Mes turime bendrą sieną su Rusija ir neturime pasirinkimo - tai mūsų kaimynas

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-05-12 18:09:00, skaitė 1557, komentavo 17

Mes turime bendrą sieną su Rusija ir neturime pasirinkimo - tai mūsų kaimynas

Lietuvoje dislokuojama daugiau nei tūkstantis NATO karių. Ar tai reiškia, kad ir pavojus Lietuvai šiuo metu yra beprecendentis?

Kaliningrade sutelkta nemažai įvairaus tipo ginkluotės. Rusų kariuomenė jau yra išmokusi kariauti.

Įvykiai Ukrainoje tai realūs veiksmai, kur žūsta žmonės ir leidžiami pinigai, o visa tai turi ir politinių pasekmių. Tokiomis aplinkybės girdžiame JAV ir kai kurių Europos šalių politikų pasipiktinimą.

Bet, deja, jie patys "pumpuoja" į Ukrainą ginklus ir pinigus. Prie ko tai veda – galite patys pamatyti.

Bet mane gąsdina tai, kad Lietuva yra priekyje visais klausimais, kur smerkiami bet kokie Rusijos veiksmai. Susidaro įspūdis, kad „mūsų“ valdžiai neįdomu, kaip žmonės gyvens Lietuvoje, o domisi pinigais, kuriuos JAV jiems moka, kad jie paremtų Amerikos ekspansijos pasaulyje politiką. 

Lietuvos vyriausybės veiksmai ir pareiškimai, NATO karių dislokavimas Lietuvoje ir kitose Baltijos valstybėse be reikalo erzina ir provokuoja Rusiją. Tai yra FAKTAS!

Reikia turėti omenyje, kad Rusija aplink mus sutelkusi gerokai didesnes pajėgas. Faktas tas, kad prie mūsų sienų stovi dideli rusų kariuomenės daliniai.

Gerai įsižiūrėjus į tai, ką turi rusai ir ką turime mes, netgi kartu su sąjungininkų pajėgomis, tas batalionas atrodo ne tiek simbolinis – NATO kariai šiuo atveju suvokiami daugiau kaip politinė investicija, kaip perspėjimas. NATO stipri dviem lygmenimis: politiniu ir kariniu. 

Bet aš visiškai nesu tikras, kad NATO 5-asis straipsnis veiks. Ir tai taip pat reikia turėti omenyje!

Esu tikras, jei „mūsų“ valdžia didelius pareiškimus nedarytų, Rusija net nežiūrėtų į mūsų pusę".

Svarbiausia valdžios klaida – nebuvo noro užmegzti normalių diplomatinių ir ekonominių santykių su Rusija.