Gražulio vadovaujama tautininkų partija tampa proputiniška, dėl to sulaukė stiprios kritikos

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/grazulio-... 2022-05-11 21:54:00, skaitė 178, komentavo 4

Gražulio vadovaujama tautininkų partija tampa proputiniška, dėl to sulaukė stiprios kritikos

Kristupas Krivickas nutraukė narystę Petro Gražulio partijoje Tautos ir Teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai). Prašymas dėl K. Krivicko narystės P. Gražulio partijoje nutraukimo Teisingumo ministerijai buvo pateiktas praėjusią savaitę. Ministerija informavo, kad K. Krivicko prašymas įvykdytas, narystė nutraukta. Apie tai politikas informavo pranešime visuomenei „K. Krivickas išstojo iš P. Gražulio partijos“.

„Visiškai atsiriboju nuo šios organizacijos. Man nepriimtina tai, kas pastaruoju metu ten vyksta. Rusijos sukelto karo Ukrainoje akivaizdoje partijoje vis daugėja P. Gražulio pasekėjų, kurie viešai niekina Ukrainą, palaiko ir platina Putino propagandą.

„Vatnikų“ šioje partijoje apsireiškia vis daugiau. Kai kurie iš jų vadovauja partijos skyriams. Politinė partijos vadovybė apie visus tuos asmenis ir jų veiklą žino, tačiau, mano vertinimu, nesiima jokių reikšmingų priemonių tokių asmenų vykdomai veiklai neutralizuoti ir juos pašalinti iš partijos.

Iki šiol iš partijos nėra pašalintas nei vienas Putino propagandos platintojas ir Ukrainos niekintojas. Atvirkščiai, partijoje persekiojami tie, kurie viešina proputiniškai ir antiukrainietiškai nusiteikusius partiečius.

Nepritariu partijos politinės tarybos narių pozicijai, kad, esą, partijoje veikiantys proputiniški „vatnikai“ nėra tokia jau didelė problema ir, neva, nereikėtų jos eskaluoti.

Mano žiniomis, vienas tokių proputiniškas pažiūras skelbiantis asmuo netgi pretenduoja tapti partijos Etikos komisijos pirmininku, kuris būtų įgaliotas vertinti kitų kolegų elgesį ir viešus pareiškimus.

Manau, kad tokių asmenų šioje partijoje tik daugės, nes paprastai tie, kurie palaiko Putino propagandą, niekina Ukrainos kovą, palaiko ir R. Paksą, o, mano žiniomis, P. Gražulis siekia, kad partija palaikytų R. Paksą prezidento rinkimuose.

Dėl vieno vieno tokio proputiniško šios partijos veikėjo, Panevėžio skyriaus pirmininko A. Buivydo aš pats kreipiausi į policiją, kad jam būtų iškelta baudžiamoji byla dėl Rusijos vykdomų karo nusikaltimų neigimo ir Ukrainos kovos už laisvę niekinimo.

Įrodymų surinkau daugiau nei pakankamai – tai dešimtys jo pasisakymų ir viešai paskelbtų komentarų socialiniame tinkle „Facebook“, kuriuose jis visaip tyčiojasi iš Ukrainos kovos ir platina proputinišką propagandą.

Šiuo metu Vilniaus apygardos apeliacinis teismas nagrinėja mano pateiktą skundą ar partijos pirmininku paskelbtas P. Gražulis apskritai gali būti laikomas teisėtu pirmininku, nes buvo juo paskelbtas pažeidus partijos įstatus, nesurengus jokio balsavimo.

Be to P. Gražuliui yra paskelbtas apkaltinamasis apygardos teismo nuospendis piknaudžiavimo byloje, jeigu apeliacinis teismas po poros savaičių paliks nuosprendį galioti, P. Gražuliui Seime bus rengiama apkalta.

Visa ši situacija, mano vertinimu, parodo kokios yra faktinės partijos vertybės. O man su jomis ne pakeliui. Visiškai atsiriboju nuo šios partijos ir to, kas ten šiuo metu vyksta“, - savo apsisprendimą komentavo K. Krivickas.