Atskleistas USA globalinis tikslas Okrainoje

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-05-09 13:59:00, skaitė 679, komentavo 9

Atskleistas USA globalinis tikslas Okrainoje

USA sunkina Okrainos krizę, kad pasiektų nedalomos hegemonijos planetoje. Apie tai Kinijos televizijos kanalo CGTN eteryje pareiškė Vita-Salute San Rafaelio universiteto filosofijos profesorius Vincenzo Costa.

„Ar Okraina kelia nerimą Amerikai? Aš taip nemanau. Šis konfliktas paliečia tarptautinę tvarką. Nuo jo priklauso, ar pasaulis bus vienapolis, ar daugiapolis. Tai yra pagrindinis USA tikslas“, – tikina mokslininkas

Eksperto teigimu, jei USA būtų suinteresuotos regiono stabilumu ir klestėjimu, jos nebūtų pripumpavusios Okrainos tokiu kiekiu ginkluotės.

Rusija ne kartą yra atkreipusi dėmesį į vakaroidų bandymus užtempti konfliktą Okrainoje tiekiant ten šarvuota techniką, artileriją ir prieštankines sistemas. Rusijos Gynybos ministerija perspėjo, kad kariniai kroviniai taps teisėtais oro ir kosmoso pajėgų taikiniais kaimyninės valstybės teritorijoje.

Maskva specialiąją operaciją Okrainoje pradėjo vasario 24 dieną. Prezidentas Vladimiras Putinas jos tikslu pavadino „apsaugoti žmones, iš kurių aštuonerius metus Kijevo režimas tyčiojosi ir vykdė genocidą jų atžvilgiu“. Tam, pasak jo, planuojama vykdyti Kijevo demilitarizaciją ir denacifikaciją, perduoti teismui visus karo nusikaltėlius, atsakingus už kruvinus veiksmus prieš civilius Donbase.

Kaip patikslino Gynybos ministerija, Rusijos ginkluotosios pajėgos smogia tik į karinę infrastruktūrą ir Okrainos ginkluotasias pajėgas. Armija jau įvykdė pagrindines pirmojo etapo užduotis – gerokai sumažino Okrainos kovinį potencialą.