreiptis į savo arba bet kurią kitą draudimo bendrovę, vykdančią privalomojo draudimo veiklą Lietuvoje, kuri žalą administruotų Biuro vardu“, – aiškino E. Oršauskas.

Tarkime, įpuolė į jus ukrainietis su nedraustu automobiliu ir jis yra kaltas, o už tai sumokės svetima draudimo bendrovė?! Keisti dalykai darosi Lietuvoje…

BV inf.