IKEA elgesys Rusijoje, nėra priimtinas Lietuvai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/ikea-elge... 2022-05-15 01:28:00, skaitė 424, komentavo 12

IKEA elgesys Rusijoje, nėra priimtinas Lietuvai

Viena didžiausių baldų ir kitų namų apyvokos prekių bendrovių pasaulyje yra IKEA.

2022 m. kovo pradžioje IKEA „dėl techninių priežasčių“ uždarė visas savo parduotuves Rusijoje, todėl jose nebegalima apsilankyti ir įsigyti jokių prekių.

Prekybos salės ir sandėliai neveikia, o pristatymas iš internetinės parduotuvės nebegalimas.

Visi IKEA padaliniai Rusijoje sustabdė savo veiklą, nes bendrovės pagrindinė būstinė nusprendė nutraukti veiklą šalyje dėl „specialios karinės operacijos“ Ukrainoje.

Iš pradžių bendrovė tikėjosi, kad veiklą galės atnaujinti iki gegužės 31 d., tačiau dabar priimtas naujas sprendimas. Tai buvo didžiulė staigmena visiems, ypač prekės ženklo darbuotojams.

IKEA vadovai nusprendė pratęsti visų parduotuvių prastovos laikotarpį, tačiau visiems darbuotojams vis tiek bus mokamas atlyginimas, o darbo vietos išliks.

Dabar, pagal naująjį bendrovės planą, firminės parduotuvės bus atidarytos rugpjūčio mėn.

Ir jei viskas vyks pagal naująjį planą, kuris jau patvirtintas, IKEA savo parduotuves Rusijoje, įskaitant salonus ir prekių atsiėmimo punktus, atidarys jau 2022 m. rugpjūtį.

Vasaros pabaigoje taip pat turėtų būti atidaryta internetinė parduotuvė, kurioje visas prekes bus galima įsigyti su pristatymu į namus ar bet kurią kitą patogią vietą.

Tiesa, Švedijos bendrovė gali pratęsti prastovą, todėl jos parduotuvės gali būti uždarytos ilgiau nei planuota.

Kodėl IKEA iš viso nepalieka Rusijos rinkos, taip kaip padarė visos Lietuvos įmonės, nėra suprantama ir nėra pateisinama.

Ar nereikėtų Lietuvos gyventojams boikotuoti IKEA Lietuva? Tai kausimas, kuris reikalauja skubaus atsakymo.